Annons

Arax MLU-60

Arax förbättrade Kiev-60 med spegeluppfällning.

Betyg


(3.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension2018-03-05 cotnari

PLUS: Billig, snygg, levererar fina bilder efter några lagringar. Kompatibel med CZJ gluggar och med en rad fina P6 prylar.
MINUS: Mindre billig när man räknar in lagringarna... Ljusmätaren är inte pålitlig. Bilderna tenderar till att överlappa, det här är kamerans svagaste sida.

Har gjort mer än 800 bilder med kameran. Var tvungen att skicka tillbaka gluggen (objektivet var slarvigt hopskruvat) sedan var tvungen att skicka tillbaka kamerahuset (1 fungerade inte alls med blixt, 2 var absolut oanvändbart vid minus 10). Lagrades i ramen för garanti, "gratis", men orimligt höga fraktkostnader fakturerades. Bakom den smidiga och trevliga kommunikationen gömmer sig vanlig sovjetisk kvalité och slarvighet. Fusk rakt igenom: nyinköpt kamera faktureras som "reparation and retur of used camera". Min Kiev-60 från 1991 som jag köpte "as is" presterar mycket bättre än Arax. Jag borde ha köpt en servad Kiev-60 istället för Arax från början.

Liknande produkter: Pentacon Six, Kiev-60

Kundtjänst: Artiga och trevliga, slarviga och luriga.

Pris: 4000
2004-04-30 KalZoom

PLUS: BILLIG! Känns robust. Den medföljande optiken är skarp. Ljus sökare. Mycket billig och bra optik tillgänglig, bl a östtyska zeissobjektiv.
MINUS: Kan få problem med filmframmatningen om man inte är väldigt noggrann när man laddar den.

Billig och (för mig) tillräckligt bra ukrainsk mellanformatskamera. Arax-60 är en Kiev-60 som byggs om och justeras av Arax. Den medföljande Arsat 80mm är skarp, men man måste tejpa för skärpedjupsspaken som sitter på objektivet, annars kan man få problem med ströljus. Det är inget större problem eftersom det sitter en till skärpedjupsspak på kamerahuset.

Arax-60 är nog den billigaste mellanformatskamera med utbytbara objektiv man kan köpa.

Liknande produkter: Mamiya 645j, Kiev-60.

Kundtjänst: Inga problem med kameran, men kommunikationen med Arax var väldigt bra

Köpt hos: Araxfoto.com

Pris: 2500