Nikon AF-S NIKKOR 24MM F/1.4G ED


Summmering

Ett klassledande vidvinkelobjektiv med en extremt stor bländare, AF-S NIKKOR 24MM F/1.4G ED. Det nya objektivet är framtaget för professionell reportage- och landskapsfotografering, och har gett Nikons sortiment av klassledande DSLR-kameror i FX-format en banbrytande optisk konstruktion.2017-08-14 rikitikitavi

PLUS: Skarpt, fin oskärpa, snabb Af.
MINUS: Dyrt, något tungt, annars inget.

Det bästa vidvinkel objektiv jag någonsin använt. Sökte länge efter olika vidvinkel objektiv både fasta och zoomar men blev aldrig riktigt nöjd som jag blev med denna. För att fota lite gatuporträtt med lite mer miljö med i bilden men ändå få lite fin oskärpa i bakgrunden är detta perfekt för detta ändamål. Blir riktigt fin oskärpa för att vara ett vidvinkel . Att det dessutom är väldigt skarpt och auto fokusen är mycket bra gör det inte sämre.
Ganska dyrt och är inte jättelitet men inte heller för stort.
Rekommenderas varmt.

Liknande produkter: 10-24, Zeiss 21 Distagon, Nikon 28 f1,8g etc

Pris: 17000
2012-12-13 Robin Eriksson

PLUS: Fokusering, Skärpa, Kontrast
MINUS: Lite dyr

Perfekt objektiv, som både är snabbt och smidigt till storleken. Väldigt lätt och litet i mina ögon.
Bilderna blir kanon vid alla bländaröppningar, fokusen är ruskigt snabb men även pricksäker och den ger en väldigt kontrastrik bild.

Min personliga favorit efter att ha rest runt med diverse zoom-objektiv och numera bantat ner till det jag absolut behöver med fasta objektiv.

Jag kommer framförallt att använda den för landskap och inomhus fotografering. Om du funderar mellan olika vidvinkel objektiv försök kolla vilken brännvidd du är ute efter och sedan vilken bländaröppning du behöver.

Jag insåg att jag inte är så kräsen gällande zoom då jag arbetar med fötterna vid fotografering. Man får tänka lite mer vid fotograferingen också.

Liknande produkter: Nikon 14-24mm 2.8, Zeiss 21mm

Pris: 15490
ANNONS
Elinchrom ELB 500 TTL