** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Leica R3 mot


Summering

Motordriven version av Leica R3



Betyg


(5/5)
(5/5)
(3/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2014-12-09 folke_kelm

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Exponeringssystemet och mätningen, tyst
MINUS: det är väl hållbarheten. I dagens läge är väl dom flesta elektronikskrot. et finns flera typiska fel och till skillnad av syskonen från Minolta har Leitz gjort allt för att försvåra servicen. En XE 1 kan vem som helst ta isär och sätter ihop igen, på en Leica R3 förtvivlar du redan när du ska ta av toppkåpan.

Av alla elektroniska Leica kameror är den här modifierade Minoltan (XE1:an ) den som jag gillar mest och änvänder minst. Jag gillar den för att den är otroligt tyst och vibrationsfri. Windern är lika tyst som kameran, motor finns tyvärr inte.
Kameran har ett fantastiskt bra sätt att mäta ljuset, omställbar från mittbetonad genomsnitt till spot och till skilnad från R3:an blir det enkelt indikerat i sökaren.
Sökaren själv är ljust och överskådlig men saknar tyvärr utbytbara sökarskivor och belysning. Kameran är stor.

Kundtjänst: ingen vettig människa låter en sån reparera eller serva när man kan få kamerahuset gratis om man köper ett objektiv.

Köpt hos: red dot

Pris: 500
ANNONS