Annons

Nikkor 200mm f/4.0 Ai

Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension


Summmeringkrister lindkvist
2022-05-31 krillan54@gmail.com

PLUS: Stabil välbyggd underbara färger och skärpa.
MINUS: Ganska trög fokusering.

En helt fantastisk optik. Manuell fokuserad men vilken kvalitet.Funkar super ihop med min Nikon D700 och min analoga Nikon F6.

Liknande produkter: Inga.

Pris: 1900
alexander banko
2011-07-26 aleba1

PLUS: Lätt optik i nikon kvalité o inbyggd motljus. Har Uv filter på som skyddar extra. vid 5.6 eller mera presterar de ganska bra bilder och jag gillar känslan av den. och den har fått bra kritik på nätet enligt "andra tester". De var då jag började leta efter en sådan här.
MINUS: Lite för dålig bländare öppning 4.0 men de är väll de enda.

Tycker väldigt bra om denna 200mm , presterar mycket bra med tanke på pris & att de är manuell fokus stör mig ej. Fungerar bra o är betydligt lättare än min pansarvagn 180mm som är tung i jämförelse.
Denna är med i min kamera väska nr 2 som är lite lättare .

Kundtjänst: ingen

Köpt hos: privat

Pris: 1200
Pär Söderlund
2008-09-11 par

PLUS: Mycket skarpt objektiv, kompakt format, härlig byggkvalitet
MINUS: Relativt ljussvagt

En mycket fin 200mm som presterar bra redan från full öppning. Kanske inte så ljusstark men som sagt mycket bra redan från f/4.0. Objektivet har också en suverän byggkvalitet samtidigt som det är kompakt och ganska lätt. Det är en härlig känsla att fotografera med denna glugg som ger bilder med sting i både skärpa och kontrast. Eftersom det är ett Ai-objektiv fungerar inte AF och ljusmätningen får ske manuellt eller med bländarprioritet på min D300. Sammantaget är jag mycket nöjd med objektivet som ganska nyligen inköptes begagnat och det får för det mesta följa med i fotoväska pga sitt kompakta format.

Köpt hos: Schönherrs Foto Online
ANNONS