Annons

Canon Powershot G1 X


Summering

Canons första kompaktkamera med en 14,3 MP CMOS-sensor med måtten 18,7 x 14 mm (nästan samma höjd som APS C sensorerna i Canons digitala systemkameramodeller EOS)



Betyg


(4.62/5)
(3.5/5)
(4.88/5)
(4.62/5)
(baserat på 8 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Börje Norhager
2015-05-26 Canalog

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Den utfällbara displayen är mycket praktisk, bildkvaliteten är suverän, kameran är lätt att ta med sig
MINUS: Sökaren är inte så bra, inställningsmenyerna är lite svåra att förstå sig på, en viss liten fördröjning när man trycker av

Suveränt bra bildkvalitet för en kompaktkamera - jag har gjort utskrifter i storlek A3+ (33x48 cm) av bilder tagna med den och man kan inte se något brus eller några pixlar... Jag använder RAW-formatet nästan hela tiden

Kundtjänst: Cyberphotos kundservice är som alltid helt suverän

Pris: 4790
2013-11-01 Johannes Bojesen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Jättehög bildkvalitet - går att använda helt upp till 3200/6400 iso Skarp optik. Bra bildstabilisering, bra skärm och manuelle möjligheter
MINUS: Inte vacker eller särskilt trendy. Optiken är inte så ljusstärk i teleläget och närgränsen er mycket lång. AF är ganske slöj - och jobbar dårligt i svågt ljus - vilket är ett problem, når kameran är jättebra just på att få fina bilder på höga iso.

En mycket kompeten kamera, som levererar bilder i högsta klass - även på höga iso. Men den betydligt mer jobbig att använda än en slr-kamera.

Men den är smidig att ha med sig. Tex. ihop med en slr. med telobjektiv.

Pris: 4000
2013-08-26 Skrotografen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt, smidig och ger mycket bättre bilder än man tror!
MINUS: Skulle vara batteritiden som jag tycker borde räcka till minst 500 bilder, men man kan inte få allt....................

En riktig höjdarkamera som framförallt ger fina färger i blått/grönt/grått/brunt/rödbrunt och tycker även den fungerar utmärkt i dåligt ljus. Den är relativt lätt att ha med sig så man slipper släpa med sig en tung systemkamera.............

Liknande produkter: Fanns inga andra alternativ!

Pris: 3990
2012-08-27 herodes

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: bildkvalitet, byggkvalitet
MINUS: närgränsen kunde har varit bättre, lite tung för att ha en jackficka, fokuseringen kunde vara lite raskare. Priset borde vara en tusenlapp lägre.

Som komplement till S95 blev det snabbt en G1x inför sommarens aktiviteter. Något kantig som G-serien är är det inga ovana former. Känns som en tegelsten modell mindre, men det ger viss stabilitet också.
Bildkvalitén var minst lika bra som jag förväntat med efter att ha sett en hel del bilder på bl a Pbase.
Köra makroläget med en närgräns uppemot en meter har känts väldigt konstig, men det är bra ibland om man inte vill skrämma insekter och andra kryp.

Bildkvaliten är alldeles utmärkt. Jag skulle vilja säga i stort sett i klass med Canons crop kameror.
Med den stora sensor som G1x har är det också vad man ska förvänta sig.

Bra komplement till systemkamera också om man vill ha något lättare och mindre att bära med sig.

Har provat lite filmande och det ser lovande ut även om det inte är det viktigaste för mig, mer en möjlighet när man så känner för.

Handhavandet med knappar å annat funkar bra om man har lite Canon vana.
Jag är i alla fall väldigt nöjd.

Blir spännande att se vad man gör med nästa version. En intressant tendens med rejäl sensor i en icke systemkamera.

Kundtjänst: Cyberphots kundtjänst har alltod uppträtt proffsigt.

Pris: 6990
Emil Larson
2012-04-05 Emil Larson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkvalitén, skärpan, iso-prestanda, raw-filerna & detaljrikedomen
MINUS: Sökaren & ingen AF vid film.

Tänkte börja med att svara er idioter som klagar på 2,8-5,8? Kan ni ingenting? Det är fysiskt omöjligt med en så stor sensor att få ljusstark optik att bli behändig i storlek.

___________________________________________


Till recensionen:
Första reaktionen var "WOW vilken byggkvalité!" och därefter så började mitt utforskande av kameran. I funktionsmässigt så är kameran väldigt bra utformad med många knappar för oss vana fotografer som snabbt vill komma åt inställningar utan att bläddra i menyer, där vi även getts möjligheten att ändra snabbgenvägar osv.

Bildkvalitémässigt sett så leverear den mycket mer än jag hade förväntat mig. I JPEG-format så kan färgerna i 0-läge kännas lite bleka, men så fort du ställer in hur du vill ha det så kommer resultatet att tillsfredställa dig. RAW-filerna är otroligt bra att jobba med & detaljer i låg & högdagrar går utan problem att plocka fram väldigt bra.
I skrivande stund finns dock ej kompatibilitet med LR eller PS/ACR. AF får ses som väldigt exakt, men inte riktigt lika snabb.

Gällande filmdelen så är det här en riktigt lovande kamera, det enda som saknas är mic-ingången & följande AF(vilket de som filmar "på riktigt" inte bryr sig om"/elektronisk MF... Om magic lantern släpper en mjukvara som tillåter detta så blir det ett otroligt hett alternativ, framförallt då stabiliseringen är VANSINNIGT effektiv.

Slutsats: Mycket bra kamera när det gäller kvalité & bildkvalité. De få brister som finns kan lösas med mjukvaru-uppdateringar. Detta känns absolut inte som en första modell i serien (vilket det är) utan känns som att typen av kamera funnits ett bra tag.

Vill du ha en otroligt vass kamera som går ner i jackfickan(en stor sådan) så är detta kameran för dig!

Liknande produkter: PEN-serien t.ex.

Kundtjänst: Canon RCC är bäst i Europa, tveklöst.
Jenny Pettersson
2012-03-31 jennybalsta

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Det låga bruset på höga ISO, möjligheten att kunna vrida runt bildskärmen, den fina bakgrundsoskärpan (bokeh), batteriräckvidden. Bildkvalitén.
MINUS: Närgränsen. Den optiska sökaren (ett skämt! -kameran hade blivit mindre utan, -hade varit bättre att satsa på ett ännu större batteri och ljusstarkare skärm istället!). Objektivlockets konstruktion, varför ska det behöva vara så klumpigt, hoppas verkligen att det kommer piratlock som är smidigare.

Jag har inte hunnit ha den så länge än, men några reflektioner så här långt:
I jämförelse med S95:an jag hade innan så är ju kaeran inte direkt liten, men vid jämförelse av bildkvalité, och då framförallt i dåligt ljus och på höga iso-värden så känns S95:an som en mobilkamera...

Den begränsade närgränsen är något irriterande, men det vägs upp av en bra bokeh tycker jag. Jämfört med min EOS7d så är både autofokus och tid mellan bilderna segt, men 7:an går å andra sidan inte ner i min väska.. :-)
Kort sagt: Det är den absolut bästa kompaktkamera jag nånsin ägt, och den presterar bildmässigt i närheten av min EOS 7, och det imponerar faktist!

Liknande produkter: Canon powershot S100 (men ljuskänsligheten på G1 X så mycket bättre sensor avgjorde, trots att den är flera tusen kr dyrare.

Pris: 6990
Michael Holmberg
2012-02-25 Minita

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Stabil, 14 MP med rejäla kontroller
MINUS: Den optiska sökaren måste vara ett skämt. Färgåtergivningen. Fortfarande måste man köpa motljusskyddet separat.

Köpte kameran i första hand som resekamera. Var väldigt länge sedan jag använde en kompakt och det krävdes lite tillvänjning. Jag arbetar snabbare med systemkameran. Är positivt överraskad till bildkvaliten och träffsäkerheten med de inbyggda inställningarna (P,TV,AV). Eftersom menyerna är i princip lika som på systemsidan var det inga större problem att hitta inställningarna. Ovant är däremot att inte använda den optiska sökaren och att fippla med de små knapparna för att t.ex. flytta fokusrutan. Likaså är jag inte van vid fördröjningen innan kortet tas. Färgåtergivningen är långt ifrån bra. Färgerna är lite blaskiga och tråkiga. Ingen inställning blir helt bra. Kör kameran med ständigt förstärkt röd färg - fast det är en Canon. Ser fram emot när RAW filerna kan läsas av t.ex. Lightroom som är mitt förstahandsval vid bildbearbetaningen. Batteritiden har inte varit särskilt bra. Nu i början har jag visserligen suttit och testat fram och tillbaka med skärmen på maxläge. Får se hur den sköter sig i framtiden.

Pris: 6995
Claes-Göran Bjernér
2012-02-24 Shogun

Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Stor sensor! 14 MP! En fenomenal ljuskänslighet. Inställningen på P låter kameran själv välja ISO. Och det blir oftast helt perfekt.Den gammaldags ratten för exponeringskompensation känns helt rätt för en gammal Leica-fotograf.
MINUS: Den röda knappen för videoinspelning sitter lite fel eftersom jag några gånger har kommit åt den av misstag. Kanske den går att låsa? Adapter för filter och motljusskydd kostar extra. Av någon obegriplig anledning går dessa två inte att kombinera!! Så man tvingas välja mellan skyddsfilter eller motljusskydd. I motsats till G11:an förblir optiken helt öppen och oskyddad när kameran stängs av. Det är synd!

Har bara haft kameran i tre dagar och har ännu inte stött på några allvarliga problem. Har sen tidigare en PowerShot G11 och i jämförelse känns G1X lite kantigare, men jag vänjer mig säkert. I motsatts till G11:an är den nya kamerans optiska sökare i det närmaste oanvändbar. Den croppar motivet och objektivet skymmer. Objektivets begränsade brännvidd kompenseras av kamerans stora sensorn och 14 MP som gör all skillnad i världen. Det tillåter kraftiga beskärningar. Synd bara att man inte har lyckats göra gluggen mer vidvinklig. Tyvärr har Adobe ännu inte fått fram en Canon Raw Plug-in för kameran. Men i motsatts till G11 kan man samtidigt ta Raw+Jpeg-bilder, vilket jag gör tills vidare. Sen blir det enbart raw! Funderade länge på en Nex7 eftersom jag redan har flera Leica-gluggar, men som gatufotograf föredrar jag flera brännvidder i ett enda objektiv.

Liknande produkter: Sony Nex 7, Lumix GX1 och Fujifilm X10.

Kundtjänst: Har ännu inte behövt hjälp av Canon här i Sverige.

Pris: 6995
ANNONS