Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon Digital Ixus II

Betyg


(4.33/5)
(3/5)
(4/5)
(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Christer Eng
2007-12-30 Christer Eng

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Enkel. Bra bilder. Lätt att ta med.
MINUS: Lång tid mellan bilderna, men vadå? Den har ju npågra år på nacken.

Min 3:e Ixus. 1:a bara försvann, 2:a glömde jag. 3:e har varit med mej varje dag på jobbet, fritiden och fest. Jag har haft mycket kul med den. Den har varit så bra så det blev inte av att jag köpte någon ny förän nu. Canon Eos 400D.Nu får den vara med som en "bra att ha" kamera. Tillägg 080312: Nu har bildskärmen strejkat och är numera pensionerad. Undrar hur många tusen bilder den tagit!
Mikael Wedlund
2006-10-08 draca

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: mycket bra bilder! superb optik i kameran som i dagsläget står sig emot kameror i klassen Canon Powershot S80 som ligger i semiproffskategorin, som dessutom e mycket större :) första canon kameran med SD!! vilket gjorde den otroligt mycket mindre än alla andra.
MINUS: väldigt lång tid mellan bild-bild tagningar.. lång uppstart.. långsam zoom.. dålig i mörkt ljus men med blixt var det ok. fast detta e bara om man jämför med modern prestanda, om man jämför med 2003 års prestanda var den grym.

detta var en otroligt bra kamera 2003 när den kom ut och prestanda och optikmässigt låg den i topp. dock skulle jag inte köpt den 2005 när den fortfarande fanns att köpa 13 modeller senare :)
i dagsläget anser jag att optik och bildmässigt håller den sig lätt mot dagens moderna digitalkompaktkameror som har många gånger fler upplösning men kass optik.
batteriet håller sig fortfarande jättebra nu även efter över 3 års flitigt användande.
denna kamera är ett guldkorn, aldrig haft problem med den. men i skrivande stund så har jag ändå bestämt mig för att byta till en nyare då den börjar känns väldigt gammal.

Liknande produkter: aldrig tittat på något annat än Canon!
aldrig funnits nån poäng med det :)

Kundtjänst: Aldrig behövt kontakta dem! mao bra betyg! :P

Köpt hos: Dustin AB
Linnea Axberg
2005-10-02 Popnea

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten och smidig.
MINUS: Jag får väldigt ofta röda ögon och zoomen är inte den bästa. Blixten.

Jag har haft kameran i ett år nu och har aldrig varit riktigt nöjd med den. Det här är min första digitala kamera så det kanske har med det att göra. Den funkar utmärkt för att fota på dagen utan blixt, men så fort blixten är inblandad så blir bilderna överexponerade och jag får nästan alltid röda ögon. Om man håller fingret över halva blixten så blir det bättre.
Zoomknappen fastnar ibland och fortsätter zooma automatiskt. Den digitala zoomen kan man i stort sätt inte använda, bilderna blir väldigt suddiga och otydliga. Jag vet inte om det alltid blir så vilken kamera man än använder dock.

Köpt hos: Svenssons Foto, Katrineholm
ANNONS