Annons

Canon PowerShot S110


Summering

Bildsensor storlek


1/1,7'' (7,4 x 5,6mm) CMOS



Upplösning bildsensor


12 100 000 pixlar



Upplösning bild (effektiv)


4000 x 3000



Kompressionsstandard


JPEG, ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(3/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Måns Hagberg
2013-11-11 Måns H

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Kompakt på riktigt. Bra kvalitetskänsla. Bra skärm. Bra bilder.
MINUS: Batteriet lite i underkant. Bruksanvisning bara på CD, inte dålig men svår att hitta i.

Köpte efter långt velande denna utgående modell. Alternativen var större och dyrare.

Använder nu efter ett halvår bara Av-läget och RAW. Hade tänkt använda Auto ibland för att ta snabba jpg-bilder men de blir inte bra. Körde video på prov, funkade förvånansvärt bra.

Bra skärm med för mig rätt funktioner som rutnät och horisont. Skärmen är inte utvikbar, men har bra betraktningsvinklar. Bilderna kan bli bra. En del brus på ISO 1600 i RAW men lätt att ta bort i efterbehandlingen. Batteritiden har blivit bättre med tiden, har lärt mig stänga av kameran ofta.

Väldigt många funktioner. Knappar och vred byter funktion mellan programmen. En del inställningar stängs av då kameran stängs av, andra finns kvar. Alltför ofta känns det som om kameran leker kurragömma med mig. En riktigt bra funktion dyker upp men försvinner ur sikte igen. I stället står det "Enter a nickname for this camera". Hur får men en skärm som visar det jag vill, varken mer eller mindre? Bruksanvisningen är på 343 sidor. Jag hittar inte bland alla tips och pekpinnar. Så jag använder kanske 5 % av finesserna och är rätt så nöjd.

EPILOG 2020: Damm på sensorn. Jag har haft kameran i ett textilfodral (avklippt barnstrumpa), men eftersom objektivet ändrar längd vid användning så blev det ändå damm på sensorn till slut. Går inte att komma åt. Optik och sensor sitter ohjälpligen ihop enligt Canons kundtjänst. Reservdelar finns ej och skulle säkert blivit för dyra. Sex år och drygt 4000 bilder för 2200 kronor känns helt okej. Några bilder var riktigt bra.

Liknande produkter: Sony Rx100, Rx 100II, Pentax M

Kundtjänst: CDn med bruksanvisningen var defekt. SIBA kopplade till Canon. Canon har ingen CD utan menar att det här är kundens fel. Fick länk till PDF och har bränt egen CD.

Köpt hos: SIBA

Pris: 2190
Tomas Kraft
2013-08-12 kratom

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bildkvalité 4. Kompakt 5.
MINUS: Batteri livslängden.

Som kompakt kamera som verkligen passar i byxfickan som ger bra bilder i alla lägen utan att man saknar något så är detta kameran som gäller.
Synkning mellan kamera telefon/Ipad fungerar snabbt och utan problem med Wi-Fi. Ett extra batteri och problemet med dålig batteri livslängd är åtgärdad.

Pris: 3700
ANNONS