Annons

Canon Selphy CP780


Summering

Senaste (nov 2009) skrivaren i Selphyserien. En liten och kompakt sublimeringsskrivare som endast skriver ut på Canons specialpapper. Tre pappersformat: 4x6", 4x8", kreditkort. Endast papperskassett ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(4.5/5)
(2.5/5)
(3.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Bo Maltanski
2016-06-30 bomalt

Att använda: 4 Hållbarhet: 1 Driftsekonomi: 4
PLUS: Rolig skrivare att ha med sig, bra bildkvalitet, inga färgpatroner som torkar, batteridrift som tillbehör.
MINUS: Klarar inte nyare SD-kort, Canon har inte drivrutiner till nyare operativ.

Liten trevlig skrivare som man kan ha med sig på resa t ex. Ger riktigt bra utskrifter i 10x15-format. Den kan också köras på batteri (specialbatteri), vilket är ett extra tillbehör man får köpa till.

Tyvärr klarar den inte de nyare SD-korten. Också tråkigt att Canon inte tar fram nyare drivrutiner anpassade för nyare operativ om man vill göra utskrifter via dator. Dock kan man alltid skriva ut från minneskort, CF och SD (med undantag för nyare SD-kort).

Hållbarheten var tyvärr ganska dålig. Efter några år (garantin utgången) och inte speciellt många utskrifter började skrivaren låta illa och låste sig helt. Satte i ny färgkasett med den klagade ändå att ingen färgkassett satt i. Sedan gick inte den nya färgkassetten att ta ur, den satte fast. Det blev avfallsstationen och avdelningen elektronikskrot...

Kundtjänst: Bara den bästa

Köpt hos: Foto ABild

Pris: 1190
Ernst Göran Westlund
2009-11-17 EGW

Att använda: 5 Hållbarhet: 4 Driftsekonomi: 3
PLUS: Man slipper handskas med bläck. Pappers- och färgbyte är enkelt, torrt och rent, och det finns inga bläckmunstycken som kan sättas igen.
MINUS: Tar bara tre olika pappersformat: kreditkort,standardformat 4x6" (100x148 mm), panorama 4x8" (100x200 mm).

Utskriftskvaliteten från denna lilla skrivare är alldeles utmärkt. Den saknar dock svart färg, vilket kan inverka menligt på djupa skuggor. Sublimeringstekniken fördelar färgen på ett diffust sätt i stället för i rasterpunkter, vilket gynnar jämnheten och skärpan i bilden. Färgbilderna garanteras hålla färgen i 100 år, men det beror kanske lite på hur bilderna förvaras.

Liknande produkter: Diverse bläckstrålskrivare

Köpt hos: The Source by Circuit City, Canada
ANNONS