Annons

Pentax K3 Prestige Edition m/batterigrepp

Betyg


(5/5)
(3.5/5)
(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Anders Bergman
2015-01-05 ABE

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bättre seriebildstagning än tidigare Pentaxmodeller. Avsaknad av lågpassfilter kan vara både plus och minus men känns inledande som plus.
MINUS: Se nedan. Lite sämre brusprestanda än K5 ll pga högre upplösning.

Det mesta är sagt om K-3 och dess förträfflighet och jag skriver under på det mesta. Har ägt istds, K10, K7, K5 och K5ll. Det mesta blir så klart bättre med nytt men inte allt. Två saker irriterar mig på K3:an.

1: Varför i hela fridens namn kan man inte välja vilket minneskort man ska spara på. Som det är nu måste kort 1 fyllas innan man kan påbörja kort 2. Det borde vara en självklarhet att kunna byta över till kort 2 när man vill. Vad är annars vitsen med två kortplatser. Fler än jag kör enligt principen att byta kort innan man fyllt det helt. En säkerhetsgrej även om risken är liten för kortstrul.

2: Knappen för att välja autofokus är nu reducerad till att bara välja mellan manuell eller autofokus. Om man som jag behöver byta snabbt mellan följande autofokus och fast autofokus så krävs det mer handgrepp på K3: an än föregångarna. En vanesak men ett klart minus.

Pris: 9990
Atle Opheim
2014-11-11 @tle

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Et kamera som har alt jag behöver.
MINUS: ingen

Oppgraderte til denne fra min K20D, och har haft den en vecka. Bildkvaliten er super, og mest imponerar autofokus samt jpg motor. Har altid fotografert i raw, men nu kommer det at bli mere blandat. Menyerna är letta at förstå, og etter et par dagar sitter knapparna i fingrana. Super nöyd.

Pris: 12290
ANNONS