Annons

Canon EF 75-300mm f/4-5,6 IS USM


Summering

Detta är världens första utbytbara objektiv med bildstabilisator för systemkameror. Dina bilder blir skarpa med längre slutartider än du normalt kan hålla på fri hand. Idealiskt för bilder i svagt ...

Läs mer


Betyg


(4.11/5)
(baserat på 9 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2012-03-29 denstorre
PLUS: Stadigt och mekaniskt sunt. Bra med IS.
MINUS: Lite suddigt i vissa lägen. Inget för skymningsfoto

Mitt första EF-tele. Fungerade mycket bra, och presterade bättre än vad jag trodde. Aldrig några problem, och AF:en satt alltid bra när det var vettigt ljus.
Med tanke på priset, så tror jag det är svårt att hitta något som känns rejälare. IS:en fungerade hur bra som helst.

Pris: 2000
Mikael Ågren
2008-02-29 minicobra
makalöst

Köpt hos: privat

Pris: 2700
Jimmy lindström
2007-11-27 Lindstrom.r.j
PLUS: balance
MINUS: har inte hittat något än.

Vilken känsla, Lagom tungt, Snabb AF och IS fungerar som den ska. jag kan inte vänta till jag kommer ut igen.

Köpt hos: Privat

Pris: 4000
Daniel Lindberg
2005-04-14 Daniel Lindberg
PLUS: Is, vikten, priset
MINUS: Lite sämre skärpa från 250mm - 300mm, ljussvagt, trög autofokus

Objektivet i sin helhet är bra tycker jag. Is:en är guld värd när man fotar på frihand, hjälper dig avsevärt när det gäller skärpan i bilderna. det är heller inte så tungt, relativt smidigt för att vara ett 300mm zoomobjektiv. Priset är också ett plus, jag köpte det via bhphoto för 3000 kr (dollarkursen var 6,87). De negativa bitarna finns dock. objektivet ger inte världens bästa skärpa, på de lägre brännvidderna är det jättebra, men när man kommer upp till 250-300mm då blir det lite sämre. Personligen fotar jag aldrig med detta objektiv på mer än typ 260-270mm som max. Autofokusen är också väldigt slö, och då menar jag väldigt slö. Om man, som jag, gillar att fota fåglar så kan detta bli ett irratationsmoment i längden, man missar många fina bilder...Objektivet är också ganska ljussvagt, men man skall inte begära för mycket med tanke på priset.

För att summera: Objektivet har sina för-och nackdelar, detta gör att jag sätter en 3:a i betyg. Men jag använder det många gånger i veckan och får ut många fina bilder. Jag är nöjd med det och det passar både till "familjefoto" och till djur -och fågelfoto (med lite tålamod). Om du inte har pengarna till ett L-objektiv så rekommenderar jag att köpa detta, det är ett bra objektiv.

Vill du se några bilder som är tagna med objektivet kan du se i mitt album som heter "fåglar". Där kan du bedöma själv om du tycker det duger eller inte. Alla bilder är tagna med typ 260-280mm brännvidd.

Liknande produkter: Canon ef 70-200L f/4 (tusenlappen dyrare i Usa)

Köpt hos: BH-photo (Usa)

Pris: 3000
Ulf Holmström
2005-03-28 kyrkbymannen
PLUS: Image Stabilizern är ju kanon, knäpper ledigt knivskarpa bilder med maxzoom på frihand om det är bra ljus ute! Riktigt bra kvalitetskänsla, inte alls plastigt utan rejält!
MINUS: Inga direkta minus enl. min uppfattning

Tycker det är otroligt mycket objektiv för den peng det kostar med tanke på att det är ett tekniskt avancerat objektiv!

Liknande produkter: Canon 70-300 USM. Hade ett sånt innan, men det var ju knappt användbart utan stativ.

Köpt hos: www.frenty.nu
David Lönnberg
2005-02-05 David-Lönnberg
PLUS: Köpte den för att få IS.
MINUS: Inte någon rigtig ring USM.

Lite väl långsam för att få kallas USM objektiv! Enda skillnaden mellan Sigmas 100-300mm är ljudnivån inte hastigheten! Men IS:en är mycket bra! Zoomen på mitt exemplar åker inte heller ut när jag lutar det framåt!

Köpt hos: Expert Gislaved

Pris: 5600
Lars Johnsson
2004-05-22 Lars Johnsson
PLUS: Hyfsad bild-kvalitet, Priset, IS
MINUS: Dåligt byggt, Zoomen åker ut när man lutar objektivet fram, Dålig AF motor,

Mycket dåligt byggt med en zoom som ändrar läge så fort man lutar kameran. AF motorn är långsam och väsnas. Dock ger det en hyfsad bild-kvalitet för priset

Köpt hos: Bangkok, Thailand

Pris: 3900
2004-05-05 ryttar
PLUS: IS
MINUS: Priset.

Min zoom åker inte ut när jag lutar det framåt. Dock känns objektivet något plastigt och skakar till när is startar. För övrigt funkar det bra och gör vad det ska. Tycker det är lite ljussvagt för så pass mycket pengar.

Liknande produkter: Sigmas liknande.

Köpt hos: bhphoto.com

Pris: 4600
2004-02-26 honkan
PLUS: Is, is, is.
MINUS: Lite mjuk skärpa över 200mm, men blända ner så funkar det.

Köpte detta eftersom det var ett pris jag inte kunde motstå, tog hem det över en helg för att testa först och gjorde en del ovetenskapliga jämförelser mot mitt Tamron 70-300, vad gäller skärpan. Fotade texten på en gravsten på 300mm handhållet med stöd och is´n inkopplad och sedan med Tamronen på stativ, Canon vann på ett hår, om detta beror på att detta ex är ett ovanligt bra ex vet jag inte men jag är fullt nöjd. Is´n gör det till en dröm att använda, tyngden är behaglig och byggkvalitén tycker iallafall jag inte att det är ngt fel på. Af´n kan jaga ibland men då skall det vara rejält mörkt eller dåligt med kontraster.

Pris: 4500
ANNONS