Canon EF 600mm f/4L IS II USM


Summmering

Till skillnad från äldre objektiv - med och utan IS - är detta nya objektiv såpass lätt att det går att handhålla ganska långa stunder. Under de senaste hockeymatcherna har jag plåtat handhållet med denna glugg 50 % av tiden (med armbågen mot bröstkorgen) och det har gått riktigt bra. Det kändes som att skjuta stående med AK4 i lumpen. Oerhört skarpt redan på största öppningen, ända ut i kanterna till skillnad från tidigare versioner som tappat en aning i kanterna på f/4.

Liknande produkter: Canon EF 500 mm f/4 L IS II2012-12-19 ymmotvtx1

PLUS: Vikt Skärpa Autofocus Byggkvalite
MINUS:

Det var verkligen värt väntan ca 18 månader men som man säger den som väntar på nogott gott väntar inte för länge och det stämmer med råge i detta fall att vara ute och Fota på frihand med detta Tele är näst intil overkligt
att gå ner på 1/100 sek funkar otroligt bra den är dessutom enormt snabb i Autofocus och en skärpa och brilljans som mycket väll uppfyller de önskningar jag hafft.

Pris: 119900
2012-12-16 Peter Holgersson

PLUS: Vikten och skärpan
MINUS: Priset och lång leveranstid

Äntligen ett "lätt" supertele med brännvidden 600 mm. De senaste hockeymatcherna har jag använt det utan stativ och det går utmärkt att handhålla det 50 % avt tiden under en match, varvat med andra kortare objektiv. Skärpan är superbra redan på f/4 och bildstabiliseringen är mycket bra när den behövs.

Liknande produkter: Canon EF 500 mm f/4 L IS II USM

Pris: 120000

Elinchrom ELB 500 TTL