Annons

Sony A7R II

Betyg


(4.5/5)
(4/5)
(4.25/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension


Summmering

Fullformatskameran med 4K
Sony A7R II är fullformatskameran med en bakbelyst CMOS-sensor på 42,4 megapixlar och ISO-värde upp till 102400. Det snabba hybrid AF-systemet ger ett extra brett fokusplan med fasdetekterande AF som håller ditt motiv skarpt genom hela bilden, samtidigt reducerar den fem-axlade bildstabilisatorn oskärpa som orsakas vid handhållen fotografering. Med A7R II kan du även skapa film i 4K.

Tack vare att det inte finns något lågpassfilter som kan kompromissa på upplösningen får du riktigt detaljrika bilder varje gång. För att reducera brus har kameran utrustats med en "reduced-vibration shutter" och läget "Silent Shooting" eliminerar kameraskakningar som uppstår när du trycker av.

Fem-axlad bildstabilisator
För att du verkligen ska kunna dra nytta av kamerans höga upplösning har den utrustats med en fem-axlad bildstabilisator. Denna är till stor hjälp när du fotograferar action eller när du själv är i rörelse för att se till att du inte tar några suddiga bilder. Det blir lättare att zooma in ett motiv som befinner sig långt borta, ta närbilder och fotografera på natten utan skakningar.

Snabbt AF-system
Deta snabba hybrid AF-systemet består av 399 fasdetekterande AF-punkter som täcker 45% av bildytan samt 25 punkter kontrastdetekterande AF.

Filma i 4K
A7R II är optimerad för filmning i 4K tack vare sin fullformatssensor. Du kan filma i Super 35 mm-format och får synbart skarpare, finare och mer detaljer än vad du annars får av en 4K-film.

Fördelar:

Bakbelyst fullformatssensor
Filma i 4K
42,4 megapixlar
ISO upp till 102400
5-axlad bildstabilisator
Bildprocessorn BIONZ X
WiFi och NFC
Levereras med:

2 x uppladdningsbara batterier (NP-FW50)
Nätadapter
Batteriladdare BC-VW1
Nätkabel
Mikro-USB-kabel
Axelrem
Kamerahuslock
Blixtskoskydd
Ögonmussla
HandledningKristoffer Karlsson
2021-10-15 taz_k


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Hög bildkvalité, litet format, utmärkt för fotografering med manuella objektiv, bildstabilisering
MINUS: Autofokus är har svårt med rörliga motiv. Funkar med relativt långsamma motiv på lite håll (även med ett snabbt objektiv som 70-200GM). Små batterier (men det är bara att ha extra i fickan).

Ägde kameran under ca 2 år. Nöjd med det mesta förrutom följande autofokus som ofta missade lite snabbare motiv. I övrigt en riktigt solid kamera med skaplig sökare (riktigt bra när den släpptes). Sensorn står sig bra än idag.
Fantastiskt enkelt att sätta fokus med manuella objektiv då det är möjligt att zoom in i sökaren.

Liknande produkter: Sony A7II

Pris: 19000
Lennart Pettersson
2021-10-04 apusapus


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS:
MINUS: Ett stort minus är dom små batterierna

En bra kamera som ger fina bilder och lätt att hantera
Lennart Pettersson
2021-10-04 apusapus

PLUS:
MINUS: Ett stort minus är dom små batterierna

En mycket bra kamera lätt att hantera ger fina bilder är så nöjd med den
2019-02-10 Fredrik AVT


Att använda: 2 Hållbarhet: 3
PLUS: Väldigt bra autofokus - följande ögon-AF är fantastisk och detta även med Sigmagluggar och MC11! Bildkvaliteten är suverän med förlåtande råfiler. Att man får ett bra pris på Capture One Sony är grädde på moset.
MINUS: Hanteringen är dålig. Menyer är spridda. Det finns inget samlat ställe för AF inställningar och även om man kan ställa in knappar för det bläddrar man då i menyer. Kameran är kantig vilket kräver obekväma fingermanövrar för att nå knapparna på toppkåpan.

Är kluven till kameran. Å ena sidan är AF och bildkvaliteten fantastiska och EVFn är bra med lagom kontrast och snabb uppdatering. Å andra sidan är ergonomin närmast bedrövlig. Om man inte använder den och bara den varje dag är det hopplöst att komma ihåg hur man kommer åt alla inställningar och knapparna på toppkåpan kunde man lika gärna tagit bort då de är obekväma att nå. Knapparna är i övrigt för intryckta i kåporna med dålig återkoppling. Så trots att kameran är en av de bästa jag använt avseende slutresultat och AF så sålde jag den.

Liknande produkter: Sonys gen 3 A7 och A9 samt spegellösa från Canon, Nikon och även Fuji. Dessutom DSLR som Canon 5D serien och Nikon D8X0 serien.
Hamza Küçükgöl
2016-08-29 hamsi


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
Jag gillar verkligen bilderna som fotas med sony a7rII. Mycket fina detaljer som jag inte fattar hur det lyckas med. Skarpt från början och man behöver verkligen inte skärpa upp bilderna i efterhand. Har haft måna kameror sista tiden och har verkligen bestämt mig nu vad som passar min smak. Har provat Nikon och Canon men Sony har verkligen det skarpaste sensorn. Visst är den lite dyr jämfört med andra dslr i samma kategori men man får det man betalar också. Lite dålig batteri kapacitet men det skadar inte mig med att bära med sig 4 extra batterier i fickan. Sony klarar absolut inte när det är lite mörkt omgivning. AF bara orienterar fram och tillbaka för att hitta focus men misslyckas hela tiden. Men på dagtid har den klockren focus och speciellt med ögon-focus knappen. pang pang pang så sitter focusen 100% på ögat.

Gillar kontrasten och färgerna jätte mycket. Lite synd att den inte har möjlighet att öka på snabbheten med batterigreppen från 5b/s till 8 som vore jätte skönt men samtidigt så e det på 42.4Mpixlar som man inte får glömma
ANNONS