Annons

Canon Digital Ixus 870 IS

Betyg


(4.4/5)
(4.4/5)
(4/5)
(4.6/5)
(baserat på 5 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Emily Ärleryd
2012-06-09 Mily89

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Tålig, bra närgräns, snabb & pålitlig.
MINUS: Liten optisk zoom, det märks att andra kompakter har gått om den nu, bilderna är inte så bra men helt ok.

Min trogna lilla kompaktkamera som jag haft i 4-5 år nu, minns inte riktigt. Skulle gärna uppgradera mig lite, har den som reservkamera och till att filma med, fotar med system vanligtvis. Med tanke på hur länge jag haft den så är jag väldigt nöjd med den! Den har varit överallt och ändå känns den fortfarande bra i kvalitén och har inte svikit mig än iallafall.
Karl Allemyr
2009-05-17 Allemyr

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Går att ställa in en slutartid upp till 15 sekunder. 28 mm vidvinkel (5.0mm). Ljusstyrka 2.8. Bildstabilisering. Bra närgräns i vidvinkelläget. Aningens större sensor än hos föregångaren 860 is. Snygg i brunt!
MINUS: Sämre ljusstyrka i teleläget 5.8 vilket gör att man sällan använder det. Ingen RAW möjlighet. Man kanske inte ska klaga på bildkvalitén hos en kompaktkamera, men det dynamiska omfånget upplever man gärna som dåligt om man ofta använder en systemkamera, blir lätt utbrända partier osv.

Ser denna kamera som en bra kompromiss, kanske inte bäst på ngt om man jämför med dyrare kompaktkameror men tillräckligt bra i många fall. I bildkvalité neutral finns det en del utrymme för bildbehandling i datorn. Och man ska absolut hålla sig under ISO 400, om man inte ska göra svart vita bilder.

Liknande produkter: Vidvinkel på kompaktkameror blir mer å mer vanligt, dessa är nog också huvudkonkurrenterna till 870 is.

Pris: 2.5
2009-04-18 brovira

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättskött, gediget byggd
MINUS: Saknar markering av normalbrännvidd

Köpte min 870is som komplement till min T-U-N-G-A Nikon D8. Grundkravet var att kameran skulle gå ner i fickan. Har hittills bara kunnat bedöma bildkvalitén på skärm och det ser bra ut. Det medföljande programmet för enklare bildmanipulation och -lagring tycker jag är mycket bra och logiskt att använda . Har nyligen lagt ut bilder på ebay och upptäckt att man inte behöver megastorlekar för att det skall bli bra. Körde 1600x1200 pix (M3) med lättaste komprimeringen (S) och med lite efterbearbetning ser det fint ut. Kameran kan verka enkel men efter att ha läst manualen upptäcker man att den kan massor med saker...plus för den manuella vitbalansen och möjlighet till exponeringskompensation. Inställningratten är “lös” man får passa sig så man inte rubbar gjorda inställningar. Jag saknar möjlighet att ställa slutartid och bländare, man får gå vägen över ISO istället eller andra knep. Den digitala zoomen (interpolering) går att stänga av vilket är bra för det är ett läge jag undviker. Däremot saknar jag någon slags markering när man zoomat fram till normalbrännvidd - ibland vill man helt enkel avbilda ett motiv som ögat ser det. Jag trodde det skulle vara problem att plåta utan konventionell sökare men det har det inte varit. Och till sist: snygg är den, jag övervägde t.o.m. att köpa den guldfärgade...

Kundtjänst: Professionellt bemötande men glömde ringa om väska

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2.5
2009-03-08 avslutad_02_08_21

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten, snabb, ordentlig vidvinkel, bra gränssnitt, stora knappar.
MINUS: Lätt att komma åt inställningshjulet av misstag

En liten och snabb kamera som ger bra bilder i klass med systemkameror om man vet vad man gör. Det är den snabbaste kompakkameran som jag har testat, men den går inte att jämföra med en systemkamera. Den är mycket snabbare än t.ex. Fujifilm F100fd.

Knapparna är stora och tydligt märkta vilket gör den snabb att använda, det går riktigt fort att ändra inställningar som ISO-värde och exponeringskompensation osv.

En användbar finess är att den till synes onödiga knappen för direktutskrift går att programera. Jag har valt att ha exponeringskompensationen på den knappen.

Mitt exemplar har hängt sig några gånger (3 gånger på 1500 bilder, inget stort problem), ta ut batteriet för att återställa den.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 2495
Johan Porsby
2009-02-22 pby

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten, snabb, "28 mm" vidvinkel, bra bildkvalité, ingen nämnvärd distorsion, bra menyer och knappar
MINUS: Inget sportläget, ej råformat, ej livehistogram, startar alltid med seriebildtagning avstängd

Överlag är jag mycket nöjd efter att ha prövat kameran i drygt en månad. I bra ljus märks knappast någon kvalitetsförlust jämfört med min systemkamera (350D). Jag har använt kameran mycket ute vid långfärdsskridskoåkning och hittills inte dragit ur batteriet.

Automatiken prioriterar lågt iso framför snabba tider (även i Hi-iso). Inte alltid önskvärt för rörliga motiv. Vid dåligt ljus kan man behöva ställa iso manuellt för att få godtagbara tider, vilket är lite bökigt då tiden varierar vid zoomning (eftersom bländaren ändras med brännvidden). Vore bättre att kunna sätta längsta tillåtna tid eller ha ett ”sportläge” som prioriterar korta tider.

Bilderna direkt ur kameran är relativt lite uppskärpta så de går ofta bra att efterarbeta likt råfiler (förutom att utbrända högdagrar ej kan räddas). Vid kontrastrika motiv krävs ofta aktiv användning av exponeringskompensationen för att få bra exponering. Saknar livehistogram.

Optiken är bra. God kantskärpa även i vidvinkelläget. Misstänker att mjukvaran kompenserar för distorsionen, men har inte hittat någon uppgift om det. Upplösningen matchar inte riktigt sensorns 10 MP, och jämfört med optik till min systemkamera tycker jag mig märka lite sämre kontrast och motljusegenskaper (kanske inte så konstigt). Zoomomfånget passar mig bra.

Hårdvarumässigt känns kameran helt rätt som en liten fickkamera för god bildkvalité (G10 är lite för lik 350D i storlek enligt mig). Hade dock gärna sett att mjukvaran var lite mer anpassad till avancerade amatörer (råformat, livehistogram, tidsprioritet, helmanuell, mm).

Jag har sedan tidigare en Ixus V3 (3MP) som ger fina bilder på lågt iso, men är ganska långsam och ger många bilder med felfokus vid snabba skott.
ANNONS