Annons

Canon EOS 30

Betyg


(4.65/5)
(4.42/5)
(4.19/5)
(baserat på 31 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Bengt Rehnström
2009-09-09 bengt-re

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Bra af, eyetracking val av focuspunkt är faktist bra, snabb, bra blixt,klarar av nya ETTL blixtar utan probem.
MINUS: Kan inte köra ir-film.Dyra batterier

Bra analog kamera av sista seriösa omgågen av analoga hus. Köp en och några rullar film - det är tusan så mycket roligare än digitalt. Detta hus sviker inte - välgjort och fungerar perfekt.

Reviderat tåligheten - filmluckan har en plastmoj pajat på utan någon större åverkan. Var rädd om luckan är rådet...

Liknande produkter: EOS 300

Pris: 1000
Kimmo Kononen
2008-10-15 berko

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, enkel ändå avancerad, robust och förtroendeingivande!
MINUS: Kan inte komma på något... Kanske kan batteriluckan trilla av någon gång men det spelar ingen roll om den gör det för den här ska ha BP-300 monterad.

Köpte min begagnad på Tradera med batterigrepp BP-300. Vilken otroligt bra kamera! Inte ens mitt i natten på fyllan kan man misslyckas med bildrna! Av vilket bör nämnas att blixten inte är något skämt på nära håll den heller, den är toksnabb den med. Fastnade med fingret på avtryckaren o kameran tuggade bort halva filmen. Döm av min förvåning så var alla knivskarpa och väl upplysta... Någon sa att greppet känns plastigt? Det får den gärna göra för mig om det bara betyder att den inte väger mer än den gör och den gör det den ska. Massor med användarvänliga funktioner. Skön att hålla i med BP-300 monterad, välbalanserad, även med enhandsgrepp känns det som man får vara bra fumlig för att tappa greppet. Kit-objektivet som följde med kan man ju kasta så fort man skaffat något annat. Den känns som den hör hemma på en leksak, inte en kamera av den här kalibern. Den här förtjänar mycket bättre. Vill ni ha en utmärkt analog kamera till inga pengar alls, sluta leta. Köp en begagnad EOS-30.

Liknande produkter: EOS-50, EOS-5

Köpt hos: Privat genom tradera

Pris: 1000
Robin Arlasjö
2008-01-24 SilentHawker

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra grepp, ger ett gediget intryck och har fungerat i alla väder för mig.
MINUS: Inga direkt

Bra kamera på den tiden och har alltid fungerat bra för mig.

Har fungerat i alla väder, även ner till minus 40 grader i veckor i följd på turer i Sarek, korsat nordsjön med segelbåt och leverarade alltid fina bilder på delfiner och allt annan som fanns att se.

Liknande produkter: Fastande för denna direkt.

Kundtjänst: Ingan erfarenhet av denna produkt.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 10500
Petter Olsson
2007-03-08 petter olsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt, skön att hålla i.
MINUS: Aningens plastig, plastig filmlucka. Världens plastigaste batterigrepp?

Ju mer jag använder den här kameran ju bättre tycker jag om den. Skön att hålla i, bra funktioner och smarta knappar. Dessutom lagomt lätt för att ta med på resa, men ändå tillräckligt tung för att inte blåsa bort vid minsta vindpust.

Liknande produkter: EOS 30V

Köpt hos: Begagnad

Pris: 3500
Richard Zillman
2006-01-07 rizi

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: tyst, sitter som gjuten i handen, ögonstyrd af, blixtexponeringskomp.,snabb
MINUS: plastig filmlucka, saknar inmatningsratt på batteripacket, on/off på programvalsratten, ingen spot-mätning

Trots glasögon så funkar den ögonstyrda af:en långt över förväntan. Den har nästan stealth-mode vad gäller ljudet av filmframmatning och spegel - en riktig smygare.
Tillsammans med batteripacket så är ergonomin perfekt, i alla fall om man har stora nävar.

Liknande produkter: nikon F80

Köpt hos: privat
Gunvald Johansson
2005-07-15 Valle J

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Min bästa kamera. Har tagit många bra bilder och den tål nog precis allt efter min behandling.
MINUS: Skulle möjligen vara vikten. Kan kännas lite lätt och sladdrig i bland.



Liknande produkter: Minolta 404si

Köpt hos: Expert Drottning Kristina
Artur Juhlin
2005-05-03 A.Juhlin

Att använda: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Tar inte mer än en kväll att lära sig knappar och funktioner. Lättåtkomliga knappar, vred och inställningar.
MINUS: Lite väl tung speciellt med batterigreppet, men det kan jag leva med trots att jag släpar med mig den överallt, ren vanesak förmodligen.

Instämmer i tidigare recensioner, det jag vill påpeka är att allt är superlätt att ställa in, man behöver nästan aldrig ta ögat ur sökaren för att ställa in slutartid, bländare eller fokuseringspunkt trots att man inte använder ögonfokusen. Alla knappar sitter naturligt och fingrarna ligger bara och vilar vid knapparna. Att kameran skulle vara enklare att använda än en billigare variant med 1/3 av knapparna trodde jag inte, hade räknat med lång tid för att lära mig funktionerna men det var tvärt om, inget bläddrade i displayen för att ställa funktioner av/på, man ställer in kameran en gång sedan är det bara att fota, visst vill man ha spegeluppfällning innan varje bild måste man ställa in det innan och sedan stänga av det, men det är sällan man fort måste av elller på med såna funktioner. I min mening är det inte värt att handla billigare och enklare kameror under 2000:- EOS 30 slår dessa med hästlängder.

Jag trodde på vad som stog i handboken och kalibrerade ögonstyrningen i olika ljus flera gånger vilket resulterade i att den rent ut sagt fungerade som skit vilket gjorde mig besviken, nån vecka senare nollställde jag kalibreringen och kalibrarede en gång, sedan dess har den fungerat precis som jag vill, så räkna med att mickla några gånger innan du får det rätt med ögonstyrningen.

Då jag bara haft kameran en kort tid får den en 3a i hållbarhet då jag inte har hunnit tappa den än, tror dock ärligt talat den förtjänar bättre, den tidigare ägaren hade tagit 300-400 rullar med den och när jag fick den såg den ut som ny.

Den får även en 3a i att använda, man måste sätta sig en kväll och gå igenom instruktionsboken för att få ut max av kameran, det finns många inställningsmöjligheter man går miste om annars.

Liknande produkter: Har tidigare fotat med div olika helt manuella Canon o Nikon samt en EOS 500N

Köpt hos: Privat

Pris: 2000
2005-03-03 Jimi

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Ögonfokusering, snabb, lättanvänd, lättåtkomliga inställningsrattar, goda inställningsmöjligheter.
MINUS: Saknar spotmätning, inte 100%-ig sökare, batteripacken saknar funktionsratt, LCD-displayen saknar belysning.

Har använt kameran i regn och rusk, den har fått stå ut en vinter i alperna där den fick ta emot en del stötar samt objektivbyten i snöyra, men den har aldrig sagt upp kontraktet! Väldigt lättanvänd och sitter grymt bekvämt i handen, speciellt med batteripack BP-300, som enligt mig är ett måste eftersom det gör kameran mer lättanvänd och framförallt mer stabil - även i horisontalläge. Stösta fördelen tycker jag är ögonfokuseringen som fungerar långt över förväntningarna och är riktigt snabb, men vid sämre ljus får den problem-vilket är ganska naturligt, men det överlever man. ;) Har dock märkt att det lönar sig att calibrera den nu och då för att den skall vara 100%-ig. Undrar varför ögonfokusering inte används på fler kameramodeller!?

EOS 30 är en kamera jag varmt kan rekommendera till alla som vill ha en relativt förmånlig och bra kamera!

Liknande produkter: Nikon f80

Kundtjänst: Batteripacken hade strömproblem från dag 1, tömde batterierna på några få dar. Åtgärdades snabbt och utan problem på Canon.

Köpt hos: NY Camera, år 2003
Robert Majqvist
2005-02-13 robertM

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: väldigt tyst, lätt, robust
MINUS: fjärrkontrolluttagets täcklock, ingen spotmätning

en väldigt fin kamera med hus i metall. extremt snabb autofokus och supertyst slutare. perfekt för smygfoto på djur. har ett eos 650 hus och kompisen ett eos 1 hus, och deras slutarljud låter som "tåget" jämfört med 30:ans

Liknande produkter: eos 5

Köpt hos: begagnat

Pris: 2800
2004-10-05 nimo

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Helt klart en av dom bästa husen jag någonsin haft.
MINUS:

Detta är väl inget nybörjarhus om du inte har ambitionen att kunna ställa in många funktioner manuellt. Men har du ett önskemål att ha ett kamerahus som spänner sig från en enkel point/shot kamera till en helt manuell kamera kan jag varmt rekommendera den. Du bör dock se upp med gamla objektiv som inte är Canon original, ett av mina gamla objektiv fungerade inte med detta hus trots att det fungerade tidigare.

Liknande produkter: Canon 300, "vanliga" 30

Kundtjänst: Inga

Köpt hos: Expert Skärholmen

Pris: 6000
Per Setterberg
2004-06-09 Perse

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Hyfsat gedigen, mycket tyst, lättarbetade reglage, ögonstyrd AF fungerar kanon
MINUS: Ngt mörk och ej 100%-ig sökare, liten pillrig nedbländningsknapp

Kameran är lätt och ligger fint i handen, i synnerhet med BP-300 (ett måste!). Ögonstyrd AF och lättarbetade reglage gör den smidig att använda.

Börjar tycka (efter att jag mer och mer använder min gamla Nikon 801) att sökaren är lite liten och mörk. Trots mina små händer är nedbländningsknappen väldigt pillrig.

I stort är jag dock väldigt nöjd. Rekommenderas.

Liknande produkter: Nikon F80

Kundtjänst: Ingen erfarenhet - det är väl positivt i och för sig!

Köpt hos: Swedish PX, Camp Victoria

Pris: 6000
2004-06-01 Jocke Sand

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra, robust, lätt att använda, många inställningsmöjligheter
MINUS: De visar sig kanske i framtiden.

Hittade denna till pangpris, då den nya 30V e på ingång. Det är min första systemare och jag måste säga att ajg är mycket nöjd. Den känns robust och välbyggd och har de funktioner man kan vänta sig. Det ända negativa jag kan komma på är väll att den saknar upplyst display som 30V har, men det känns inte så viktigt. Den nya blixtautomatiken på V-modellen är inget som jag som nybörjar fotograf kommer sakna nämvärt.

Liknande produkter: Canon Eos 33V och Canon EOS 30V

Köpt hos: Ericsons Foto

Pris: 4000
Jimmy Runsteen
2004-02-29 Jimsan

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb, Tystgående, Ögonstyrd autofokus, Bra placerade reglage.
MINUS: Ej 100% sökarbild, Ingen spotmätning,

Underbar liten kamera som är perfekt för min typ av fotografering. (Gatufoto).
Den är inte riktigt lika stor som Eos 3 eller 1, men det är en vanesak.
Frammatningen är otroligt tyst. Tillbakaspolningen likaså.
Dessutom spolar den tillbaka filmen på 8 sekunder. Mycket praktiskt.
Den har ett gäng olika funktioner för att ställa in kameran. Tyvärr måste man ha instruktionsboken tillgänglig för att veta vilket funktion som är vilken. Å andra sidan så gör man inga större ändringar när man väl har ställt in kameran första gången.
mikael andersson
2004-01-15 micke_abisko

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: lätt att använda den har det mesta en amatörfotograf behöver
MINUS: den ögonstyrda autofokusen fungerar inte allt för bra och den har lite svårt att fokusera i svagt ljus

en bra kamera som har funkat jättebra för mig i de flesta lägen. Fungerar bra även vid kallare temp. typ -30. jag upplever dock att inte ögonstyrningen fungerar som jag vill
Svante Hall
2003-12-08 Jalong

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Skön och lättanvänd
MINUS: Inte så hållbar som jag först trodde

Haft den i tre år nu och tagit några hundra rullar. Kan bara jämföra den med EOS 300 och då är den mycket mer lättanvänd, pedagogisk, allmänt skönare och tystare. Finns flera direktvalsknappar och rattar jag saknar på 300:an. Ett trivsamt verktyg att använda, men använder ej ögonstyrningen och kunde ha sparat in en slant på EOS 33 istället. Hoppades också att det skulle vara en kamera som skulle komma att hålla i tio år. Tyvärr tror jag inte på det längre. Detta har hänt:
1. Medan garantin ännu gällde gick den lilla plasthake som håller fast luckan sönder varpå luckan öppnades och en film förstördes.
2. Problem med elektroniken. Två gånger har den låst sig hopplöst. Batteri-indikatorn bara blinkade på tomt trots fulla batterier. Nu åtgärdat. "Ett problem med Canon", enligt reparatören. Kan bara hoppas det håller.
3. Har många fasta objektiv och byter i ett kör. Objektivavtagningsknappen gav vika och fjädern sprintade iväg. Åtgärdat.
4. Inte så tät. Sand blåste in i kameran.
5. Rejält repad sökare vid det här laget.
6. Lacken på höljet börjar flagna och får kameran att se lika sliten ut som den är.

Men jag är en tämligen ovarsam användare bör tilläggas. Något hållbarare kan bli aktuellt för mig i framtiden.

Liknande produkter: EOS 300, EOS 33

Kundtjänst: Luckan reparerad på garantin. Krånglande elektronik reparerat av Canons service i Kathmandu.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2003-11-06 Dr Asy

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket tyst. Snabb AF. Ögonstyrning. Känns gedigen.
MINUS: Har inte hittat något.

Har haft min 30:a i några månader nu och är mycket nöjd. Bl.a därför att:

Den är otroligt tyst.

Af är mycket bra och ögonstyrningen är kanon.

Den är gedigen i förhållande till sitt pris men givetvis är det ingen EOS 1 känsla.

Med BP 300 som kostar 600 kr ligger den som gjuten i handen.

Det finns bra möjligheter att anpassa kameran med custom functions.
Emil Cederlöf
2003-08-26 Emil Cederlöf

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: En lätt kamera med de flesta funktioner man kan tänkas behöva som amatör fotograf.
MINUS: Hjälp belysning för atofokusen består av blixten som ger ifrån sig stroboskop blixtar.

Jag är överlag väldigt nöjd med kameran den är tyst och snabb och lämpar sig för all. Man kan som nybörjare köra på ett "idiotsäkert" läge som nästan alltid ger bra resultat.
Jag är väldigt nöjd också hur den exponerar, det blir sällan fel ens med dia. Jag köpte min beg. för ett bra pris
5500kr med batteri pack och 28-90USM samt fjärrkontroll.

Liknande produkter: Nikon F90X, Minolta Dynax 7

Köpt hos: beg.

Pris: 5500
mattias slabanja
2003-06-10 slabbe

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Snygg, tyst, bra "customiseringsmöjligheter", hyffsat stabil och snabb
MINUS: Dålig ljusmätning och fokusering i svagt ljus, ngt sladdrig baklucka (jämfört med Nikon f80).

Bra hus som jag överlag är nöjd med.
MEN, en specifik sak irriterar mig, nämligen att canon av ngn anledning konstruerat den så att ljusmätaren mäter helt fel (och, vad jag kan bedömma, ickelinjärt) om man använder objektiv utan elektronik.
Det är alltså ganska krångligt att, t ex, använda gammla skruvgängade objektiv via adapter eller koppla huset till egenhändigt ihopsnickrade leksaker.
Mäta utan objektiv-elektronik är (tydligen) ngt som de flesta andra canon-hus klarar.
Men om du ej har för avsikt att hänge dig åt dylikt glugg-fixande så är det ett bra hus.

Liknande produkter: Nikon f80
Daniel Nordenskjöld
2003-03-10 Nordenskjöld

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, lättarbetad, låg vikt.
MINUS: Ingen äkta spotmätning.

Helt enkelt en jättebra kamera. Mot all min skepsis så fungerar dessutom den ögonstyrda autofokusen jättebra.

Liknande produkter: EOS 3

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: Fotokompaniet, Drottninggatan Uppsala
2002-08-15 Avslutat medlemskap

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Skärpedjupskontroll. Möjlighet till att programmera kameran efter egna önskemål, b la manuell spegeluppfällning. Dioptriinställning på sökaren.
MINUS: Sökaren visar inte 100% av bilden vilket kan vara väldigt irriterande ibland. Jag tycker slutaren låter lite väl mycket, vilket kan vara jobbigt vid djurfotografering. Hela filmen dras inte upp vid insättningen vilket gör att om man råkar öppna kameran i fält förstörs alla bilderna.

Jag tycker kameran har fungerat utmärkt. Den ger jämna och fina exponeringar. Kameran är väldigt lätt att manövrera tack vare enkla och lättillgängliga reglage.

Köpt hos: Canon AB
2002-06-23 avslutad140916

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ögonfokus Bra reglage Dioptriinställning Lättanvänd Aluminiumfront Metall i objektivbajonetten Bra med inställningsrattar för pekfinger och tumme
MINUS: Sökare har ej 100% storlek Saknar spotmätning batteripack BP-300 saknar funktionsratt

Lättanvänd kamera med alla nödvändiga funktioner.
Kameran har ett bra utbud av funktioner. Saknar dock spotmätning och 100% sökare

Liknande produkter: Nikon F80 (Lite för basic)
Nikon F90X med MB-21 (Saknar möjlighet att använda de senaste Nikon objektiven...)
Köpte kameran med 28-105 II USM

Kundtjänst: N/A

Köpt hos: Japanfoto

Pris: 10000
Stergios Kastoris
2002-06-11 Stegge

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb Af, tyst, mycket exakt mätning och möjlighet att själv ha egna customfunktioner.
MINUS: Saknar en riktig spotmätning ibland samt plastkänslan.

Efter att ha haft Eos 5 under ett år känns det att man har bytt upp sig. Jag använder batteripacket BP 300 också så den känns nästan som en Eos 5, möjligen lite mindre.

Den har snabb och exakt autofokus och är mycket tyst i både exponering och tillbakaspolande av film.
Till skillnad mot femman så fungerar ögonautofokusen både snabbare och exaktare men även på "höjden".

Ett plus för den inbyggda blixten som dock inte fungerar så bra om man har zoomar med stor diameter då dessa skymmer blixten.

Jag valde mellan en Eos 3 och denna och valde bort 3'an pga att den lät för mycket och var dyrare.
Att kameran är nyare gjorde också sitt. Sådant märks på exponeringen bl a. Den klarar "svåra" ljusförhållanden suveränt.

En mycket bra kamera som inget lämnar att önska.

Liknande produkter: Eos 3, Nikon F 100, Minolta 800 Si

Köpt hos: Privatperson

Pris: 4000
Christian Johnsson
2002-04-05 Cj^

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: spegeluppfällning, DOF, snabb AF, 7 fokuspunker, 4fps, tyst, bakre inmatningsratten, priset, många custom-funktioner, känns stabil, batteripack med höjdavtryckare, diopetri inställning.
MINUS: ingen spotmätning, ljusmätningsmetod syns inte i sökaren, 90% sökbild, af-assisten, något mörk sökarbild.

Kameran känns välbyggd även om vissa detaljer känns plastig. Den är lagom stor och har många trevliga funktioner som är tagen från de dyrare modellerna. Ögonstyrningen fungerar över förväntan men kan vara lite strulig att vänja sig med.

AFen är snabb och säker men kan svika när det blir lite mörkare. Då åker blixten upp och tänder ett antal blixtar på hög frekvens för att hjälpa Autofokusen. Detta är ett mysterium i sig men den går att stänga av.

Det finns 3 stycken ljusmätmetoder: Evaluerande (35mätzoner), Utsnitt (10%) och Centrumvägd (Hela bilden).
Ett minus är att vald mätmetod inte syns i sökaren utan bara på LCD displayen (som saknar belysning).
Ett annat är att den saknar spotmätning.

En annan sak som kan kännas irriterande är att värdena i sökaren försvinner för fort om man råkat släppa upp avtrycket. (Men det gör det i och för sig på alla andra EOSar också med undantag för 1D och 1V där man kan förlänga tiden.)


summering:
Du får mycket kamera för pengarna. Den känns genomtänkt och stabil. utrustad med spegeluppfällning. synkar blixten på 1/125. stöder E-TTL och FP blixt. Skärpedjups kontroll m.m
Klarar du dig utan spotmätning så är denna kamera ett mycket bra köp.

Liknande produkter: EOS 300, F80
2002-03-08 analogue

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: har inte varit lyckligare på länge(senast julen-83)
MINUS: finns inte mycket att säga, kanske hjälpbelysningen

har blivit kär i canon, valet till nikon var nära men ...
det går inte att säga något dåligt om den, bara positivt feedback. Du får allt du vill ha inom denna prisklass på bästa tänkbara sätt.
-tyst slutare
-snabb ögonfokusering
-lätthanterlig
-4 bild/sek
-diopetri inställning
-bra design
-jaa

Köpt hos: Cyberphoto
Anders Järkendal
2001-11-04 AJä

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: +Extremt tyst +Kännns gediget byggd +Manuell spegeluppfällning där man själv väljer när slutaren ska slå till. +Snabb autofocus +Låg vikt, jämfört med EOS 3:an skiljer det över 200 gram! +dioptriinställning för sökaren +Många vettiga funktioner som man kan ställa in efter tycke och smak.
MINUS: -Saknar upplyst LCD-display på ovansidan -Man borde kunna se i sökaren vilken ljusmätmetod man valt -Hjälpbelysningen för autofocusen använder sig av blixtljus (går dock att stänga av) -Saknar spotmätning

Jag valde mellan EOS 30 och EOS 3. Anledningen till att jag fastnade för EOS 30 var delvis priset samt att när jag jämförde de olika tekniska egenskaperna hittade jag inte särskilt mycket som EOS 3 hade utöver EOS 30:an. Visst, det finns saker men inte så många att det motiverar det dubbla priset. Jag är mycket nöjd med kameran och har inte haft några som helst problem med den. Verkligen ett bra köp!

Liknande produkter: EOS 300

Kundtjänst: Allt har fungerat perfekt, haft den i 1 år

Köpt hos: Scandinavian Photo
Markus Palviainen
2001-10-20 makke

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Den är tyst, snabb, 7 fokuspunkter, ögonstyrning.
MINUS: har inte haft ngra problem än.

Det är en bra och snabb kamera, känns bra med 28-135 IS usm, men nackdelen med det objektivet är att den inbyggda blixten kan bli skymd av ovbjektivet. Annars är jag övernöjd med kameran. Och med batteripacket känns den mycket bra. Köpte den också med Datum som kan vara bra att ha.

Köpt hos: Expert Eggeborns V-ås

Pris: 12000
Matti Ohlsén
2001-10-14 matti

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Snabb autofokus, ffa motivföljande AF är otroligt bra. Bra visning av fokuspunkter. Har "de flesta" funktioner avancerade amatörer kan tänkas behöva (DOF, spegeluppfällning mm mm). TYST! Många custom-funktioner. Relativt snabb filmmatning (4bps). Prisvärd.
MINUS: Plastig internt. Dåligt ögonavstånd sökaren plus liten sökarbild ("bara" 0,70x), ngt mörk sökare. Saknar spotmätning!!!

Kan det mesta. Användarvänlig. Jag gillar personligen inte den "interna" plastigheten; ytterkåporna är av metall (aluminium) men inuti kameran är allt, allt , allt av plast (spegelhus, filmbanor mm). Detta gör att slutarljudet också blir plastigt. Allt detta påverkar dock säkert inte funktionen alls, moderna plaster är starka, men "känslan". Också fokuspunktväljaren på bakstycket är knarrig och rapplig.
2001-10-07 skenbild

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Tyst!!!, Alla funktioner som åtminstone jag eferfrågar.
MINUS: Vet inte om den tål så mycket stryk. Den känns ömtålig på något sätt.

Om man väljer mellan EOS 30 och EOS 3 så finns det tre saker som faktiskt talar för 30:an trots att 3:an är mer "proffsklassad". För det första ljudnivån, för det andra att det finns en inbyggd blixt som kan duga till upplättningar. Man behöver inte släpa på en separat blixt om det är bara upplättning man behöver och för det tredje priset. Man får ung. allt man kan önska sig för under 10000:-

Liknande produkter: Tråkig Canontrogen...

Kundtjänst: Bra. Har redan gjort en garantireparation.

Köpt hos: Expert

Pris: 9500
2001-10-06 j.a.n

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Extremt tyst, snabb, ögonstyrd fokusering
MINUS: inga möjligtvis priset ;-)

Idel ros och beröm till detta mästerverk från Canon.
Snabb och otroligt tyst med en ögonstyrning som slår allt!

Detta hus rekomenderas starkt till alla som i kombination med en bra optik vill ha en trogen kamrat,och en mycket bra kamera.

Liknande produkter: Nikon F90

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: Scandinavian Photo
2001-10-05 Peter

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, Tyst, Tålig, jätte bra.
MINUS: möjligtvis plast luckan, men har inte haft någe problem än.

Komplett kamera som inte lämnar mycket att önska. Ljudnivån på kameran är antagligen en av de tystaste på marknaden, både filmtransport och spegeluppfällning är mycket tyst.
Ögonfokus som funkar mycket bra och är väldigt snabb.
lättåtkomliga reglage och bra funktioner som anpassas till användaren.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2001-10-05 H.J

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En extremt tyst och robust kamera,Med ögonstyrning som reagerar blixtsnabbt och sällan missar.Mycket bra exponering.
MINUS: Finns inga.

En kamera som har allt en fotograf kan önska sig.Den är mycket tyst,snabb och säker autofocus,spegeluppfällning,skärpedjupskontroll,Bra reglage,Autofocus med 7 punkter,13 funktioner kan skräddarsys efter fotografens önskemål.Som tillbehör finns ett speciellt batterihandgrepp(BP-300)för 4 st AA-batterier och med separat avtryck för höjdformat.Summering:Finns det egentligen mycket mer att önska sig?

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 6450
ANNONS