Nikon AF-S NIKKOR 35mm f/1.4 G N


Summmering

Professionellt vidvinkelobjektiv med bländare f/1,4 och fast brännvidd. Utformat för användning tillsammans med Nikons SLR-kameror i FX-format. Rundad bländare med 9 lameller för supermjuk bokeh. En robust och pålitlig arbetshäst som med sina enastående optiska prestanda är det perfekta objektivet för fotografer som vill ha ett hårt arbetande objektiv.

-Professionellt vidvinkelobjektiv i FX-format.
35 mm brännvidd (DX-motsvarighet: 52,5 mm) med snabb f/1,4-bländare.
-Enastående optiska prestanda: har ett asfäriskt linselement för -överlägsen upplösning och kontrast.
-Ljusstark sökarbild.
-Nano Crystal-beläggning reducerar spökbilder och blänk.
-Rundad bländare med 9 lameller för supermjuk bokeh.
-SWM (Silent Wave Motor) ger tyst och exakt autofokus.
-Robust, vädertåligt magnesiumhölje.
-Avtagbart motljusskydd och mjuk väska ingår.2011-10-04 ravi

PLUS: bra skärpa. snygg bokeh vädertätat.
MINUS: Enda kvalitetsobjektivet från Nikon med 67mm filtergänga. De kunde väl ha valt 72 eller 77 istället? stort och tungt för att vara ett fast 35mm, men känns bra på D700 eller D800. Dyrt.

Ett underbart objektiv. Det gäller oavsett om man kör på full öppning för att få miljöbilder med bara huvudmotivet i fokus eller om man bländar ner för att få bilder med skärpa på hela motivet. Nedbländat till bländare mellan 4 och 8 är det lika skarpt som 16-35VR zoomat till 35mm.

Köpt hos: Adorama
2011-05-30 DavidBerg

PLUS: Härliga färger Bra skärpa (för att vara f/1.4), särskilt kontrasten Träffsäker AF Bra byggkvalité
MINUS: Vinjetterar ganska kraftigt Citronformade oskärpecirklar mot kanterna vid full öppning.

Har bara haft objektivet nån vecka och tagit ett par hundra bilder men är helt såld! Vet inte vad det är som gör det men t ex färger kommer fram supersnyggt. T ex foton med blandade ljuskällor som kallt månljus genom ett fönster blandat med varmt glödlampsljus blir fantastiskt snyggt. Perfekt för stämningsfulla miljöbilder.
Autofokusen är inte lika snabb som 24-70 men jag skulle inte säga att den är direkt långsam, iallafall inte för den typ av foton man oftast använder ett sånt här objektiv till. Dessutom missas sällan fokus.
Bokeh ser aningen bättre ut än på mitt gamla Pre-Ai där man ofta såg polygonformen hos bländaren. Mot kanterna på 1.4 blir det citronformade oskärpecirklar.
Skärpan är god, synbart bättre än på mitt gamla Pre-Ai, speciellt kontrasten. Skärpan på bländare 1.4 är inte outstanding men bra. Ganska mycket bättre än på mitt gamla som ofta hade som en slöja över bilden på 1.4. Det blir bättre på 2.0 och extremt skarpt på 2.8. AF-S har bättre kontroll på kromatisk abberation även om det fortfarande finns lite på 1.4 kring ljuskällor.
Färgerna är som sagt fantastiska.
Det vinjetterar säkert en hel del men det är inget jag bryr mig om. Jag lägger ofta till ytterligare vinjettering efteråt iallafall.
Byggkvalitén är mycket bra. Känslan i fokusringen är perfekt. Ett stort steg upp från t ex 24-70. Bra dämpad och hyggligt långt område. Relativt stort och tungt om man jämför med gamla AI men betydligt mindre än t ex 24-70, så jag tycker inte storleken är nåt större problem .

Liknande produkter: Nikkor 35 f/1.4 Pre-AI

Köpt hos: Rajala
2011-04-09 Ludvig Lindqvist

PLUS: Snygg oskärpa, ljuskänslighet, brännvidden på FX
MINUS: Något långsam focus jämför med andra AF-S objektiv jag har tex 24-70.

Härligt objektiv på FX (D700) med klassisk brännvidd, ger ett mycket kort skärpedjup, grym skärpa på full bländare.

Köpt hos: Rajala

Pris: 16000
2011-01-10 henake

PLUS: Ljusstyrka, skärpa, användningsområden, vädertätat.......
MINUS: Stort

För mig det givna normalobjektivet. Den höga ljusstyrkan tillsammans med D700 ger en härlig kombination vid dåligt ljus. Att kunna ha ett snävt skärpedjup ger också härliga möjligheter i "miljöbilder".

Kundtjänst: Superbra, som vanligt

Köpt hos: FotoKungen
ANNONS
Lastolite HaloCompact