Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Leitz Elmar 90mm 1:4

Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2008-12-06 Hultström
PLUS: Billigt, skarpt, litet.
MINUS: Svår fokuserad på Epson R-D1.

90mm f/4 som följde med Leica-CL på sin tid. Det är idag ett av dom billigaste och minsta 90mm objektiven någonsin. Tyärr har det största bländare 4.
2008-03-31 Runville
PLUS: Kompakt, finns med skruvfattning, billigt och bra. Fortfarande ett standardobjektiv för Leica-användaren.
MINUS: Inte optiskt jämförbar med moderna objektiv vi större bländaröppningar.

En konstruktion från 1930 som fortfarande duger! Litet långfokusobjektiv, alltså inte telekonstruktion som finns i både skruv- och bajonettfattning till Leicas mätsökarkameror. Första versionen 1930-63 uppvisar hög optisk kvalitet vid bl. 11 och är ett utmärkt porträttobjektiv vid full bländaröppning. Utmärkt också för färgfilm. Andra versionen 1964-68 är bättre men svårt och dyrt att skaffa. Tredje versionen, Elmar-C 1973-77 (bara bajonettfattning), är ännu bättre, men vissa användare har ropporterad problem med avståndsinställningen vid användning på Leica M. Fjärde versionen, Macro-Elmar-M under tillverkning, lär vara fantastisk och särskilt utmärkt för närbildstagningar ner till 1:3 (med adapter).

Det äldre objektivet kan kompletteras med adapterringen SOOGZ för användning av mer vanligt förekommande filter och motljusskydd.

Köpt hos: LP foto (begagnat på auktion)

Pris: 460
ANNONS