Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Pentax K-3


Summering

SensorType: CMOS w primary color filter and integrated Shake/Dust Reduction sensor movement system
Size: 23.5 x 15.6mm
Color depth: 8 bits/channel JPG, 14 bits/channel RAW
Effective pixels: 23.35 ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(4.67/5)
(5/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Henrik Järvegård
2019-08-14 HenrikJä

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: WR, lätt att använda om man är bekant med Pentax sen tidigare.
MINUS: Bra fråga? Återkommer kanske om 100 år med besked.

Jag tänker inte påstå att jag kan mycket om kamerateknik och sånt, men för min del så kan jag bara säga att jag har fått ett fåtal bilder som jag inte har varit nöjd med och då har det snarare varit mina tillkortakommanden som fotograf än att det är kameran som inte har levererat. Jag gillar känslan i kameran och finesserna jag använder, BULB och M i 99% av fallen. Vädertätningen är ju ett stort plus. Dock har jag inte många WR-objektiv. Men det ska det ändras på inom ett halvår. Jag hade en K-5 tidigare så jag var inte ovan vid Pentax när jag köpte denna bör tilläggas. Därför klickade jag i Lätt på Att använda. Bör tilläggas att min inte ens hade upplevt 700 exponeringar när jag köpte den. Den ska klara enligt Rikoh/Pentax 100 000 exponeringar.

Liknande produkter: Pentax K-1. Priset avgjorde till K-3:ans fördel.

Pris: 4200
Arne Östlund
2015-01-08 Neq

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Vädertätad som tål att duschas i minst 10 minuter enligt tidningen FOTO. Sökaren visar 100%. Fantastisk skärpa, färgåtergivning, vitbalans, kreativa möjligheter
MINUS: Pentax ligger överlag efter när det gäller autofokusen. Denna är Pentax bästa men ligger fortfarande efter CaNikon. Men det drabbar främst sportfoto- och fågelfotoentusiaster.

Jag har haft kameran i över ett år nu och är mycket nöjd med det mesta. Skärpan och upplösningen i bilderna är enastående. Mycket trevlig sökare. Kameran har dessutom mycket bra dynamiskt omfång. Klara autofokus i mycket svagt ljus (-3 EV). Fantastisk att använda i Live View-läge. Ergonomin är fantastisk och Pentax är kända för små och kompakta objektiv vilket gör att utrustningen hålls lätt även med flera objektiv i väskan. Det finns många inbyggda kreativa möjligheter som multiexponering med 100-tals bilder, inbyggd HDR som sparar i RAW, timelapse, GPS med följande astrofoto som extratillbehör mm mm. K-3 har hyfsat bra bruskontroll, även om det börjar märkas lite svagt när man pixelpeepar redan vid ISO 400 så är det hanterbart upp till ISO 3200.

Hur är Pentax vädertätning? Skyddar den bara mot lätt fukt? När tidningen FOTO testade kameran testade de även vädertätningen (FOTO 5/2014) De skrev så här: De "duschade K-3:an i tio minuter, från alla vinklar och med den väderskyddade standardzoomen Pentax DA 18–55/3,5–5,6 AL WR monterad. Inga
problem – vi kunde fortsätta fotografera under hela misshandeln. Och även efteråt."

Liknande produkter: Nikon D7100, Canon EOS 7D Mark II, Canon EOS 60D, Samsung NX1, Samsung NX1

Kundtjänst: Mycket bra kundservice på CyberPhoto

Köpt hos: CyberPhoto

Pris: 10990
Peter Frisk Hansen
2014-12-24 Peter Frisk Hansen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Priset, bild- och bygg-kvalitet.
MINUS: Batterigreppet från K-5 passar inte.

En fantastisk uppgradering från K-5, som redan den var en underbar kamera.
Mycket snabbare autofokus, mera fina detaljer i bilderna och i princip samma väderskyddade hus. Att sökaren blivit lite större gör ju inget heller. Ett rent fynd nu när priset gått ner.
Hållbarhetsbetyget baserat på min K-7:a och K-5:a som båda verkar outslitliga.

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Scandinavian Photo
ANNONS