Annons

Minolta ACW-100


Summering

Vidvinkelkonverter till Minolta Dimage 7i, 7Hi, A1 och A2. Förkortar brännvidden 0,8 ggr.



Betyg


Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Jan Karlsson
2004-09-18 janc
PLUS: Ger motsv. 22mm vidvikel
MINUS: Lite omständigt handhavande. Distortion

Det är skillnad mellan 22 och 28 mm brännvidd - det kan vara skillanden mellan bild och inte bild.

Detta är en adapter som skruvas fast i den fasta optikens filtergänga med de begränsningar det innebär.

Korrekt användning enligt Minoltas instruktioner kräver att man anger i setupen när den är monterad. Detta är den största nackdelen rent praktiskt, att man får ta det lite lungt när man skruvar på den är egentligen inget större problem. Anger man att adaptern är monterad i menyn kan man låsa zoomen i macroläge (vidvinkel) utan att det blir macro - men zoomen är låst och blir stabilare. Ett måste vid användningen av såväl denna som teleadaptern enligt Minolta. Då blir också EXIF informationen korrekt, det blir den inte annars.

Rent praktiskt fungerar optiken alldeles utmärkt. Bibehållen ljusstyrka och ingen vinjettering. Priset för detta är en frondiameter på 89mm...

Fyller man bilden med en fasad med hyfsat räta linjer märker man att detta inte är en raktecknade 22mm optik. Men eftersom bilden hamnar i datorn är det inget större problem att åtgärda i Paint Shop Pro, Photoshop eller liknande med funktion för att kompensera distorsion.

För den som likt mig då och då behöver ett vidare utsnitt än vad den fasta optiken på i/Hi/A1/A2 erbjuder är detta enligt min mening ett bra alternativ.

Köpt hos: Uppsala Fotokompani

Pris: 1895
Michael Johansson
2004-07-21 Michael Johansson
PLUS: Ger en rejäl vidvinkel till Dimage 7- och A-serien utan vinjettering.
MINUS: Lite tråkigt att skruva på konvertern. Det finns ju en bajonettfattning för motljusskyddet som kunde använts i stället. Filterskruven ger ett löjligt litet fäste för bakre objektivlocket.

Fantastiskt att det inte syns någon vinjettering. Jag har bara tagit ett par testbilder än så länge men skärpan tycks det inte vara något fel på. Konvertern ger ett gediget intryck helt i glas och metall. Det hade varit läckert att sätta ett polfilter framför, men det skulle väl kräva ett dasslockstort till ett astronomiskt pris för att undvika vinjettering.

Liknande produkter: Finns nog inga.

Kundtjänst: Ej använt

Köpt hos: Fotokungen/Pixeloo

Pris: 1795
ANNONS