Annons

Olympus µ 720SW


Summering

Vattentät ner till 3 m och stöttålig upp till 1.5 m.
7.1 miljoner pixlar



Betyg


(3.33/5)
(3/5)
(3/5)
(4.33/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Roger Andersson
2008-02-24 Ragnarök

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Hållbar den bästa egenskapen Bra bildskärm knappar ock vred
MINUS: Tycker att menysystemet är lite kassare än på ixusen. Jag har flera gånger tappat massa bilder vid överföring till dator minst 3ggr har det hänt jäkligt irriterande detta.Jag köpte olympys orginalminne just för att slippa såna grejer men IKKE. Bildkvaliten är sämre än hos min gamla kräver mycket mer ljus och planering vid fotograferande vilket tappar min lust att ta fram kameran ock impulsfotografera.

Dotter tappade min Canon ixus 40 i golvet snyft..
Köpte denna kamera för att prova nått nytt samt att jag är ganska vårdslös med mina prylar då jag har dem med överallt.

Blir nog en Ixus igen när jag har har råd har lite
ledsnat på den här

Köpt hos: Expert Malmö

Pris: 3000
2007-07-23 nikif

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust.
MINUS: Ljussvag.

Denna kamera skal tåla tuffa tag samt fota ner till 3m djup. Det klarar den bra med råge. Har haft den nere på ca 5m djup utan problem. Stötar klaras också bra. Den dog när jag vurpade med snowboarden och landade på den. Olympos reparerade den dock.
Den är ganska långsam både vid avtryck och lagra bilden, även med Olympus snabbaste minne (xD). Ljusstyrkan är dålig, och det blir rejält korniga bilder när ljuskänsligheten ställs upp. Bilderna kan kännas lite fattiga i färgerna tycker jag. Liten, så den ryms bra i fickan. Känns väldigt robust byggd i metall med fina fuskskruvar på fronten (dekoration). Alla luckor är väldigt påkostade med massiva gångjärn och gummipackningar. Saknar optisk sökare tyvärr. Kan vara bra när man spräcker displayen. Den har dock ett kraftigt skyddsglas som jag inte lyckats spräcka än. Tror det håller kamerans livslängd.
Sammanfattat så är det en kamera man alltid kan ha med sig och ta bilder överallt i alla väder utan att tänka på kamerans fortlevnad.

Kundtjänst: Mycket bra garantiservice från Olympus!

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 4000
Daniel Olsson
2006-08-06 DanneHQM

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Vattentät, stöttålig, perfekt att ha på stranden, ok pris
MINUS: Ingen optisksökare, långsam, fokuserar dåligt i mörker/inte alls ibland, xD minneskort

Köpte kameran enbart för att den är vattentät+stöttålig. Jag jämför den med Canon Powershot s45 & Canon Ixus 750 iom jag har dem sen tidigare. Och då hänger den inte alls med i bildkvalitet.

Ixus 750 är grymt mkt snabbare också.

Hade med den på semestern till Turkiet sommaren 2006 men både jag och tjejen höll med om att vi nog även borde haft med oss Ixus 750n.

Köpt hos: Expert

Pris: 3998
Lisa Persson
2006-07-23 Lisa-Persson

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Ingen fördröjning.
MINUS:

Jag tycker att det är en kamera som funkar bra. Har provat den under vatten och det blev faktiskt ganska hyffsade bilder. Tappat den från 1,5 m har jag dock inte gjort och hade tänkt vänta med det så länge som möjligt också. Jag tycker att det är lite synd att det är så mycket förinställt, men det blir ändå bra bilder. Den är behändig att bära med sig.

Köpt hos: Allkopierning, Anderssons fotohus

Pris: 3495
2006-06-22 ClaesK

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Stöttålig, vattentät till 3 meter, svensk meny går att ladda hem från Olympus hemsida.
MINUS: Saknar manuella inställningar

En ganska gedigen och rubust kamera som är både vatten och stöttålig. Själv köpte jag den just därför. Kameran har många förinställda program för olika situationer men saknar manuella inställningar. I P-läget kan man påverka vitbalans och ISO men inte påverka exponeringen i övrigt.
Det är helt enkelt en titta och tryck kamera som tål lite stryk (skall kunna tappas från 1,5 m, vattentät till 3m) detta har jag dock inte testat. Bilderna blir av medelkvalite och det finns en del brus i dom, kanske för att Olympus trängt ihop 7 milj. pixlar på CCD.n

Liknande produkter: pentax W1

Köpt hos: Expert
Stefan Sollfors
2006-06-19 Stefan Sollfors

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Tål stötar och vatten, hög ISO-möjlighet
MINUS: Bildkvalitet, skärmen utomhus, krångliga menyer, fel på bildfiler, långsam batteriladdning

Jag har använt kameran under en vecka på Mallis. Köpte denna för att den tål vatten och stötar och därmed är en utmärkt semesterkamera. Att fota under vatten är en riktigt kul finess. Se t.ex. detta kort:
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/706944.htm?set=lp
En annan bra finess är att man kan dra upp kameran till ISO 2500 och använda befintligt ljus. Upplösningen minskar då, men att möjligheten finns är bra.
I riktigt starkt solljus eller med blixt blir bilderna ganska bra.
Tyvärr har den en hel del som talar mot kameran. Bildvaliteten är jag inte nöjd med, dels är den brusig, något suddig samt att många kanter blir zick-zack-taggiga istället för raka. Jämfört med foton från en Canon EOS 10D är bildkvaliten nästan usel. Jämfört med min fina gamla 4 Mpix Canon Ixus 400 är den dålig. Antagligen är 7 Mpix för mycket på denna lilla sensor. Videosekvenserna verkar dock bli bra!
Tyvärr är det nästan omöjligt att se någonting på skärmen när det är ljust ute...
På en av bilderna blev det helt fel och delar av bilden blev förskjuten i sidled...!
Hitta i menyerna är inte helt lätt. Bara att ta bort en bild leder till massor av knapptryckningar.
Det tar många timmar att ladda batteriet!
Och hur &#¤&# får man bort all text under bildvisningen? När man visar semesterbilderna på en TV vill man inte att bilden täcks av text i ett par sekunder. Har inte lyckats få bort detta, men det kanske går?

Köpt hos: Expert
ANNONS