Annons

Pentax Optio 50


Summering

ildsensor storlek 1/2,5"
Upplösning bildsensor 5 200 000 pixlar
Upplösning bild (effektiv) 2560 x 1920 pixels
Kompressions-
standard JPEG
Objektiv Motsvarar 32-96mm på 35mm ...

Läs mer


Betyg


(3/5)
(2/5)
(3.5/5)
(2.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Jenny Edström
2006-10-08 JennyE

Batterilivslängd: 1 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 2
PLUS: Enkel, liten och lättahanterlig
MINUS: Dålig batteritid, långsam autofokus

Bra nybörjarkamera men har inte speciellt många funktioner. Fungerar bra som "semesterkamera" och tar bra bilder med ganska bra skärpa.

Kameran är överlag medelbra, dock äter den batterier på löpande band så batteritiden är väldigt dålig. Autofokuseringen är alldeles för långsam och macrofokuset är värdelöst, krävs mycket tid och tålamod för att få till en bra macrobild. Blixten är sådär, dålig räckvidd och man kan nästan inte fota något alls på kvällarna. Kameran fungerar dåligt i motljus och sökaren är dålig. en är ändå liten och lätt att ha med sig och duger utmärkt om man vill ha en kamera för vardagsfotografering.

Har haft min kamera i ca. ett år och nu börjar skärmen flimra så jag måste lämna in den på service. Ska försöka byta upp mig till en bättre kamera snart men den här har varit en bra nybörjarkamera.

Tycker ändå att under den tiden den har fungerat som den ska har den fungerat riktgit bra!

Köpt hos: Elgiganten
Artur Juhlin
2005-08-12 A.Juhlin

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Billig point and shoot kamera.
MINUS: Löjligt liten sökare, nästan oandvändbar.

Har haft min i 2-3 veckor samt knäppt kanske 200 bilder,och är överlag nöjd. Sekvenstagningen är inte direkt snabb men den finns, likaså under/överexponering samt inställning i kameran för bl.a. färgmättnad,skärpa,s/v,sephia mm. lite ologiska menyer tycker jag men det kan vara en smaksak, eller bara jag som tänker ologiskt.

Filminspelningen är "sådär" kunde varit både bättre och sämre, det som gillas är att det inte finns nån begränsning på hur lång filmen kan göras, så med ett 512Mb SD-kort kan man filma 38minuter eller ta 185 bilder i 5Mpix.

En sak som stör mig är att klisterlappen på framsidan som skryter med 3x optisk zoom, 5Mpx mm. Sitter med riktigt klister och måste tas bort med alkohol, detalj men ändå.

Ett annat minus är sökaren som i stort sett är oandvändbar, men det kanske den är på de flesta pocket kameror, jag använder den aldrig utan tittar på displayen som är riktigt bra såvida man inte står i direkt solljus.

Digitalzoom är som de flesta vet skräp och bör ej användas i större utsträckning.

Klarar ung. 130+ bilder på ett par 2300Mah Laddningsbara GP batterier med lite filmsekvenser.

Har lagt märke till att den slukar mer batterier om man slår på och av kameran ofta (tänk familien på Zoo) än om man bara stänger av displayen.

Det jag saknar är täcklock för uttaget till USB-sladden och att man inte får med laddare till kameran utan får lösa det själv genom att köpa en orginal-laddare eller externt dito.

Av mig får den betyget: En bra medelmåtta

Och om ni spelar en videofil i VLC media player så ballar ljudet ur, windows media player funkar dock bra.

Liknande produkter: Canon A520, Nån Sony

Köpt hos: Utomlands

Pris: 1800
ANNONS