Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon EOS 1000F

Betyg


(3.5/5)
(4.12/5)
(3.25/5)
(baserat på 8 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2012-03-10 Instamatic126

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Väldigt enkel att använda
MINUS:

Min första systemkamera. Köpte denna kamera billigt i Tyskland för 20 år sedan, och ett 35-80mm objektiv ingick i paketet. Fotar fortfarande en hel del analogt och jag har även ett par modernare analoga systemkameror. Men väldigt ofta blir det denna enkla gamla kamera som jag spontant tar med på fotoutflykter för den är så himla enkel att att använda! Inte en massa knappar på bakstycket som man glömmer bort hur de används. Visst har den begränsningar som t ex bara 1/1000 sek som snabbaste slutartid men det är inget problem för mig. Sökaren däremot är mycket klarare och tydligare än på mina andra analoga kameror av senare modell. Prismasökare tror jag det heter.
Nytt är inte alltid bättre.
2008-06-03 Jukkah

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Fungerade bra
MINUS: Plastig

Den här kameran köpte på 80-talet efter min Pentax gick sönder och använde den mycket nästan tio år. Den blev repig och sliten men den fungerade bra, hade inga problem med den.

Liknande produkter: Nikon F601

Kundtjänst: -

Köpt hos: Finland
Lasse Hafner
2006-12-24 Lasse Hafner

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt o diskret
MINUS: plastbajonett suger fett

Bra Xtra kamera, enkel att använda

Kundtjänst: köpt privat med 35-80 och 80-200 konsumentzoomar

Köpt hos: privat

Pris: 700
Rebecka Askaner
2006-05-13 NycAcademy

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: lätt att bära och använda
MINUS: jättesvårt att använda manuell fokus, den är oprecis

Jämfört med min andra systemkamra (olympus om-1) så är den lätt och behändig att ha med sig.
Minns den från när jag var liten och min pappa använde den, han lyckades även få den att spela melodier vilket ligger över min förmåga.

Köpt hos: pappa
Roland Magnusson
2004-11-20 RolandM

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Autofokus, blixt, lätt, röd hjälpbelysning för autofokus
MINUS: Avsaknad av fjärrutlösare, ej avsedd för tyngre objektiv

Köpte denna kamera ny, gissningsvis 1992 för att ersätta mitt Konikasystem. Behovet av autofokus hade fått mig att söka en kamera med autofokus. Kameran tjänande mig gott och gör det än idag. Den är tillräckligt enkel i sitt utförande för inte alltför fältmässig fotografering. Objektiven behöver inte heller vara allt för tunga, med tanke på att styrkan i plastbajonetten inte håller för evigt. Något bräcklig i konstruktionen för övrigt, men kameran var inte heller än av de dyraste.

Autofokusen som består av ett centralt placerat fält fungerar utmärkt. Ljusmätning görs i tre fält i kameran och kan låsas och därfter kan kameran riktas om för fokusering och komposition. Funktionen för exponeringskompensation fungerar fint, på samma sätt som på moderna kameror.

Det jag saknar hos kameran är att ansluta en trådutlösare och det jag uppskattar extra som idag saknas på de moderna kamerona är en röd hjälpbelysning för autofokusering i mörker, som på denna kamera sitter i blixten som fotografen själv fäller upp vid behov.

På senare tid har jag med framgång använt hela arsenalen av objektiv på denna kamera där de alla fungerat ypperligt. Med en extern blixt tillkopplad, som Sigma EF-500 DG Super får kameran möjlighet till blixtsynk på andra ridån, men även möjlighet till blixtljuskompensation. KAmeran har TTL-nmätning av blixtljuset och exponerar blixtbilder väl.

Jag väljer helt klart denna kamera före än ny 300V/3000, givet att jag inte belastar bajonetten för hårt.

Jag bedömer hållbarheten till en 4:a med tanke på den är hel förutom en repa på displayen och en ögonmussla som lossnade för något år sedan.

Liknande produkter: EOS 300/3000

Köpt hos: Expert, Växjö
2003-12-03 l-berg

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt att ta med, enkel att använda.
MINUS: Plastig och tvivelaktig kvalité.

En kamera som får hänga med på t.ex. fester, när man inte är så rädd om prylarna. Inbyggd blixt och i princip sikta och tryck gör att man kan låta andra fotografera och själv komma med på bild ibland. En kamera som ofta får ligga i handskfacket om den skulle behövas. Och som tar betydligt bättre bilder än många kompaktkameror.

Köpt hos: begagnad

Pris: 500
2003-09-20 Pixelmate

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Billig, lätt och lätthanterlig.
MINUS: Plastig!

Köpte denna som ett komplement till min andra (manuella) systemkamera. Känns väldigt plastig och objektivet känns lite sladdrigt. Känns inte som någon direkt kvalité då man håller i den. Men bilderna blir hyffsade. Har aldrig haft några problem med den. Bra att hela filmen dras in i kamerahuset innan man man börjar ta kort. De bilder som man tagit kommer då inte att förstöras om bakstycket skulle råka öppnas.
2003-07-23 honkan

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt (plastig), manuella inställningar när man vill det, spolar upp hela filmen och drar in den efterhand.
MINUS: Lätt (plastig), rätt liten. långsam af ibland.

Köpte min för att ha som andrahus, tycker bra om den även om den är lite liten i mina händer. Autofokusen har lite problem ibland men inget allvarligt vid normala motiv, skulle dock inte satsa på denna vid hästhoppningar =) då den inte hänger med. Alla automagiska inställningar finns om man vill ha det plus helt manuell, ett trevligt hus som inte tar ngn plats i ryggan och därför alltid hänger med.

Kundtjänst: Inte behövts

Köpt hos: Bs foto Falköping

Pris: 1000
ANNONS