Annons

Canon Digital IXUS 850IS


Summering

En 7.1mpixel kamera med optisk bildstabilisator och 28-105mm motsvarande 35mm film (4x optisk) vidvinkelzoom, nya DIGiC III bildprocessorn, klarar ISO1600



Betyg


(4.27/5)
(3.73/5)
(3.73/5)
(3.64/5)
(baserat på 11 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Bas Mensink
2011-01-11 Bastiaan Mensink

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet, vidvinkel, passar i fickan
MINUS: Känslig för repor, dålig batterilivslängd, ingen RAW

Utmärkt liten kamera med bra ljusstark lins. Jag gillar kvällsbilderna med lång slutare även om den inte har många manuella inställningar. Vidvinkel (28mm) är bra för att få mer på bilden.
Tyvärr så gick zoomknappen sönder för 2 veckor sen, men annars har den vart mycket pålitlig under 4 år.

Köpt hos: utomlands
2008-03-06 ErlandH

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Vidvinkel. Genomsiktssökare. Snabb. Bra bildkvalité.
MINUS: Lite för stor. Blir repig.

Den enda modell som motsvarade mina grundkrav när det var dags att uppdatera fickkamera: anständig teknisk kvalité, 28 mm vidvinkel, IS, genomsiktssökare. Utgången modell, men fick tag i ett av de sista exen hos B&H. Efter några hundra bilder har jag uppriktigt sagt inget att anmärka på när det gäller handhavande eller bildkvalité -- den motsvarar mina förväntningar på en fickkamera.

Dock är den större och klumpigare än min gamla Pentax Optio S. Och extremt mycket plastigare. Option blir bara snyggare av lite slitage och tål smällar; skalet på Ixus blir fult repigt bara man tittar på den.

Köpt hos: B&H, New York

Pris: 2400
Sten-Åke Sahlberg
2008-02-27 Sten-S

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten, lätt, behändig, både genomsiktssökare och bra skärm, snabb att starta och i avtryck, bra bildkvalitet
MINUS: Dålig skärpa i hörnen, tecknar ej helt rakt på 28 mm.

En utmärkt kamera att ha med i fickan, den är mycket snabb och lätt att hantera, bildkvaliteten är bra, särskillt på de lägre ISO talen, förutom det jag angett under minuspunkten, har man Photoshop kan dom sakerna lätt ordnas. Den fungerar också bra i kyligt väder Vi har 2 st. i familjen och vi är verkligen nöjda med dom.

Kundtjänst: Bara bra

Köpt hos: Expert/On-Off
Lars Wikström
2007-09-26 lars.wikstrom

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Vidvinkel, IS, snabb
MINUS: Bildkvaliteten lite sisådär, repas lätt

Kameran är liten och har bra vidvinkel (28 mm). Trevligt också med IS. Detta är även den snabbaste (både fokus och slutarfördröjning) kompakten som jag haft.

Liknande produkter: Fuji F40fd

Kundtjänst: -

Köpt hos: Foto A-Bild

Pris: 2800
2007-07-18 pjorgensen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet, snabbhet, smidighet, snygg.
MINUS: Inga så långt.

Har inte haft den så länge, är mycket nöjd så långt.
Hade en 50 innan som jag var mycket nöjd med.

Liknande produkter: Inga.

Kundtjänst: Inga.

Köpt hos: Inet Data

Pris: 3095
2007-07-09 j_s

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb, kompakt, 28mm vidvinkel, optisk sökare, bildkvalitet, bildstabilisering
MINUS: Den optiska sökaren kunde varit bättre. Något oskarpa hörn i vidvinkelläget. Höljet repas lätt.

Jag ville ha en snabb liten kamera med vidvinkel som man kan ha med överallt. Denna var en av de få som uppfyllde kraven. Den har i stort sett inga manuella inställningar men jag försöker utnyttja de som finns: ISO och färginställngar framförallt. Jag kör mest med ISO80-100 och färgläget "Positive Film" som försöker efterlikna diafilm.

Bildkvaliteten är mycket bra för en så liten kamera.

Köpt hos: All-foto, Kristianstad

Pris: 4300
Sten Palmqvist
2007-04-11 stenp

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: 28mm = lagom vidvinkel, IS, optisk sökare, bra färg och kontrast etc.
MINUS: 28mm = kantoskärpa, plastiga luckor som säkert går sönder precis när garantin är slut, inställningar i autoläget går inte att låsa - t.ex. att blixten är avstängd.

Ville ha en kompakt med 28mm och då krymper ju urvalet ordentligt. Den tar bilder snällt i autoläge och bildstabiliseringen funkar utmärkt, mycket bra! Väldigt tydlig oskärpa i alla hörnen vid 28mm, så där är jag inte nöjd alls, det är mycket sämre än jag uppmärksammat i de tester jag läst. Färgintensitet, kontrast och ljus blir välbalanserat och ser korrekt ut i de flesta situationer. En hel drös med konstiga scenförval finns men jag tycker att automatläget funkar tillräckligt bra för att låta bli att fippla med att välja scenläge. Fokusering verkar snabb, har inte haft några problem. Startar snabbt, från det man trycker på startknappen så hinner man precis lagom sikta så går det att fyra av utan dröjsmål och den fokuserar snällt. Den finns en optisk sökare också och det är bra för då blir det lite lättare att hålla den stabilt mot ögat/ansiktet vilket kan behövas även om ISen är bra.

Liknande produkter: Ricoh R5, Panasonic FX-30

Kundtjänst: Mycket bra ! Första kameran var trasig när jag skulle titta på de första bilderna jag hade tagit men ett samtal till butiken i Stockholm och jag kunde åka dit direkt och få en ny.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3595
2007-02-23 esy65

Bildkvalitet: 1
Nä, inget för mig!
Men jag e glad för er som e nöjda med den.
(den tidigare 'arga' recensionen e raderad)
2007-01-20 wiselo

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
Är mycket nöjd!

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3479
Mikael Wedlund
2006-10-27 draca

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: + Bred optik från 28mm upp till 105mm + Vidvinkeln får speciellt ett extra plus + Bra batteritid för en canon (270/600) + Digic III med face recognition + Bättre ISO hantering än föregångarna + Högupplöst 2,5" display + Optisk sökare + Antiskak som iaf e duglig
MINUS: - Blåbrus över ISO400 - Lite fisheye känsla vid vidvinkeln (böjda kanter) - Plastig kromad batterilucka och kontaktskydd på en telefon med metallskal

Canon IXUS 850IS...
vad kan man säga, fulländad kompaktkamera som har allt förutom helt manuella inställningar och det känns inte döviktigt på en kompaktkamera, istället sköts det mesta genom olike "scenes" så man kan välja där de bästa förinställningarna för de olika typerna av fotografering redan är inställda. saknar dock ett bländarprioritetsläge och ett sportläge, men å andra sidan tror jag att "kids&pets" funkar utmärkt som sportläge. det finns både lång synkro och långsam slutartid för att mixtra lite extra med bilderna, upptäckte att om man drar ned exponeringen 1-2 steg och fotar med blixten i dålig belysning så får man helt sjukt bra bilder, annars kan lätt blixten kännas alldeles för stark.
vidvinkeln är superb och ger riktigt bra bilder bortsett från det urtypiska fisheye-syndromet som mikroskopisk vidvinkeloptik brukar ge ifrån sig, det är snarare ett klassfel än produktfel då det är näst intill omöjligt att komma ifrån, för vanlig fotografering tror jag inte att man kommer märka av det alls. upplösningen är numera på 7.1megapixel, dvs en återgång till föregångaren IXUS 700's upplösning, detta tillsammans med en bra vidvinkel och nya bildprocessorn var en av anledningarna att jag köpte just denna kamera, och jag är långt ifrån missnöjd med resultaten.
dessutom har Canon tagit bort 1gb begränsningen på video som fanns på föregångarna, nu är gränsen lagd till 4gb eller 1h video, då som bekant räckte 1gb video bara till c:a 8 minuter inspelning i 640x480 30fps. detta tyder på att Canon faktiskt lyssnar på kunderna och åtgärdar "defekter".
Batterikapaciteten är nu uppe i 270 bilder med skärm eller 600 bilder med skärmen avstängd, detta är c:a 12% förbättring gentemot föregångaren 800IS, enligt canon beror det mest på att nya bildprocessorn är mycket effektivare, och det törs jag nog hålla med om.
kameran både är och känns snabb i de flesta situationer, under sekunden till första bild, och sen 1,7b/s i seriebildstagning tills kortet är fullt. kameran har även stöd för det nya high capacity SD-korten som ska komma i 4-8gb och uppåt storlek.
Denna kamera gör sig bäst med ett riktigt snabbt minneskort, typ Sandisk ExtremeII eller motsvarande, då kameran skriver direkt till kortet utan någon buffert. dvs ett långsamt kort kommer dra ner kameran betydligt.. en bild på superfine i 7.1megapixel blir c:a 3mb i storlek, på ett långsamt kort med skrivhastighet på 2mb/s så tar det alltså 1,5 sekund för kortet att lagra bilden.. snabba kort är ett måste alltså, men det tjänar man ju på sen när man ska överföra till datorn också.
bästa kompaktkameran jag pillat på hittills på marknaden, klart värd pengarna oavsett om du är semesterfotografen eller vill ha ett vettigt sidovapen till din systemkamera.

Liknande produkter: Canon Powershot G7
Canon IXUS 900Ti

Kundtjänst: aldrig behövt prata med canons kundtjänst, det har aldrig varit fel på deras produkter.

Köpt hos: Dustin AB

Pris: 4095
Anders Lundin
2006-10-18 andi-san

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: 28 mm vidvinkel, hur kan man leva utan det?! Aldrig mera 35 mm...
MINUS: Allt över ISO 200 är oanvändbart.

Har bara haft den en dag men är mycket nöjd!
Mycket bra färger, bra bilder. Snabb!
Antiskaken fungerar ok, men gör inga mirakel...

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: bra

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4200
ANNONS