Annons

Canon PowerShot SX 1 IS


Summering

En av ersättarna till S 5 IS, men med CMOS-sensor, 10 mp, zoom motsvarande 28-560 mm. Full HD-filmning, dvs 1080p.



Betyg


(4.33/5)
(4.67/5)
(4.17/5)
(4.67/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2012-04-15 lindalake

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket bra färgåtergivning, mångsidig med manuella inställningsmöjligheter
MINUS: Mycket brus (särskilt inomhus), brus vid långzoom. Det går i stort sett inte att ta vettiga kort inomhus.

Köpte den i maj 2009. Både jag och maken har från start varit missnöjda med kameran. Hade jag vågat så hade vi säkert fått byta in den om vi bara frågat. Inomhus blir det väldigt mycket brus i bilderna. Men, som tidigare recensent skrivit så stör det kanske inte så mycket i normal fotostorlek. Så länge man inte zoomar in på bilderna på datorn så slipper man gråta.

Det var det riktigt dåliga men helt värdelös är den inte.
Det går att ta bra bilder utomhus och färgåtergivningen går absolut inte att klaga på. Den här kameran har dessutom manuella inställningsmöjligheter. Det är inte bara förinställda autolägen utan du kan ställa in både bländare och slutartid manuellt, precis som på en systemkamera. På det sättet är det en kamera att växa med. (Det kanske alla långzoomare har?)

Nu när jag köpt en systemkamera så upplever jag att den här kameran nog är en ganska bra kamera ändå.
Det är ju en allt i allo kamera och jag börjar känna att den kanske är värd att spara ändå och ha som komplement till systemkameran. Den har trots allt både tele och macro. Så länge vi håller oss utomhus i rätt ljus med den så.

Vad ska jag säga om filmningen då? För mig är motiven viktigare än kvalitén men nu när jag kikar lite så är det ganska mycket brus. Det hänger nog ihop med att sensorn kräver mycket ljus. Men bilden är förstås bättre än på DVD-kameran (som vi slutade använda. jag förstår inte varför ;))
Ett annat minus är att HDMI-kontakten sitter för snävt till så vi fick skära bort plast från konvertern för att den skulle komma ner. Det fanns säkert nättare omvandlare men vi var lite ekonomiska av oss.

Känslan i kameran är skön. Lätt att hålla och den känns inte plastig. Lillfingret lägger man under och får på så sätt ett bra grepp. Så tycker jag i alla fall.

Kundtjänst: Efter en kort tid började kameran kärva. "Zoomhuset" hackade och knorrade. Fick utan problem en fraktlapp och skickade iväg kameran till canon reparatör. Sedan dess har kameran hållit. Bra bemötande av Hegethorns.

Pris: 5180
Lars Johansson
2011-07-01 Lasse J

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Lysande allroundkamera. Funkar kanon att filma i full HD. Hittar ingen annan Canon-kompakt på marknaden idag som filmar i full HD. Bra ljud. Möjlighet till extern blixt. Ganska användarvänlig.
MINUS: Saknar filtergänga!!! Brusig när man filmar med full HD i svagt ljus. Uselt/klent/svindyrt objektivskydd som dessutom ej går att sätta fast med snöre i kameran. Saknar knapplås på funktionsratten/ringen på baksidan - mycket lätt att komma åt.

Betydligt bättre optiska egenskaper än föregångaren Powershot S5is. Knepigt att skifta snabbt mellan att filma i full HD och plåta med full upplösning. Måste manuellt ändra formatet från 4-3 till 16-9 för att filma hd och vice versa för att plåta med max upplösning. Suverän kamera att plåta macrobilder med.

Har kanske mycket negativt att säga om denna kamera men trots allt så är det en mycket trevlig och kompetent kompaktkamera med - i mitt tycke - bara ett riktigt stort minus och det är avsaknaden av filtergänga vilket har fått mig att även behålla min Powershot A640 enbart p.g.a. det.

Ett perfekt komplement till systemkameran! :-)

Liknande produkter: Fuji's dåvarande motsvarighet.

Köpt hos: Cyberphoto
Jim Nordström
2010-10-06 jimnor

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Brett användningsområde
MINUS: Har ännu inte hittat något speciellt...... jo jag saknar manual på papper, den finns dock på svenska på DVD

Stor kamera i litet format och man slipper släpa på stor väska.
Jag har bara haft den några månader men är MYCKET nöjd !!
Den är snabb och bildstabiliseringen är verkligen bra. Man klarar skapliga bilder med lång brännvidd, handhållen kamera, i skymning !!!!
Lätt att bära, något för lätt att fota med. Använder AA-litiumbatterier som räcker läänge
Det är dem mest avancerade SX-kameran som tyvärr inte nytillverkas längre... vad jag vet

Liknande produkter: SX120IS, SX10IS

Köpt hos: Köpt privat på blocket

Pris: 3100
2009-07-12 CyberTron

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket bra bilder utomhus Grym HD-Filmning Bra stereoljud! Gott om inställningar (samt auto lägen) Lååång zoom
MINUS: Brus uppträder lätt inomhus

Detta är min tredje kamera, och min första kamera som är "nästan" systemkamera. Hade en IXUS 700 innan, och har varit jättenöjd! Varit en härlig kamerat i 4 år och nu var det dags för en ny kamera! Valet föll på SX1. Varför? Jo för då kunde jag slänga min gamla DV-kamera och samtidigt lära mig fota på riktigt.
Mitt första intryck av kameran var att den var stor, jag har sedan dess insett att den faktiskt är smidig att ha med sig, och framförallt att den är mycket mindre än den normala systemkameran.
Tycker att den tar mycket bra bilder, så länge man inte zoommar in till full skala, då bruset faktiskt ger sig till känna. Utomhusbilder är nästan alltid fria från brus, men inomhus så dyker det upp, även vid rätt så bra belysning.
Detta är som sagt inget som störs vid "normala" storlekar av bilderna, men när man börjar zooma så syns det.
Filmning sker i 1080p och är HELT GRYMMT! Kör filmerna på min 90" duk och det är som att se på "riktig" film.
Nackdel finns, och det är att man måste använda widescreen läget om man vill filma i hd, detta sker inte manuellt. Vilket innebär, ett tryck på wide knappen och sedan ett tryck på filmknappen och sedan trycka på wideknappen igen när man är klar.
Detta kunde lösts på andra sätt tycker jag. Kanske dyker det upp i senare firmware.

Batteritiden är bra efter att jag bytt till laddningsbara GP Recyko 2100mh batterier. Tror nog att jag kommer upp i en 300 bilder samt 10 minuter film på detta.

Finns gott om manuella inställningar för en nybörjare som jag och jag tror att detta kan vara en ultimat kamera för nybörjaren som tröttnat på kompaktkamerans brister men som ändå inte vill lägga pengarna på en riktig systemkamera+objektiv.

Liknande produkter: Panasonic TZ-7
Canon SX200 IS

Köpt hos: Pixmania

Pris: 5300
2009-04-12 hgb

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Smidig, video i full HD, 20x optisk zoom, hyffsad kontroll på CA. RAW-format. Snabb! 4 bilder/sek.
MINUS: Slukar en del batteri vid filmning. Brusnivån kunde nog varit något lägre, vilket drar ner totalbetyget.

Denna kamera använder jag som en kompromiss i världen mellan video och stillbild, kompakt och system. För att börja med det positiva så tycker jag man lyckats hyffsat väl med de manuella inställningarna som faktiskt i stor grad påminner om en systemkamera så som XXD serien med ett roterbart reglage vid tumgreppet för snabb reglering av bländartal, slutartid och ISO.

Min kamera hade RAW formatet från början (firmware 2.0). Detta ger självfallet större möjligheter, men jag kan inte påstå att det är någon större skillnad i bildkvalitet mellan RAW och JPEG utan mest användbart för att kunna efterjustera det digitala negativet.

Sammanfattat en mycket kompetent kamera som klarar en hel del. Från 28 mm vidvinkel till 560 mm tele med bra manuella kontroller. Lägg därtill HD video och stereoljud så har man en otrolig mångsidig kamera som klarar sin uppgift mycket väl.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 5500
2009-01-14 awaw

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätthanterlig. Video. Vridbar skärm.
MINUS: Ganska stor. Ej RAW. Lång väntetid innan jag fick kameran.

Snabb. Lätthanterlig. Printknappen kan programmeras med 9 olika funktioner, vilket kameratestaren i Kamera&Bild helt missat, p g a att han inte läst manualen! Vridbar skärm. Full HD med superkvalitet. Fantastiskt bra stereoljud i CD-kvalitet, där man kan aktivera ett filter vid blåst.

Liknande produkter: Canon SX10IS, Casio FH20.

Kundtjänst: Perfekt som vanligt hos Cyberphoto.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5000
ANNONS