Canon TS-E 90mm f/2,8


Summmering2011-04-01 tost02

Underbart kreativt objektiv som kräver lite utforskande och inbjuder till en enorm mängd av experimenterande, önskar dock att jag hade 24mm och 45mm med men det får bli när plånboken vuxit till sig:)

Köpt hos: Rajala

Pris: 8500
2011-02-20 Solhem

PLUS: Skarpt (på APS-C) från största blädaren, inget märkbart färgfel eller distortion. Fungerar bra både med 1,4-konvertern och Life-Size-konverter till 50-makron. TS-funktionen är ju grädden på tårtan, ffa tilt-funktionen vid makro. Skärpeindikatorn fungerar på min D60. ...och Canon lyckades skicka med motljusskydd - inte illa!!! Skärperingen går som en dröm, d vs som till de bästa av FD-gluggarna.
MINUS: ?

Är inte detta en L-optik, vad är det då? Var det slut på den röda färgen, Canon?
Har ganska nyligen köpt denna glugg och det är vinter, så så mycket makro har det inte blivit än och det var ffa till det jag köpte gluggen - och till porträtt. Återkommer med makro-erfarenhet senare, men det jag testat ser grymt bra ut - och så kan man tilta där och lägga skärpeplanet lite snett och få alla tre blommorna skarpa istället för en - jösses!!!

Köpt hos: Privat.
2006-08-02 Anden

PLUS:
MINUS: Ingen AF?

Se Jonas recension nedan. Grym glugg med stora möjligheter.
2005-01-26 Jonas Nyhav

PLUS: Superskarpt, raktecknade, vinjeteringsfritt, manuellt fokuserat och byggda helt i metall.
MINUS: Inte möjlighet att vrida tilt- och shift-planet i förhållande till varandra.

Detta är ett lite udda objektiv. Den saknar autofokus och är relativt tungt. Dock så har det en helt underbar manuel fokusering som är så mjuk att man tror att den är hydralisk. Skärpan är super och bakrundsblurret fantastiskt. Nerbländningen är automatisk till skillnad från Nikons motsvarighet.

Bortsett från att det är ett helt fantastiskt objektiv i allmänhet så har den även möjlighet till att utföra tilt och shift-manövrar, precis som på en storformatare.

Har man precis gått ifrån tex Hasselblad och dess fina manuella objektiv till en Canon 1Ds och brottas med Canon's plastiga autofokus objektiv i fasta brännvidder så är detta vad ni söker.

Superskarpt, raktecknade, vinjeteringsfria, manuellt fokuserade och byggda helt i metall.

Har man fått en så vill man ha de andra i serien, TS-E 24/3,5 och TS-E 45/2,8.

Liknande produkter: Canon 100/2 USM, Canon 50/1,4 USM, Canon 135/2 L USM

Köpt hos: YFO

Pris: 12875

Elinchrom ELM8