Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon EOS Rebel XTi


Summering

Canon Rebel EOS XTi är precis samma modell av kamera som EOS 400D (Recension: http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=13112), med den enda skillnaden att den är tillverkad i ...

Läs mer


Betyg


(3/5)
(5/5)
(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2010-06-04 Slugg0

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Billig, Lätt, smidig, Bra nybörjarkamera, Suverän batteritid, lätt att hantera, hållbar.
MINUS: Liten bildskärm, något plastig känsla

Samma kamera som 400d, men importerad från USA.
(Köpt 2008-02-27)
Detta var min första systemkamera, som jag nu använt i drygt 2 år i alla möjliga sammanhang.
Har nu bytt upp mig till 50D, men kommer att ha kvar min Rebel XTi som andrakamera/slit-å-släng-kamera.

Denna kamera är i mina ögon en mycket bra förstakamera för folk som vill börja fota eller bara vill ha en fritidskamera för familjehändelser, fester, resor m.m.
Jag tror att den har utgått helt nu och har blivit ersatt av 1000D, men köper man en begagnad kan man få en bra kamera till ett väldigt bra pris..

Kameran är väldigt liten och lätt. -Fördelarna med det är att den är lätt att ta med sig, tar inte så stor plats och går att bära på under t.ex. långa promenader utan att vara otymplig/tung/ivägen. Nackdelen är känslan när man använder den (detta är viktigare än man kan tro när man fotar). Den kan kännas just liten och plastig (även fast den i själva verket är riktigt hållbar). Lillfingret hamnar under kameran när man håller den.

Funktionerna är som resten av kameran. -Lätt och lagom. Menyerna är lätthanterade (men man använder sällan inställningsmenyerna om man har kameran till "fritidsfotografering")

Batteritiden på denna kamera (med originalbatteri) är helt outstanding! Man kan ta kort och titta på bilderna i flera dagar innan batteriet är tömt. Många gånger har jag glömt att ladda batterierna och trott att de inte ska klara sig, men ändå har de räckt gott och väl till både fotografering och bildtittande.

En nackdel dock, är displayen som är ganska liten och har en ganska låg upplösning. Detta gör att bilderna ser bra och skarpa ut när man tittar i displayen, men när man tittar på datorskärmen när man kommer hem är bilderna suddiga. Detta var en av anledningarna till att jag ville uppgradera.

Liknande produkter: 1000D

Köpt hos: Circuit City (FL, USA)

Pris: 4201
ANNONS