Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon Powershot A710IS


Summering

Canon Powershot A710IS är ersättaren till den förra toppmodellen A700.

- 7 Mpixel upplösning
- 6x optisk zoom (motsvarande 35-210) F2.8 - 4.8
- Helt manuella exponeringsinställningar
- Optisk ...

Läs mer


Betyg


(4.62/5)
(4/5)
(4.25/5)
(4.25/5)
(baserat på 8 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Linnea Thorell
2007-11-28 Linnea Thorell

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Manuella inställningar, otroligt effektiv zoom, fina och skarpa bilder.
MINUS: Den sega blixten

Jag har haft min Canon Powershot A710 IS i ungefär ett halvår och jag är än så länge helnöjd med den! Bildresultatet är mycket bra för att vara i medelprisklassen hos de kompakta digitalkamerorna, tycker jag. Jag gillar även den otroligt effektiva zoomen och alla de manuella inställningarna man kan ändra. Makro på 1 cm är även väldigt överraskande bra.
Även fast jag bara haft den i ett halvår så jag har vuxit enormt mycket med den och lärt mig en hel del utav den. Jag skulle säga att det är en väldigt bra instegskamera om man vill börja satsa på fotografering. Min nästa kamera blir mycket säkerligen en digital systemkamera!
Jonas Andersen
2007-11-12 joch

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb. Manuellfokus. Skön ergonomi. Använder AA batterier. 15-1/2000 sekund
MINUS: Blixten (tar lång tid att ladda)

Hej gott folk!
Jag köpte min Canon PowerShot A710 IS i våras och är nöjd.
Kameran har varit så gott som fel fri sedan dess och givit fina fotografier. Tycker speciellt om att man kan ställa in i stortsett precis allt manuellt.
LCD-skärmen fugerar fint i både ljusa och mörka förhållanden.
Det ända som jag tycker är mindre bra med kameran är blixten. Den tar för lång tid att ladda. Kan ta upp emot flera sekunder ibland.
Kameran ger annars fina bilder med högupplösning och korrekta färger. kolla mina bilder om ni vill se färgåtergivningen! Den är även väldigt snabb rent almännt. startar på under två sekunder och reagerar direkt vilken är en stor fördel!
REKOMENDERAS för dem som vill köpa en första kamera för inte allt för stora pengar!

Liknande produkter: Andra kompaktkameror som har allt manuellt. Alltså många.

Kundtjänst: Bara bra. Har fungerat klockrent!!

Köpt hos: Pixmania

Pris: 2493
Per Wilhelmsson
2007-08-14 Wil

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra zoom-omfång och storlek.
MINUS: Ingen batteriindikator i originalutförande...

Tycker att detta är en bra reservkamera till ett rimligt pris. Med ett litet tilläggsprogram (ej Canon original) går det att få många fler funktioner som t ex raw-format, batteriindikator med mera.

Köpt hos: Uttke Foto
Robin Gyllander Larsson
2007-06-09 RG

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildstabilisering Om man skriver ut en 10x15 bild så är går det att köra på ISO 800 utan att man får för mycket brus. Raw med rysshack
MINUS: Lite stor, i vintras gick den ner bra i min vinterjacka fast i den skulle jag nog kunna ha gömt Canon EF 500/4L IS USM med ett 1D hus på. Blixten tar en evighet på sig att ladda upp.

Det är en bra nybörjarkamera som man kan växa väldigt mycket med. Det finns alla programlägen som finns på Canons billigare systemkameror utom A-dep men ve, behöver det med ett sådant stort skärpedjup som den har. Bildstabiliseringen funkar bra man kan använda slutartider nere på 1/4 sekund men då måste man vara rätt så stadig, men om man är lite halvvinglig så är 1/15 alltid skakfri. Lite irriterande med den är att redan vid 1/15 sekund så börjar varningslampan för skakningsoskärpa blinka. Det är bra att man kan skaffa rawformat till den som är hur lätt som helst att skaffa till den och då får man lite mer kul funktioner som högdervarning och ett histogram som är halvtaskigt. Det enda jag tycker är negativt med den är att det tar nästan 10 sekunder för blixten att ladda med halvfulla batterier. Slutsats söker du en billig kamera med rawformat så köp den här och skaffa rysshack.

Liknande produkter: Canon Powershot A700

Kundtjänst: Efter julen hade jag fått pengar till att köpa en A710IS och då köper jag en från foto video eftersom dom var billigast och en svensk manual följde med. När jag får den dagen innan nyårsafton så finner jag en A700 i kartongen :@ så då mejlar jag till dom och dom säger att jag kan få låna A700 över nyårshelgen och sedan skicka tillbaka den och når dager efter nyårsafton så får jag en A710IS.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 2800
Göran Erlandsson
2007-01-26 Mr_Citronit

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra skärpa på bilderna om man låter bli de högra ISO värderna.
MINUS: Bruset vid höga ISO och lite svårt att undvika röda ögon vid blixt.

Jag är väldigt nöjd med min kamera då det möjlighet till att ställa in den helt manuellt. Det är också en mycket lämplig kamera för hela familjen då det finns en hel del färdiga programinställningar i den. Det går även att köpa till konverters för både vidvinkel, tele och macro och extra blixt. Så det är verkligen en kamera att växa med.
Har själv beställt en telekonverter men har inte testat den ännu.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 2795
Jonas Dandanell
2007-01-19 jdandanell

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: snabb uppstart, tar bra foto, 1 cm macro, hyfsat liten och bra zoom
MINUS: röda ögon, blixten tar tid att ladda om

Jag har haft kameran nu i en månad och har hittat de flesta finesserna. Kameran är snygg att se på och ligger bra i handen. Som de allra flesta kompaktkameror så får man en hel del röda ögon vid blixtfotografering men det går ju att korrigera i efterhand. Jag har ett SDHC på 1 Gb och det är kanske i minsta laget om man även skall filma med kameran. Filmen blir av bra kvalitet med stereoljud.

Massvis av bra förinställda fotolägen och givetvis finns möjligheten till att själva ta kontroll över samtliga inställningar. Macro på 1 cm närhet är riktigt cool och en zoom på 6 ggr räcker långt.

Köpt hos: Donalds Foto, Borås

Pris: 3000
2006-12-06 Malin86

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Har egentligen ingenting speciellt att klaga på. blir bra bilder, fina färger, härligt med 1cm närgräns också! :)
MINUS: kameran är ganska långsam med att ladda om blixten. efter man har tagit ett kort kan det ibland ta 2-3 sekunder innan kameran är redo igen. blixtskugga nere i högra hörnet vid närgränsfoton. någon med samma problem? stör mej nåt otroligt :/

Är i stort sätt nöjd med kameran. gillar skarpt att det finns möjlighet till manuella inställningar, vilket gör att man kan växa med kameran och lära sig mer, för att (i mitt eget fall) senare kunna köpa en systemkamera :)
har GP power bank 2700 som batterier o klarar ta drygt 300 bilder innan det blinkar dåligt batteri.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 3200
Anders Jonsson
2006-11-07 AFJ

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkel att använda, smidig storlek och vikt.
MINUS: Usel sökare, lång tid innan blixten laddar om.

Har haft kameran på en veckas semesterresa. Mina första intryck är att det är en trevlig kamera som tar relativt bra bilder.

Sökaren är av usel kvalité (plast??) men eftersom skärmen är stor och klarar av även starkt ljus gör det inte så mycket. Bilderna blir överlag bra men förvånansvärt ofta får jag röda ögon vid blixtfotografering. Bruset är också påtagligt så att använda höga ISO tal är ingen idé. Är lite besviken på att det tar lång tid att ladda upp blixten mellan bilderna.

Formatet är tillräckligt litet för att den skall gå ner i jack-fickan och zoomen (6x) gör den användbar till det mesta.

Filmsekvenserna blir bra men kräver stort minneskort.

Ingen toppkamera men ändå är jag nöjd hittills.

/Anders
ANNONS