Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons

Nikon Z fc

Betyg


(5/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension


Summmering

Spegellös Systemkamera2021-09-04 perstromgren


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Snygg och snabb
MINUS: Z-fattningen som gör att jag behöver en adapter

Jag erkänner direkt: jag föll för utseendet! Kameran är snygg, riktigt snygg. Vi har en Nikon FE2 i familjen, och likheten är slående. Nu är det undanröjt.

Kameran är snabb, speciellt autofokusen. Att kunna klicka på en fokuspunkt är en finess jag aldrig haft förut, och är en jag verkligen gillar! Bildkvalitén verkar motsvara min Nikon D7100 eller litet bättre. Räcker för mitt bruk gör den i alla fall, men det gör 7100 också.

Att ha exponeringskompensation och -tid på rattar gör fotograferingen klart enklare. Det hade varit fint att enkelt skifta mellan auto-ISO och fast ISO också. Jag fattar inte varför de inte helt enkelt hade ett auto-läge på ISO-ratten.

Egentligen föredrar jag en optisk sökare, men jag tror att det bara är en vana. Att alltid ha “live view” på bakskärmen (och i sökaren, förstår) är inte så tokigt. På min D7100 var jag tvungen att välja det, och det kändes omständligt.

Jag kan egentligen inte uttala mig om kameran är hållbar, men den verkar vara det. Kameran köptes i kit med 16-50 och 50-250.

Denna kamera används omväxlande med Nikon D7100 och Sony RX100V

Pris: 15000
ANNONS
Samyang till Sony - Scandinavian Photo