Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon Canonet QL19


Summering

Helmanuell mätsökarkamera.



Betyg


(4/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Henri Toivonen
2005-07-04 eatfrog

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Skarp, lättanvänd, riktigt tyst.
MINUS: Något tung och stor jämfört med senare Canonet-modeller.

Hade först en Canonet 28, men bytte sedan upp mig till en QL19. Något ljussvagare än QL17 (1.9 vs. 1.7) och ingen G3 modell som är något lättare och mindre.
Men den är fin ändå, skarp och skön att använda. Fokuseringen är lite konstig, ställs in med en liten spak istället för en ring, och dubbelbilden är inte så ljusstark som man ibland skulle önska.

Den är som en liten pansarvagn och svår att ta sönder, och om man är van med att mecka lite med kameror så är mätsökarmekanismen lätt att rengöra. Det bör man absolut göra på en äldre kamera, om den stått oanvänd ett längre tag.
Rejäl skillnad blir det, kan jag lova.

Pris: 300
Daniel Modig
2004-05-13 danielmodig

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Underskattad mätsökarkamera från sent 60-tal. Superoptik för perioden. Billig.
MINUS: Slutarridån geggar ofta igen efter bara ett par decennier (!!) Och att fixa detta är lögn i helvete.

Jag köpte en via tradera, för 300:- och tog en testrulle. Bilderna blev mkt bra, den är lätt att fokusera med och optiken är ljusstark (1.9) Självklart gick kameraremmen av på mitten efter en lycklig vecka med min fattigmans-leica, så kameran stöp i asfalten, och den tvärdog. Utan att deppa ihop köpte jag en till, för 150:-, men där har slutaren drabbats av svår trötthet, så ridån öppnas lååååångsamt. Efter koll via nätet har jag förstått att detta är mer regel än undantag. Och det är svårt att fixa. (argh)

Liknande produkter: Canonet ql 17, canonet ql-III 17, konica s3, Olympus RD, Yashica Electro 35CC och många andra...

Kundtjänst: Glöm det.

Köpt hos: Tradera
ANNONS