Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Leica 75mm f/2,0 Apo-Summicron-M ASPH

Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2015-09-23 Tommy Åström
PLUS: Mekaniskt och optiskt helt suveränt.
MINUS: Lite dyrt.

Jag säger bara; Vilken kvalitet ! Mekaniskt är det fulländat. Och naturligtvis optiskt likaså. Skärpan är så där krispigt skarp vid samtliga bländarvärden. Jag tycker att skärpan blir något sämre med Leica UV filter, men med ett B+W blir det bättre. Ja så här petiga är vi Leica-fotografer. Det är också som så att bl 2 är lite av en glädjebländare, ungefär 1/3 steg mörkare blir det i hörnen, Effekten kan i och för sig användas med fördel vid porträttfotografering. På minussidan kan jag också nämna att stigningen på snäckan är i största laget, en mikroskopisk vrickning åt det ena hållet å jag är utanför fokus. Skärpan är i närområdet äckligt fin tack vare flytande linser. I stort sett total avsaknad av distorsion, koma finns inte alls vad jag kan se. Ej heller kromatisk aberration. Ströljusnivån obefintlig om du inte vill ha solen med i bilden, då blir det ett litet magentastick över delar av bilden. Objektivet är litet men väger 430 gram så det är lite framtungt. Balansen känns ändå rätt om du frågar mig. Inbyggt motljusskydd som går att låsa så att det inte trycks in, riktigt bra. Men skyddet är i minsta laget, det hade nog kunnat vara någon millimeter längre. Det anses lite allmänt bland Leica fotografer att 75 mm är en udda brännvidd som inte riktigt passar in, jag tycker att det är en superb brännvidd. Den kompletterar min trettiofemma på ett harmoniskt sätt. Hoppas att dessa rader får upp ditt intresse för detta super-objektiv, för det är precis vad det är.

Pris: 31500
Anders S Johansson
2013-05-08 Leicakillen
PLUS: Fantastisk optiskt kvalitet även vid öppningen 2,0, mycket kort skärpedjup, enkelt att fokusera.
MINUS: Sökarramarna för 75 mm i Leicas sökare är lite otydliga, men det är en vanesak.

Ett fantastiskt objektiv. Ganska tungt men med en fantastisk mekanisk kvalitetskänsla. Tvärt om vad en del har skrivit tycker jag att objektivet är lätt att fokusera, faktiskt lättare än syskonet Summilux 50/1,4. Objektivet har en komplicerad mekanik men mitt ex är mycket mjukt i snäckan. Skärpan är helt fantastisk på full öppning 2,0, skärpedjupet är mycket kort och närgränsen mycket god med 0,7 m. Innebär att detta är mitt favoritobjektiv för närbilder och porträtt.

Liknande produkter: Noctilux, om man vill ha lika kort skärpedjup. Summarit är mycket billigare men har inte lika bra närgräns.

Pris: 70
ANNONS