Annons

Canon PowerShot A70

Betyg


(4.17/5)
(4.08/5)
(4.25/5)
(3.75/5)
(baserat på 12 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Jakob Brandt
2006-07-14 jakobbrandt

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: | Kompakt | Enkel | Många förinställda lägen | Billig | Helmanuellt läge | Går bra att ta bilder från 2 cm avstånd
MINUS: | Fixar ofta till för lång slutare på autoläget | För stor bländare (Får inte till något riktigt bra djup i landskapsbilder) | För liten bländare (Det är svårt att få till de där riktigt korta skärpedjupen med den här kameran) | Dålig färgåtergivning

Canon Powershot A70 är en helt okej nybörjarkamera. Den har 12 olika förinställda lägen för olika tillfällen. Fem stycken där man kan ställa in själv från helautomatiskt till helt manuellt. Ett porträttläge, ett lanskapsfotoläge, ett helt värdelöst nattläge osv osv.

De automatiska inställningarna är som på många kameror onödiga men för medelsvensson underlättande och helt okej. Men i "Auto-läget" (som jag antar att de flesta använder, källa: min familj) tenderar jämt och ständigt att ställa in en för lång slutare så ofta blir onödigt många bilder oanvändbara pga att de är alldeles sluddriga. Men många av er hade kanske inte hade tänkt att använda de automatiska inställningarna ändå men om ni hade tänkt det så rekommenderar jag er att köpa någon bättre kamera med bättre autoinställningar.

Whateva. De manuella inställningarna dock ganska bra och man lär sig av att använda dessa hur en kamera fungerar på ett ganska enkelt sätt om man bara läser på lite emellanåt. Man kan ställa in det mesta som man ska på en kamera: bländare, slutare, vitbalans, styrka på blixten, skärpa, ISO-tal och några mindre effekter.

Det jag stör mig på lite är att kamerans minsta bländare är 8.0 vilket gör det svårt att landskapsbilder med ett bra djup i, det märker man stor skillnad på mellan den kameran och andra kameror. Närbilder och porträttbilder funkar som de ska på kameran.

Färgåtergivningen tycker jag är bra tills man får med himlen i en bild för även om man ställer in vitbalansen manuellt på rätt sätt och exponerar korrekt är himlen aldrig blå (alltså inte om man fotar direkt på himlen utan om man har med ett landskap som motiv och ställt in exponeringen på det), jag har ju inget annat att jämföra annat än bilder jag har sett så jag har inte tillräckligt med erfarenhet att döma på den på den punkten men jag tycker ändå att himlen ska vara blå.

Den här kameran är vad jag uppfattar det mest avsides en monsterkamera man kan komma men det handlar ju bara om vad man har för behov av en kamera, behöver du en liten kamera på en semester för att dokumentera ditt liv på ett enkelt och billigt sätt funkar den här kameran bra för det syftet.

Pris: 3200
Adam Hahne
2006-06-16 adam_hahne

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bildkvalitet, ligger bra i handen
MINUS: Något stor

En rimlig och bra kamera, min första digitala.
Tar skarpa klara bilder och många manuella inställningsmöjligheter.
Har några år på nacken dock, men serien generellt är bra. Den senaste A700 har både 4x optisk zoom och bildstabilisator och torde vara ett gott allroundval, både till familjebilder o lite mer avancerat

Liknande produkter: Pentax Optio S4i

Köpt hos: Begagnat

Pris: 2700
Carl Skredsvik
2005-09-08 Skreddan

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra färgåtergivning och bra manuella funktioner. Menyerna är enkla.
MINUS: Lite långsam, särskilt då det är mörkt.

Bra kamera med bra och roliga funktioner. Kanske inte en kamera som man stoppar ner i byxfickan och tar med sig ut pga sin storlek, men den har ett väldigt bra grepp. Synd att man inte kan filma längre än 30 sekunder åt gången med 640*480 upplösningen, däremot kan man filma väldigt länge med den lägre upplösningen.

Kundtjänst: Fick något fel på objektivet där det fastnade i ett mellanläge, lämnade in den och det gick på garantin, tog dock nästan en månad innan jag fick tillbaka den.

Köpt hos: datorbutiken.com

Pris: 3800
2005-02-12 timppatoy

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5
PLUS: After you become familiar with the camera You can fine tune it without any problems. Extra plus about the 15 sec shutter which gives You lots of possibilities to shoot in the dark.
MINUS: Maybe noise when using ISO 200- ISO 400

Jenny Molnar
2004-12-02 Yen

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lättanvänd, snygga bilder, bra storlek.
MINUS: Svårt att fokusera i mörker.



Köpt hos: Scandinavian Photo
2004-01-12 jonak587

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkel. Fungerar precis som de analoga eos serien och det gillar jag skarpt + att det finns några extra funktioner.
MINUS: Batteritiden.

När jag körde alkaliska batterier de första gångerna tyckte jag de räckte väldigt kort tid. Man ville ju lära sig kameran så det blev en del bläddrande i menyer och så...men jag tyckte det var kort tid. Dock bör det sägas att med uppladningsbara tycker jag kameran är helt oki och vem har råd i längden att köra med "vanliga" batterier? Skarpa bilder, snabb och enkel hantering. Jag har tittat en del i handboken, men det mesta förstår man intuitivt. Inspelning av video gillar jag, perfekt för hemsidepublicering, extra funktioner (jämfört med analog eos-serien) som att ta bilder med lång slutar tid. Ta flera bilder som man sedan kan pusslaihop är en kul funktion.

Köpt hos: Begagnad (ej använd)

Pris: 3000
kenneth fridström
2003-12-09 knud

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: En lättanvändbar kamera med massor av inställnings möjligheter. Och suveränt bra bild kvalitet.
MINUS: Lite för kraftig blixt i auto läget.



Liknande produkter: Sony P-72 och Pentax optio S-4

Köpt hos: Guttmans foto Ängelhom

Pris: 3995
Johan Wahlström
2003-10-03 jonwam

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Tar mycket bra bilder. Fullständiga manuella inställningsmöjligheter, som är lätta att komma åt. Lagom storlek, lätt att hitta inställningar och skön att hålla i.
MINUS: Känns inte så gediget byggd, lite repkänslig och troligen inte en kamera som håller att ta med överalt i många år

Mycket bra kamera både för nybörjare och lite mer avacerade amatörer, eller den som vill ha en extra kamera.
Har program som fungerar bra när man bara vill titta och trycka, men också tids-, bländar- och fullständig automatik som är enkel att använda. Trots många inställnigsmöjligheter är även menyer ganska lätta att komma överens med, särskilt som de viktigaste funktionerna är samlade i "function" meny där man bl.a. kommer åt vitbalans, exponeringskompensation, iso-inställning och bildkvalitet.
Optiken verkar bra, om än inte så ljusstark. Och bilderna blir mycket bra. Har beställt 20x30 förstoringar som är mycket skarpa och fina.
I lägre iso är brus inget problem, men om du går över 100 så blir brusnivåerna så höga att jag undviker dessa (kan ställa in 50, 100, 200, 400)
Vad är mindre bra då? Plasten är kanske inte i topplkass, så är hållbarhet vikgtig kanske du ska titta på en G3 istället. Blixten sitter nära objektivet, och ger ganska lätt röda ögon (men något som är bra är att du kan styra blixtstyrkan, t.ex. när du använder den för upplättning)
Batterilivslängden är enorm, 4 st 2000 mAh AA batterier ger närmare 400 bilder med LCD och en hel del blixt. Sen blir man ju aldrig utan batterier med vanliga standardbatterier.
Kan i slutänden varmt rekomendera A70:n, och enda skälet att inte ge den en 5:a i övergripande betyg är hållbarhetetn och att det inte verkar skilja mer än ca 500 till A80 som kommer nu i oktober (den har framförallt svängbar LCD, 4 Mpixel och större CCD, vilket bör ge mindre brus) och ska ha mer metall i skalet.

Köpt hos: Aldine Data

Pris: 3500
2003-08-21 deamhan

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: En bra "svensson"-kamera med många finesser. Ett plus till vanliga AA batterier som går att hitta på de flesta ställen. Skön att hålla i, stabil.
MINUS: Något klumpig kanske?



Liknande produkter: Pentax Optio S. Valet stog mellan en liten och smidig kamera som man kan bära med sig överallt eller en något större kamera med bättre bildkvalitet.

Kundtjänst: Inte haft kontakt med kundservice, hoppas jag slipper också.

Köpt hos: www.datorbutiken.com

Pris: 3600
Daniel Sidenbladh
2003-08-14 Dadigan

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: lagom liten, enkel men med de finesser som kan behövas. Använder vanliga AA batterier. Bildkvalitén är mycket bra med tanker på priset och sensorn.
MINUS: Högt brus vid högre iso, lider ju alla kameror av men det är ändå negativt.

Jag ville ha en kamera som jag kunde ta lite allmänna bilder med, med allmänna menar jag porträtt av folk i skolan, bilder av händelser på stan och så vidare. Dessutom ville jag ha en kamera där man kan skriva ut bilderna i upp mot en A4. Enligt mig så har A70 detta. Jag vet att den inte kommer att kunna användas vid sport och annat men då använder jag min F100 istället.

Köpt hos: Expert
Andreas von Schéele
2003-08-14 Gentle Giant

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra skärpa, lätt hanterlig, strömsnål, greppvänlig, manuella inställningar.
MINUS: Inga ännu :-)

En alldeles underbar liten kamera som passar såväl nybörjare som avancerade. Mycket bra med vanliga AA batterier.Mycket lättskött tack vare den suveräna ratten på ovansidan.

Ett stort plus är att man kan ställa in skärpan manuellt när autofokus inte tar bra.

Bra kvalitet även på filminspelning.

Köpt hos: Hegethorns

Pris: 3690
Daniel Petersson
2003-08-06 dp79.com

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Många manuella inställningar, bra grepp, snabb och tyst. Tar självklart också bra bilder. Strömsnål!
MINUS: Lite suddiga bilder i kanten vid full optisk zoom.



Köpt hos: Fotokompaniet i Växjö
ANNONS