Annons

NIKON ML-3

Betyg


(2.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Mikael Ackelman/N
2007-05-08 Mikael Ackelman
PLUS: Lätt, smidig, snabbarbetad
MINUS: känslighet, pillig kontakt

Mycket praktist liten sak. Snabb och lättanvänd + för att den också kan användas så att kameran utlöses när ir bryts. Skulle jag önskat något ytterligare så är det lite bredare känslighet för sändare mottagare. Som det är nu är det lätt att komma "ur vinkel" s a s. Visserligen kan kameraenheten lätt ställas i vilken riktning som helst men om sändaren avviker mer än ca 15 grader i någon riktning så händer inget. Vanliga tv/stereofjärrar brukar ju funka i åtminstone 30 graders avvikelse. Vidare är kontakten lite för pillig att skruva in i kameran. Tar lite onödig tid att skruva på och av. Detta är dock detaljer och på det hela taget en bra fjärr. Skulle fått en femma om inte varit för ovanstående problem.

Köpt hos: Cyberphoto
Brita Audas
2007-04-29 Bibi
PLUS: Man blir så glad när den äntligen "trycker av"...
MINUS: Dyr. Trög.

Den här fjärrutlösaren är med avstånd den sämst fungerande prylen jag har i min väska. Den har generellt svårt att "få kontakt" och att fotografera med den är mest ett enda trilskande innan maskineriet hajar till och aktiverar avtryckaren.
Fjärrutlösaren till D70 kostade ett par hundra kronor och funkade blixtsnabbt i alla lägen. Den här kostar ca 3000 och ligger pga sin tröghet mest oanvänd.
Nikon ML-3 suger.

P.S. Den här recensionen är skriven efter ett arbetspass med ML-3. Som ni märker är humöret inte det bästa efteråt...D.S.

Köpt hos: Scandinavian Photo
ANNONS