Annons

Canon PowerShot S1 IS


Summering

3,2MP
Image Stabilizer
10x Optisk zoom 5,8-58mm (38-380mm)
Bländare: F2,8-F3,1
USM (UltraSonic Motor)
ISO: 50,100,200,400,auto
Slutartid: 15-1/2000s



Betyg


(4.17/5)
(4.33/5)
(4.5/5)
(4.17/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Daniel Nilsson
2006-04-01 fogy

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Bra optik, underbar zoom, enkla menysystem
MINUS: Platsig, ingen vidare blixt, fokuseringsproblem vid tele

Jag köpte S1:an som fösta digitalkamera för ett och ett halvt år sedan. Det var i samband med att jag skulle ut på jorden-runt-resa så jag satt i valet och kvalet med vilken kamera jag skulle välja. Jag satt, mest pga ekonomi, och valde mellan en långzoomare och en "vanlig" digitalkompakt. Att jag sedan föll för S1:an var var framförallt dess mångsidighet. Lite dyrare men bättre på det mesta jamfört med en digitalkompakt. Med facit i hand så kan jag ju lugnt säga att jag valde rätt!

S1:an är precis så bra som jag hoppats. Visst sätter 3-megapixelsensorn sina begränsningar men med hjälp av mkt bra optik så kompenseras det hela en aning. Utan att ha någon större referens så kan jag nog säga att optiken hjälper till att få bilderna skarpa nog för att interpoleras en aning. Kanske till likartat en sensor med 4- eller 5-megapixlar i bästa fall.

Som alltid så är inte den inbyggda blixten ngt att hänga i granen, men tur är ju att det i alla fall finns en! En annan sak som stör lite är plastigheten men annat kan man nog inte vänta av en kamera i denna prisklassen.

Utöver bra optik så är zoomen med sina 10x verkligen ngt utöver det vanliga. Den underbart tysta motorn jobbar, om man vill, extremt snabbt men även långsamt och tyst om man vill det.

PÅ det hela så är det en bra allroundkamera att skaffa sig när man vill lära sig fotografera och inte betala skjortan.

Liknande produkter: Konica Dimage Z-serien

Köpt hos: Pixmania

Pris: 4000
Ann Medvik
2005-05-11 Snuttann

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Skön att hålla i. Batteriet håller väääldigt länge och bilderna blir alltsom oftast bra (kan vara skit bakom spakarna). Håller inte med tidigare recensenter om att det är dumt att linsskyddet sitter löst... Jag har en tendens att, när det dyker upp ett bra motiv, slänga mig på kameran och inte ha en tanke på linsskydd. Då är det bra att det automatiskt trillar av... *hehe*
MINUS: Jag hade otur att ha konstigt fel i elektroniken, så kameran började radera bilder från en viss punkt varje gång jag tog en ny... Men det kirrade Canon-killarna! Håller med tidigare om zoomingen, men det kan man leva med.

Är överlag en riktigt bra kamera som alla kan klara av. Köpte min i package deal, då ingick det 1 Gigs-minne, väska och batteriladdare.

Kundtjänst: Jättebra service från Canon i Västberga. Snabba och trevliga och kirrade allt. Hade världsgaranti och det var inga som helst problem

Köpt hos: i Singapore

Pris: 4000
Gustav Hedman
2005-04-10 Mrgizzo

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Vridbar skärm, möjlighet till många manuella inställningar, bra grepp, ställbar blixt styrka, en Stor kamera i liten förpackning
MINUS: Lite väl dålig autofokus i vissa lägen å ljus, blixten kan förstöra vissa kort,

En mkt bra kamera med många möjligheter och mkt zoom.
trots sina 3.2mp så levererar den mkt fina bilder, och att blixten kan va skarp ibland löser jag med smöpapper som jag viker 4 ggr å sen gör en liten "mössa" till pop up blixten, funkar mkt bra å bilderna blir genast mkt mjukare!

En bra val för en lite mer avancerad amatör fotograf eller en som vill kunna ta mer än "vanliga" bilder, men för mitt vidkommande så räcker denna kamera inte längre till mig. Då jag börjat fota på en högre nivå!

En kamera jag varmt rekomenderar, då den också sjunkit mkt i pris och ger mkt fina bilder!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5600
Rebecca Montana
2004-09-26 tjejenibyn

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Skön kamera att hålla i, ligger bra i handen. Bildkvaliteten är kanon!
MINUS: Dålig bild i sökaren, linsskyddet ramlar lätt av, har ibland svårt att fokusera, blixten ger hemska porträttbilder när det är väldigt mörkt runt omkring.

Denna kameras stora styrka är helt klart bildkvaliteten. Den var verkligen över förväntan. Kameran känns rejäl och man får ett skönt grepp. Annars måste jag tyvärr säga att kameran lämnar lite att önska, bl a är sikten i sökaren något grådaskig och helt utan känsla och bilxten kan verkligen förstöra vissa porträttbilder. På det hela taget är jag nöjd med kameran och nu när dom har sjunkit lite i pris tycker jag att den är väl värd pengarna.

Kundtjänst: Zoomen på min kamera gick sönder i somras, det var inga problem att skicka in den och få ut en ny.

Köpt hos: Butik.it

Pris: 4500
Emre Sen
2004-09-06 Emre_114

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket bra zoom och IS är lysande!
MINUS: den har svårt för att fokusera när man zoomar...svårt att få fina närbilder men när dom blir bra så är dom super fina

Jag har vart utomlands och tog med mig kameran dit.jag fick aldrig problem med batterina och kvaliten räcker långt! även om 3.2mp inte låter så mycket i dagsläget så räcker det grymt långt med denna kamera, satsa hellre på denna kamera än en pocket kamera för samma pris med 5mp den är värd pengarna!

Liknande produkter: Finepix S5000

Köpt hos: Dustin.se (Datacorner i västerås)

Pris: 5500
Per-Håkan Söderström
2004-04-15 perero

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bild stabilisator, vridbar skärm, CF-kort, drivs med vanliga AA batterier, mycket bra bildkvalitet för att vara 3,3MPxl, undervattenshus, fjärrkontroll (extra tillbehör)
MINUS: Avsaknad av möjlighet till extern blixt, och autofokus kunde vara en aning bättre

Efter en månads användande...
Mycket exakt och behaglig zoom, logiska kontroller, bra ergonomi mycket lång livslängd på laddningsbara batterier (använder Vanson 2100mAh) en aning 'dålig' autofokus vid 'dåligt' ljus och saknar uttag för extern blixt. Men bilderna blir verkligen mycket bra för att vara drygt 3MPixlar. Överlag en av de mest kompletta kameror jag provat till detta pris och rekomenderar den verkligen varmt om du önskar en allsidig kamera.

Liknande produkter: canon ps G5, hp photosmart 945, kodak dx6490, fuji finepix s5000 och s7000, Olympus C-750z, Minolta Dimage Z1, Z2

Köpt hos: swefo fotohörnan

Pris: 5700
ANNONS