Annons

Canon PowerShot SX10 IS


Summering

- 10 megapixel
- Objektiv: Motsvarande 28-560mm på 35mm kamera
- Ljusstyrka optik: f/2,8-5,7
- Optisk/Digital zoom: 20x/4x
- Bildskärm: 2,5 tum vridbar
- Olika iso lägen
- Blixt: Inbyggd o ...

Läs mer


Betyg


(4.27/5)
(3.91/5)
(4.18/5)
(4.45/5)
(baserat på 11 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2010-06-11 Tomas Kvartsberg

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: lååång zoom. Bra macro (för priset), Allround reskamera.
MINUS: aningen ljussvag.

Den perfekta reskameran för personer som inte kan/vill ta med sig en kamera.

Bra allround, fin macro, hysat skarpa bilder vid lång zoom.

Har hållt för tio månaders misshandel under en jorden runt resa. Hade kameran väldigt länge i luftfuktighet runt 90 (regnperiod i Queensland och Mexico) och den stod pall för det.

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 3890
Num Wistbacka
2010-04-11 Num Vistbacka

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: 20x zoom, lättanvänd; meny på de flesta huvudspråken, full inställningsmöjligheter, blixtsko, vridbrarskärm, snabb uppstart, video, bra grepp, går på vanliga AA-batterier - kan köpas överallt ifall man blir utan el i kameran.
MINUS: Dålig i svagt ljus, brusig på högt ISO (ISO 400 < ), skugga från objektivet när man nyttjar inbyggda blixten, saknar RAW, borde få EOS-liknande nackrem; medföljande nackrem är för tunt och litet för en kamera av denna storlek och vikt. (560g UTAN batteri | EOS 550D 530g MED batteri)

Jaha... 11 månader efter första recensionen är det dags för en ny.

Jösses vad denna kamera har fått hänga med i år! Den har varit på fester, shower och konserter. Och presterat tämligen bra.

Det första jag kan konstatera är att tänker DU skaffa dig en kamera att turista med, skaffa dig denna; Snabb att starta, 20x zoom och video på snabbknapp.

Nu mera om kameran:

Kameran har en body lik instegs systemkamerorna med rejäl storlek och rejält grepp- sitter väldigt bra i handen. Knapparna är väldigt bra utplacerade ommän lite ovant när man tar i kameran för första gången.
Den har en utvikbarskärm som underlättar filmning och macro fotograferingen oerhört. Även fotograferande i folkmassor är otroligt mycket bättre med skärmen.

Sedan dess 20x zoom (28 - 560mm på 35mm): Helt fenomenal, men aberationer uppstår lätt, speciellt vid skarpa färggränser, inte enbart mellan mörkt och ljust. 20x zoom med IS funkar ändå toppen, även om IS kunde ha varit effektivare.

10mpxl bilder ger dig ypperlig möjlighet att beskära. (Se min bild "Morfar"; den utskurna bilden var typ i frimärksstorlek i jämförelse med hela bilden). Bildkvaliteten är något bättre än en normal kompaktkamera, men har sett bättre kompakter. I bra ljus presterar den (förstås) nästan likt en DSLR.


Men den har sina brister:

Även om bländaren går ner till f/2.8 vilket verkar tämligen ljusstarkt kan du nog helt glömma porträttbilder med fint skärpedjup. Det lyckas inte! Sedan som tidigare nämnt så kan man både få kromatiska abberationer samt JPG störningar. (Ja! Den saknar RAW...)

Det mest hemska och sorgliga med kameran är dess ISO-tolerans; Du vill inte nyttja mera än ISO 400 med denna. Egentligen vill jag undvika även det. ISO 800 går, men kräver massor med efterarbete. ISO 1600 har jag inte ens vågat använda. Bruset är enormt!

Blixten borde ha högre bärarmar; Skugga uppkommer av det långa objekteivet fast det är indraget till maximal brännvidd. DÅLIGT CANON!

Men extrem vidvinkel och extrem zoom kombinerat med videokvalitet som utklassar videokameror i samma prisklass, gör att denna kamera är en bra all-around kamera som definitivt duger som andra kamera.

Rekomenderas för de som vill ha en turistkamera, samt för sådana som mig som ville lära sig grunderna i kameranyttjande; Ställa in bländare, slutare ISO och sådant, vilket allt går att göra när kameran har fulla manuella inställnings möjligheter!

Köpt hos: HobbyHall (Finland)

Pris: 3000
Glenn Eriksson
2009-07-28 Ellery Sneed

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Gedigen, Skärpa, Autofokus, Vanliga batterier...AA
MINUS: Brus vid högre ISO, Vanliga batterier...AA

Kände att det var för omständigt att släpa med systemaren och därtill tungt objektiv på semesterresor. Köpte denna då jag klämt och känt på den några gånger. Nu visar det sig att denna kamera får fälja med betydligt oftare än bara under semesterar!
SX 10 ger ett stabilt intryck, den är ganska tung jämfört med andra kompakter. I det stora hela inger kameran ett stort förtroende, bra autofokus som är snabb och skapligt säker. (jmfr Canon 50D)Färger och kontraster är mycket bra, skärpan om möjligt ännu bättre!
Som vanligt när det gäller små sensorer bör man inte gå för högt i känslighet. Jag använder mest ISO 80 och då blir det i det närmaste brusfritt...

En riktigt bra kamera!

Liknande produkter: Panasonic TZ18

Köpt hos: El Corte Ingles/Palma

Pris: 3790
2009-07-20 ragge358

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Smidig allt är i stort sätt bra.
MINUS: Lätt att motljusskyddet trillar av.

Lätt smidig kamera att ha med sig jämt som även tar macro närgräns 1 cm.

Köpt hos: Foto Rosen

Pris: 3700
2009-06-06 akelund

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Blixtsko, Kan använda vanliga AA batterier. Något som vissa tycker är bra, andra inte.
MINUS: Skulle vara vikten som är högre än Coolpix P90

Har testat kameran någon vecka bara men parallellt med Nikon Coolpix p90. Finner att Canon i just denna jämförelse ligger steget före vad gäller bilder och hantering.
Däremot har Coolpix P90 litiumbatteriet EN EL5 som ju är mycket använt i Coolpix-sammanhang. Har en Nikon D90 och trodde därför att Nikon skulle vara lika bra i långzoom-sammanhang. Men Canon vann i min jämförelse vad gäller bildkvalitet.
Att P90:an kan startas med objektivlocket på och i vägen för objektivet när det går ut är irriterande.

Liknande produkter: Nikon Coolpix P90

Kundtjänst: Bra service från cyberphoto

Köpt hos: Cyberphoto

Köpt hos: D90:an köpt hos Expert

Pris: 4200
Num Wistbacka
2009-05-31 Num Vistbacka

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Stor - Stadigt grepp och motvikt Älskar den vridbara skärmen Otrolig bildkvalité vid video-filmning! Lättanvänd Superbra mikrofon
MINUS: Väldigt känslig för svagt ljus. Sekvenstagning endast 1,4 b/s Saknar RAW Saknar 16:9 videoformat

Efter att ha läst en rad av väldigt goda recensioner och video-förevisningar av SX10 iS så bestämmde jag mig för att köpa den. Det jag var ute efter var en stabil kompakt kamera av bra kvalité med VRIDBAR skärm. Och då blev valet denna.

Hållbarheten kan garanteras som väldigt god, eftersom det första som hände var att expediten vid posten tappade lådan med kameran i golvet - Kameran höll!

Bilderna blir otroligt fina, men det kräver dock väldigt stadig hand och framför allt bra ljus. Bildstabilisatorn funkar bra, men borde vara bättre. Även om IS. jobbar för fullt blir det lätt rörelseoskärpa. PÅ video-är den igen jätte bra.

Dock så fort ljuset blir lite svagt så händer det lätt att man får otrolig oskärpa utan stativ. ISO 200 - 400 krävs nästan genast. ISO 800 har jag bara behövt några ggr hittills. ISO större än 800 är onödigt med denna kamera! Bara brus!

Allt-i-allo toppköp för mångsysslarfotografen, så som jag, som även gillar att banda in lite film. Vill man filma mycket, vilket jag också gör, lönar det sig att skaffa stort minneskort. Har själv 16GB - 3h film med 30fps - 640x480-format
20x zoom ger möjlighet att inte störa allt för mycket då man kan hålla sig på VÄLDIGT långt avstånd och ändå få bra bilder!
Många tycker den vridbara skärmen är onödig, men jag älskar den: Ger såna otroliga vinkel-möjligheter utan att behöva klättra eller ligga på marken!

Vad som aldrig nämns om denna kamera är att den även kan användas som bandspelare. (Banda ljud utan video) Med dess otroliga mikrofonkvalité kan man banda lite vad man vill. Filerna sparas i .Wav och man kan välja mellan tre olika ljudkvaliteter!

Kommer att behålla denna kamera länge även om jag kanske även kommer att skaffa riktig DSLR någon gång i framtiden!

Rekomenderas som lättanvändlig och mångsidig kamera!

Liknande produkter: Canons S5 iS, Canon SX1 iS

Köpt hos: Hobbyhall - Finland

Pris: 3000
Jan Larsson
2009-03-24 vingspann

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Perfekt alltiett-kamera.
MINUS: Egentligen inga.

Har haft den i en vecka och är mkt nöjd.
Naturligvis ska man inte jämföra den med en systemkamera, utan se den som en bra kompaktkamera med mycket lång zoom.
Jag är förvånad hur bra den är vid full zoom, ser egentligen ingen skillnad på de olika brännvidderna.
IS-en fungerar mkt bra så lite svagt ljus är inga problem.
Den duger inte riktigt till fågelfotografering, men det är väl nåt av det svåraste man kan fotografera.

Liknande produkter: Panasonic FZ-28

Kundtjänst: Privatköp
2009-03-16 bamseman

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Hanterbarheten,vridbar,monitor,blixtsko
MINUS: Saknar RAW

Hade tidigare Canon S3IS, som tyvärr råkade ut för en olycklig landning i grusgången! Dess funktion passade mig perfekt,varför ersättaren skulle bli SX10IS,var naturligt. Saknade och gör fortfarande RAW.

Kundtjänst: Mycket bra

Köpt hos: Scandinavian Photo
Bernert Grunditz
2009-02-25 Bernert

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Omfångsrikt zoom-objektiv, vridbar monitor, blixtsko.
MINUS: Zoom-lägen kan ej regleras med vridbar ring på objektivet.

En allsidig kamera, vars stora fördelar ligger i omfångsrikt zoomobjektiv, vridbar monitor och blixtsko. Bildkvalitéten på lägre ISO-tal och icke alltför lång brännvidd är OK. Den saknar tyvärr RAW-format, men jpeg-bilder kan ju också behandlas på många sätt i PS.

Kundtjänst: Hegethorns personal är superbra.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB
Mattias Andersson
2008-11-24 Shattapp

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
Jag är nöjd med den här kameran. Bland annat vädligt nöjd med den 20x optiska zooomen.
Passar nog rätt bra som en andra-kamera för de flesta.

Köpt hos: Cyberphoto
Heidi Römer
2008-11-11 HeRoMeR

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS:
MINUS: är att det blir fort brusigt på bilderna när man går på högre iso..

har bara haft denna kameran nån månad, men den filmar riktigt bra o tar bra bilder.

Köpt hos: scandinavian photo

Pris: 3500
ANNONS