Hasselblad Distagon CF 50/4,0 T* FLE

50 mm vidvinkel till Hasselbalds V-system med flytande linselement tillverkad av Carl Zeiss:
Bildvinkel diagonalt 75° horisontellt/vertikalt 58°
Fokusering 0,5m - ∞2019-01-05 Framsidan

PLUS: Förhållandevis smidigt objektiv som har samma filterdiameter (60 mm bajonett) likt de flesta objektiven i CF-serien. Utsökt skärpa och färgrenhet med fin kontrast. Den ypperliga Zeissoptiken till H-blad V-serien är prismässigt mycket överkomliga idag. Sammankopplingsbara slutartider/bländarvärden.
MINUS: Den separata skärpe-/avståndsinställningen av de flytande linselementen är lätt att glömma. Vinjetterar vid f/4 som många vidvinklar. Kan vara svårt att hitta service för optiken.

Härligt skapt, kontrastrikt med stor färgrenhet vidvinkel till H-blad V-serien. CF-versionen av Distagon 50 mm är den mest utvecklade. Optiken har flytande linselement för bästa skärpa oberoende av avstånd, men du måste själv flytta de flytande linselementen till det använda avståndet. Kommer du ihåg att göra det så får du, tekniskt, utsökta bilder. Den gummiklädda avståndsinställningen hos CF-seriens objektiv ger bra grepp. CF-optikens Prontorslutare saknar självutlösare och val av X- eller M-synk vid blixtfotografering. Sannolikt är det få H-blad fotografer som saknar förlusten av självutlösare och M-synk. Optiken ger bästa resultat redan från full öppning (f/4). Optiken har ingen CA men vinjetterar vid full öppning, f/4. Om du arbetar med digital efterbehandling är det lätt att korrigera vinjetteringen. Vid nedbländning till f/8 finns ingen vinjettering.

Kundtjänst: Kan vara svårt att hitta skickliga H-blad servicetekniker om något händer.

Köpt hos: Privat genom Tradera

Pris: 5450

Lastolite HaloCompact