** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Leica R4


Summering

kvalitetskamera från leica vars design efterföljdes i R4S, R4s mk II, R5, R-E, R&, R6-2 och R7



Betyg


(4/5)
(3.5/5)
(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2013-11-10 folke_kelm

Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: gedigen känsla, mätsystem
MINUS: sökartiderna ofta väldigt svårläst

I stort sett en bra och smidig kamera. Reglagen är lätttillgängliga och ett stort pus för Leicas mätsystemsom enkelt går att ställa om från integrerande till spotmätning.

Sökaren är dock en aning mörk och slutartiderna är under vissa (många) ljusförhållanden inte läsbara. Det här är en stor nackdel.

Windern ger kameran en förnämlig ergonomi och är marknadens tystaste.

Liknande produkter: Nikon FA, Minolta XD7, Canon A1

Kundtjänst: Leicas Kundtjänst är mycket trevlig och bra, men dyr som bara det. kameran är under inga omständigheter ekonomisk försvarbar om den skulle krångla. då är det bara att sälja som den är och köpa en annan.

Pris: 1000
Dan Eriksson
2003-10-17 academic

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: En Leica! Kameran känns välbyggt och den andas kvalitet.
MINUS: Kameran har många år på nacken och är "delvis" utvecklad med hjälp av Minolta. Alla tillbehör är dyra. Även i dag när många överger analoga kameror så verkar det som Leica inte följer med ned i prisutecklingen. Lite svårt att fokucera i mörker pga mörk mattskiva. LJusläckaget från baksycket fick jag täta med svart el-tejp.

Till kameran köpte jag ett Summicron 50mm 2.0 som av en del anses vara ett av Leicas bästa objektiv. Tyvärr så köpte jag nog utrustningen väldigt dyrt men jag ville så gärna ha en Leica så då blev en R4 en hyfsad lösning. Bilderna blir mycket bra när man lärt sig fotografera. Ljusmätningen fungerar bra. Jag testade kameran på en verkstad och mätaren visade helt korrekt.

Liknande produkter: Canon F1-N, Nikon F3

Köpt hos: LP-Foto

Pris: 4000
ANNONS