Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon EOS M


Summering

Canon utökar sin kameraserie EOS med modellen EOS M – Canons första lilla spegelfria systemkamera.

EOS M har en elegant och mycket kompakt design, finns i färgerna svart, vitt, silver och rött. ...

Läs mer


Betyg


(4.33/5)
(3.83/5)
(5/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Fredrik & Giovanna Lundström
2015-08-08 flutte

Att använda: 2 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten.
MINUS: Jag är inte rätt målgrupp

Jag köpte den här kameran i syfte att ha en andrakamera, främst vid filmning på stativ. Utifrån den aspekten, så fungerar den. Men i övrigt är jag helt klart fel målgrupp. Jag tycker kameran är för liten. Om man sätter ett EF eller EF-S objektiv på den medföljande adaptern så blir balansen i kameran väldigt sned. Jag saknar den optiska sökaren. Jag använder nästan uteslutande M eller AV-lägena när jag fotograferar, och det känns väldigt bakvänt att behöva gå via touch-skärmen.
Christer Bergendorff
2014-10-01 Chris Berg

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Storleken och den fantastiska APS-C formatet samt att jag kan använda alla objektiv med adaptern. Jämfört med en kompaktkamera är den oslagbar.
MINUS: Menyerna och inställningarna är svårt att bekanta sig med, och då går det långsamt. Fokuseringen är långsam och ibland osäker. Batterikapaciteten är inte bra vid filmning, då behöves flera batterier.

Efter ett år med kameran känns den bekväm och presterar riktigt bra bilder. Fokuspunkt markerar man med ett fingertryck var som helst på skärmen, även längst ut i hörnet.
Medföljande blixten 90 EX är väl ingen höjdare, själv använder jag den lite större 270 EX med riktigt bra resultat.

Liknande produkter: Saknas
2014-06-06 Jonas HH

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra bildkvalitet. Välbyggd.
MINUS: Långsam. Utbudet av tillbehör

Har ägt denna lilla kamera i ett drygt år nu och jag har lite delade känslor. Det som får mig att tycka om denna lilla tingest är bildkvaliten som är likvärdig med Canons bästa aps-c kameror, 7D, 60D, 650D. Iso egenskaperna är inget att klaga på. Tillsammans med "STM" optiken ger den skarpa bilder med korrekta färger.
Det jag inte gillar med denna kamera är att den är lite väl långsam. Även med den senaste firmware uppdateringen.
I övrigt verkar det som om Canon inte satsat 100% på sitt eos m system. Utbudet av optik och tillbehör är näst intill obefintligt! Varför?! Lite fler objektiv och en elektronisk sökare som tillbehör skulle sitta fint. Eller varför inte lansera den nya och avsevärt snabbare Eos M2 i Europa, nu när ni satsat en massa pengar på att utveckla den. Skärpning Canon!!

Liknande produkter: Sony NEX-5, Olympus Pen, Nikon 1
Krister Groth
2014-02-11 Groth

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket bra bildkvalitet, enkel att använda och smidig
MINUS: Lite slö AF (använder jag inte så ofta) trist att EF-objektiven blir så långsamma när man kör med mellanring

Vann kameran på en Facebook tävling, medföljde 18-55 och blixten. Hade vid tiden en 40D som jag ganska snart sålde. Visst saknar jag känslan att fota med en fullstor kamera men med den bättre bild kvalitén så var det inte ett alternativ. Oftast hänger jag på Takumar 55mm 1.4 eller Mayer Orrestor 135 2.8. Med dessa objektiv får jag visserligen en ganska långsam kamera men med grym bildkvalitet.
2014-01-24 torgnycar

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
Jag är mycket nöjd med denna kamera. Den köptes som ett komplement till 5d III, men jag använder den snarare lika ofta som det "huvudsakliga verktyget". Jag har både ett zoom (18-55) och ett fast objektiv (22 mm), men använder så gott som uteslutande det fasta objektivet (inget medvetet val, det har bara blivit så).

Nå, hur presterar den? Jag tycker iofs. att denna fråga (liksom antalet pixels om det överstiger 10 MByte) oftast är meningslös, alla märkeskameror, dvs. från "renommerade" varumärken med motsvarande sensorstorlek har så gott som identiska prestanda, egentligen är det naturlagar som sätter gränser snarare än sensortillverkare, resten är upp till fotografen.
Så, vad gäller för EOS-M? Inte oväntat ger den minst lika god bildkvalitet som t.ex. en EOS 600D (som jag äger).
Jag kan iofs. tänka mig att det finns smartare lösningar för diverse funktioner hos andra kameratillverkare, men om du redan är på canon-spåret och investerat i ett antal objektiv och önskar en mer "bärbar" kamera och ändå vill ha tillgång till dina andra canon-objektiv (mha,. en adapter), är detta ett bra köp.
Dessutom, iom. avsaknad av spegeln (och det avstånd som den kräver) , öppnar sig nya alternativ, t.ex. c-objektiv adapter, tilt/shift -tillsatser, osv.
Roine Wahlin
2012-12-09 Roinew

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten smidig och robust. Bra bildstabilisering och skärpa
MINUS: Snabbhet på AF kan inte mäta sig med en större systemkamera, men det är väl inte heller att vänta sig. Saknar vinklingsbar skärm.

Jag köpte denna kamera av två anledningar. Dels som ett extra smidigt kompletterande kamerahus till min 5DM3, dels som en systemkamera att kunna filma med följande autofokus och där jag kunde ansluta extern mikrofon.
Jag har nu visserligen bara haft den några dagar men är mycket imponerad.

Den tryckkänsliga skärmen: Den kändes som en nackdel när jag läste om den. Jag vill helst ha knappar och rattar. När jag nu provat den har jag ändrat uppfattning. Det fungerar mycket smidgt att hålla kameran med båda händerna och peka med tummen var på bilden skärpan skall ligga och så exponeras bilden. När jag filmar med kameran saknar jag möjlighet att vinkla skärmen uppåt som Nex kamerorna.

Bildstabilisering: Jag har provat ett antal bilder på fri hand med exponeringstider på 0,5 - 0,6 sekunder. Ca var tredje bild med så långa exponeringstider blir knivskarp. Objektivet jag har är Canon EF-M 18-55/3,5-5,6 IS STM . Med min 5DM3 lyckas jag aldrig få en skarp bild på fri hand med dessa tider.

Skärpa: Utan att ha gjort någon djupare analys annat än att ha betraktat bilderna på en bildskärm så känns bilderna mycket skarpa. Något som inte alltid har varit fallet med mina EF objektiv.

Naturligtvis är inte AF i närheten av 5DM3 när det gäller snabbhet, men det hade jag inte heller förväntat mig.

I stället för att vara ämnad som ett komplement har jag en känsla av att denna kamera kommer snarare att vara min huvudkamera.

När det gäller följande autofokus vid filming fungerar det inte lika bra som på min videokamera HV20, men trots allt tillräckligt bra för att kunna filma med minimalt brus i lågljussituationer.

Den medföljande blixten Speedlight 90EX var också en positiv överraskning. Då jag i stort sett aldrig använder blixt inomhus utan bara utomhus för att lätta upp skuggor när det är starkt solljus så verka ju denna lilla minimala tingest att fungera utmärkt till detta även på en större systemkamera. Därför åkte nu min 550EX ut ur kameraväskan. Då den sitter lite nära objektivet får man se upp för skuggor från motljusskyddet.

Pris: 6919
ANNONS