Annons

Nikon 85/2,8 D II PC-E Micro Nikkor (Tilt & Shift optik)


Summmering

NIKKOR-teleobjektiv med perspektivkontroll (PC-E) och högkvalitativ optik; idealiskt för porträtt- och produktfotografering. Nikons Nano Crystal Coat ger överlägsna prestanda tillsammans med moderna D-SLR-kameror med hög upplösning.2014-06-27 Jon B

Trevlig glugg! :))
2013-01-03 Johan Kullberg

PLUS: Full kontroll på perspektiven, mycket kompetent, intellektuellt stimulerande
MINUS: Dyrt som en skilsmässa

Detta uppges vara ett specialobjektiv, det är skitdyrt och inte avsett för casual shooting - det vet alla som har sneglat att köpa ett genom tekniska recensioner och information..

Men om vi bortser från det; om du som jag älskar att planera såväl som att "halv-planera" (d.v.s. du ser det i stunden och ägnar närmsta kvarten åt att verkligen vilja gestalta någonting) en bild så är det här en våt dröm. Det flesta ser till möjligheten att kunna "minatyrisera" genom att tilta, men det verkligt häftiga (och subtila) är att kunna shifta/räta upp eller ner linjer i bilden, tycker jag.

Jag är inte klar än (haft i snart 1 år nu) och det finns mycket att lära/utforska i olika experiment. Jag valde 85mm brännvidd främst för att jag har en bra allround 50mm fast redan, men jag använder det det då och då "otiltat" också.

Är man enbart ute efter vinjetteringen eller någon slags miniatyriseringskänsla så är Lensbaby bra leksaker för små pengar. Har sådana också; men en sak är klar - det är naturligtvis som dag och natt vad gäller bildkvaliteten.

Har sett en del ute på t ex. Blocket. Tror jag kan ana varför: du ska veta vad du köper. Detta är ett fotografiskt instrument 100% manuellt, inte en leksak. Men med det sagt innebär det inte att man inte kommer ha roligt heller.

Kundtjänst: Är det allvar handlar jag från Cyberphoto. Det är jämt allvar när det gäller foto.
2012-08-23 ravi

PLUS: Fantastisk skärpa, rejält byggd, Ingen brännviddsförkortning vid fotografering på korta avstånd
MINUS: Priset Stort och tungt för att vara ett 85mm objektiv. Som alla micronikkor är den lite svår att fokusera exakt med på långa avstånd

Det här var en efterlängtad uppgradering av Nikons 85mm tilt-shift objektiv. PC-E bländaren är mycket smidigare att använda. Dessutom upplever jag att den nya varianten är fri från fokus-shift vid nedbländning, vilket var ett (litet) problem med den förra varianten.
Det här är verkligen ett kanonobjektiv. Superskarpt. Kanske Nikons bästa närbildsobjektiv, om man nöjer sig med manuell fokus..

Liknande produkter: PC Micro-Nikkor 85:2.8D

Elinchrom ELM8