Annons

Nikon Nikkor AF-S 24-120/4,0 G ED VR II


Summering

5x zoomobjektiv, brännvidd på 24–120 mm med ljusstyrka f/4 över hela zoomomfånget. Vibrationsreduceringssystem II (VR II) för stabilitet med normala och aktiva lägen. Ger upp till fyra gånger längre ...

Läs mer


Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Peter Öberg
2017-06-10 infrasonic
PLUS: Skarp med bra kontrast, relativt kompakt, och utmärkt bra omfång F4.0 märks inte så mycket, moderna kameror klarar lite högre ISO, väl fungerade VR.
MINUS: Inte minsta linsen i väskan, en liten smula tung, F4.0 så mer ISO behövs i svagare ljus samt att den får lite större skärpedjup.

Denna lins förvånade mig positivt och negativt.
Först det positiva, den är skarp, riktigt skarp på min D750, kanske en aning mörk, bra omfång 24-120mm,, inte jätte stor men..inte liten heller.
Att den är f4.0 märks inte, ganska bra bakgrund, inte klass ledande men inte dålig.
Baksida då, tung ! och inte så liten, men inte jättestor.
Den är f4.0, så lite mer ISO behövs i svagt ljus, på moderna kameror inte direkt ett problem, dessutom fungerande VR.

På det hela taget en riktigt bra lins om än något lite på tunga sidan men ger bra balans på större kameror.

Kan rekommenderas

Liknande produkter: Nikon 24-70 F2.8.. Sigma 24-70 F2.8 Art..
Pär-Martin Hedberg
2014-11-06 P-M Hedberg
PLUS: Fantastiskt objektiv med hög upplösning speciellt på en fullfomatskamera.
MINUS: Någon distorsion som lätt korrigeras i RAW-programmet.

Ett fantastiskt allroundobjektiv. Då jag tar flygfoton så blir det suveränt med aktiv VR. Jag använder D610 fullformat och då blir upplösningen i en klass för sig.
Staffan Häggqvist
2010-10-18 cool cat
PLUS: Den är skarptecknande från full öppning med en snygg bok´e, skärpan är överraskande bra redan från full öppning till en bra bit över f/10 för att bli sämre vid vid f22. Med VRII har jag äntligen en glugg som är perfekt för gatufotografering och vid dåligt ljus. Fotograferar handhållet och med skärpa ned till 1/8s men då får människorna stå stilla om de ska bli skarpa. Med en matchvikt på 700 gr känns den lätt och balanserad på ett D300 hus. Linsen känns bra hopskruvad och har inga tendenser inget glapp. Blixtsnabb skärpeinställning och ruggigt tyst VR funktion, zoom ringen är lätt att komma överens med, hittar den utan att lyfta blicken från sökaren. Som helhet känns linsen mycket robust, känns som den vore byggd helt igenom av metall trots att det mesta är plast.
MINUS: En nackdel har jag hittat, skärpan vid bländare f/22 är sämre än väntat, men å andra sidan nyttjar jag sällan f/22 så det betyder ganska lite I praktiken. Distorsionen som finns förstås, men är lätt korrigerbart med ACR, LR3 och liknande program om man ens bryr sig då den knappt märks vid vanlig fotografering. Antireflex gör säkert sitt jobb, men det förekommer regnbågsfläckar vid tagningar med solen synlig i sökaren, utan sol i sökaren blir motljuseffekten beroende på vinkel mot solen ett mjukt slöjljus som är ganska vackert och användbart som effekt.

24-120 f/4 är en FX glugg och omdömet här gäller monterad på en DX kamera D300, har inte provat FX kamera men tror att den inte gör en besviken (test kommer). Jag kan rekommendera 24-120, den kan mäta sig med 70-200 mm (på DX) vilket är positivt då den är en kanonglugg. Exempelbilder:
http://www.fotosidan.se/forum/showth...82#post1573182
Ken Rockwell har testat och förordar 28-300 VRII istället, säkert en bra glugg det också. Testet: http://www.kenrockwell.com/nikon/24-120mm.htm#intro

Liknande produkter: Det finns fler men jag har testat ;
24-70 f/2.8 FX proffsglugg skarp men utan VR
18-70 f/3.5-4.5 DX kitglugg utan VR men otroligt prisvärd, tror inte den går att köpa ny längre.

Kundtjänst: n.a.
ANNONS