Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon Canonet 19


Summering

Mätsökarkamera med fast optik. Ljusstyrka 1,9. Selenmätare. Mekanisk slutare med tider från 1 sek till 1/500 s. Urkopplingsbar bländarautomatik efter val av tid. Närgräns 0,8 m. Paralaxkompensering i ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(3/5)
(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Urban Önell
2009-07-21 Urr

Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Billig begagnad, rejäl metallkamera.
MINUS: Se upp för ljusmätar- och slutarproblem hos begagnade exemplar.

Stor mätsökarkamera (mycket större än yngre Canoneter), byggd i metall. Påminner om Leica M i uppbyggnaden. Har dock centralslutare och fast optik. Selenmätaren är inget man kan lita på efter alla år, utan separat ljusmätare rekomenderas. Det innebär att bländarautomatiken måste kopplas ur. Ljusmätaren informerar inte heller om vilken bländare den väljer, däremot låses avtrycket i autoläge om mätaren anser att ljuset är för svagt. Mätsökaren är inte lika bra som på Leica, inte heller optiken, men parallaxkompensation är ett plus. Att den sedan är lågt värderad begagnad gör att den kan vara ett trevligt köp för dig som vill testa en mätsökarkamera. Slutaren lär kunna vara opålitlig, men på mitt ex verkar den okej. Kolla upp den före ev köp! Mycket lättare att ladda med film än Leica. Saknar tyvärr mittkontakt för blixt, men det finns adaptar om du behöver en sådan. Okonventionell frammatningsspak för filmen på undersidan. Tillverkades mellan 1961 och 1965 och sålde bra! Optiken (45 mm 1,9) är femlinsig, troligen en Sonnar-konstruktion.

Köpt hos: Second hand-butik
ANNONS