iPhone 14 Pro: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 299 kr per år

Annons
Recensioner > Kameror > Mobilkameror > iPhone 14 Pro
Recension / Test / Priser / Fakta

iPhone 14 Pro


Summering

Mobilkamerasystem med tre kameror, en ultravidvinkel (12 MP), en huvudkamera (48 MP) och en tele (12 MP, 77 mm).Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Mobilkamerasystem med tre kameror, en ultravidvinkel (12 MP), en huvudkamera (48 MP) och en tele (12 MP, 77 mm).

Tillverkare: Apple

Recensioner

Peter Rosén
2023-09-15 Aristoteles
PLUS: - Möjligheten till att kunna ta macobilder. - Teleobjektivet - Bra bilder under dåliga ljusförhållanden - Möjligheten att ta i RAW-format - Man har den alltid med sig
MINUS: - Väljer ofta bakgrunden istället för motivet i macrosituationer - Ibland svårt med vitbalansen - Som alla mobilkameror finns det ofta irriterande brister

Som alla mobilkameror finns det plus och minus. Plus är att det är en kamera som man (nästan) alltid har med sig. Genom det lilla formatet blir det dock en kompromiss. Små sensorer och små objektiv ger långa skärpedjup och inte alltid djup i färgerna. Det blir nästan alltid sämre bilder med mobilen jämfört med en riktig kamera. Men det finns undantag. I svårare förhållanden, t ex i miljöer med blandade ljuskällor eller stora kontraster mellan ljusa och mörka områden gör iPhone 14 Pro ett bättre jobb. En sak en sådan här mobilkamera gör är att den hela tiden gör åtgärder byggda på algoritmer. Den ställer automatiskt in vitbalans, fokus (som går att påverka manuellt), lägger ihop HDR-bilder till en etc. Det är ofta bra men blir ofta också irriterande. Ett par exempel: När man ska ta en macrobild och det finns en komplex bakgrund så går det nästan inte att få kameran att välja macro-motivet. Den väljer bakgrunden. Om det inte finns en yta som är svart eller vit i bilden har kameran mycket svårt att få rätt vitbalans. Jämfört med andra mobilkameror är förstås iPhone 14 Pro mycket bra. I mobilvärlden är den säkerligen i proffsklass och för det mesta är jag nöjd. Men jämfört med en riktig systemkamera med bra objektiv så känns det hela inte tillfredsställande.

Pris: 14000

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
Aristoteles 2023-09-15 16:02:20
madgoth 2023-10-01 10:32:13


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS