Fujifilm XF 35mm 1:1.4 R


Summmering

・53mm (135mm equivalent)
・6 groups/8 elements (1 aspherical lens)
・Aperture range: F1.4-F16 (1/3 step)
・Minimum focusing distance: 28.0cm (reproduction ratio: 0.17x)
・Filter size: Ø52mm
・Dimensions: Ø65.0mm x 54.9mm
・Weight: approx. 187g
・Back focus distance: 21.9mm2019-04-02 jnd

PLUS: Kvalitet i proffsklass och karaktär som sporrar kreativiteten.
MINUS: Ej vädertätat eller bildstabiliserat. Lite långsam och ljudlig autofokus av "första generationen".

En hyllad klassiker som även slagits om förstaplatsen i användning hos mig under åren med Fujifilm tillsammans med flexibla XF 18-55mm. Trots att autofokus är lite långsam och ljudlig i jämförelse med nyare generationer som släppts av Fujifilm och objektivet saknar vädertätning som senare XF 35/2, skulle jag inte välja bort detta. Optiken och renderingen är bara helt enkelt för bra för att ge upp. Skarpt från start på generösa f/1,4 med förtrollande bokeh om man nu gillar sådant, och har aldrig gjort mig besviken.

Pris: 4500
2017-09-09 Mas71

PLUS: Skärpa, rendering, kontrast är oklanderliga.
MINUS: Lite långsam AF, tjattrig bländarmekanik, som dock får mig att le varje gång jag startar kameran med detta objetiv på. Lite tevksamt motljusskydd som lätt faller av.

Stor beslutsångest mellan detta och 35/2,0 men efter test i fotoaffären fick det bli 1,4:an då den har mera "själ". Den låter lite och har en del bländar-tjatter men jag tycker bara att det är charmigt. Otroligt nöjd med de drömlika bilderna detta objektiv producerar.

Liknande produkter: Fujinon 35/2,0

Kundtjänst: Fotokungen har alltid trevligt bemötande.

Pris: 6000
2015-12-10 jkm

PLUS: LJUSSTARKT!!!!! SKARPT!!!!!BOKEHN!!!!!!BYGGKVALITET!!!!
MINUS: Det snygga motljusskyddet kan ramla av. Kan bara användas vid nykter flanörfotografering. Har beställt ett billigt skruvmotljusskydd från Kina för 50 spänn. Mer passande framme vid scenen!!

Varför köpte jag inte detta objektiv tidigare?? Plåtar en del lokala band i dåligt upplysta lokaler och kan oftast komma fram till scenen. Bl 1,4 och smack så sitter bilden där. I alla fall med min XT-10 a... Skarpt som tusan och med en underbar bokeh. Vilket gör det till ett mycket trevligt porträttobjektiv by the way. Byggkvaliten är i paritet med övriga Fujinon dvs mycket bra.
Ett objektiv du måste ha om du kör Fuji.

Liknande produkter: Finns inte till Fuji. Bländare 2 är inte samma sak som bländare 1,4...

Kundtjänst: Cyberphoto alltid bra. Köpte ett beggat i nyskick med 6 månaders garanti till ett hyfsat pris.

Pris: 3990
2015-10-31 Fredrik AVT

PLUS: Skarp över mesta av bilden redan vid f/1,4 i praktisk fotografering. Ganska bra bokeh. Liten. Motljusskydd i metall.
MINUS: Locket över motljusskyddet ramlar lätt av. Kunde haft lite krämigare bokeh och kunde gärna varit f/1,2 men då hade det varit större och dyrare.

Skarp och OK över det mesta av bilden redan vid f/1,4 vid praktisk fotografering. Motljusskyddet ger bra skydd mot ströljus men locket ramlar av lätt. Förstår dock val av form för detta. För att inte skugga OVF i X-Pro 1 kunde ett runt motljusskydd inte valts - därav formen. Välbyggt och ett OK bokeh, även om jag ännu föredrar det hos Sigma 50/1,4 EX. Oskärpan vid motsv 50mm och bl 2,2 är lite underutvecklad j f med FF. Smidig glugg som man lätt får med sig.
2015-03-11 benttoe

PLUS: Skärpa, färgåtergivning, glas
MINUS: Lite rasslig och högljud vid AF, lite som canons Nifty fifty

Riktigt bra optik för dem pengarna. Håller otroligt hög klass i färgåtergivning, skärpa. Bra kvalité på själva objektivet också.

Kundtjänst: Scandinavian Photo, Fredrik i Malmöbutiken. Kung!

Pris: 5500
2013-04-23 johan.printz

PLUS: Skarpt, skarpt och skarpt. Lätt. Gediget.
MINUS: Aningen seg fokus möjligtvis.

Makalöst bra! Oerhört skarpt redan på 1.4! Vid 5.6 är det magiskt. Lätt, snyggt tillsammans med X-E1
2013-02-11 Lars Nordström

PLUS: Skarpt toppklassobjektiv.
MINUS: Inga.

Ett fantastiskt objektiv som presterar bra på alla områden jag kommer på. Skarpt, raktecknande och dessutom väldigt lätt utan att vara simpelt. Ljusstyrka 1,4 är en stor tillgång. Det är det bästa objektiv jag någonsin ägt.

Miops Smart Trigger