Annons

Nikon Nikkor AF-S VR 300/2.8G IF-ED


Summmering2019-11-12 Robnor

PLUS: Skarp detaljerad snabb autofocus då menar jag snabb, funkar med alla 3 tele + från nikon är fortfarande snabb och skarp.
MINUS: Vikten och pris

Hade jag vetat hur skarp snabb den är hade jag köpt den betydligt tidigare.

Liknande produkter: Nikon 200 - 400 /4
2012-10-07 Mas71

PLUS: Skärpa och kontrast är i en klass för sig. VR utökar användingsområdet ytterligare.
MINUS: Det är en stadig bit att släpa runt på.

Detta objektiv blev ett insteg i en helt ny värld för mig. Den skärpa det ger i kombination med räckvidden gör att det nu blir roligt att fotografera djur i natur. Detta objektiv funkar suveränt med Nikon TC-20 III, använder det oftare med den än utan faktiskt. Svårt att se någon brist i skärpan, dock blir det lite kromatisk aberration och lite sämre kontrast med teleconvertern på men det är rätt lätt att få bort i redigeringen.

Liknande produkter: Diverse billigare kombinationer som inte riktigt gjorde mig nöjd.
2009-03-02 Johnny Buchwald

PLUS: Skärpa, konstrast och bokhe. Toppklass!
MINUS: Finns inget!

Det här är en helt sanslöst bra optik med hög ljusstryka som levererar makalöst bra resultat. Skärpa, kontrast och bokhe är i absolut toppklass och AF är snabb.

Det är lite att bära runt på och det suger bra i armarna efter 4-5 timmar, men det är helt klart värt släpandet.

Optiken funkar riktigt bra med 1,7 konverter. Jag är ingen skärpetestare, men jag upplever att kombinationen 300 + 1,7 konverter ger betydligt vassare resultat än 70-200 + 1,7 konverter.

Jag hade önskat att stativfoten var lite större då jag ofta använder den som ett handtag, men jag ser självklart förlusten i en sån lösning då man monterar på stativ och man kan väl inte få allt.

Trots att jag inte är någon skärpetestare kunde jag inte låta bli att testa optiken lite när jag fick den. Tog en bild med 1,7 konvertern monterad på och f4.8. Wow...ingen skärpa alls i kameran och ingen efterskärpning och det såg bra ut i 100%. Hel otroligt.

Optik i toppklass...finns inget att tveka på!

Liknande produkter: 500/4 och 400/2.8

Köpt hos: Scandinavian Photo
2008-12-26 HRL

PLUS: Suverän skärpa. Fin bokhe och bra kontrast
MINUS: Mycket glas är tungt

Hade tidigare ett beg. ex av detta objektiv (utan VR) och suktade efter antiskakversionen. VR är ett klart plus. Autfokus är riktigt snabb, följande autofokus är suveränt. Optiskt är detta objektiv, liksom mitt föregående, av högsta klass.

Kundtjänst: Snabba svar telefon & mejl.

Köpt hos: Calumet, UK

Pris: 34900
2008-07-09 bebi

PLUS: Färgåtergivning , kontrast och VR
MINUS: Tyngden, stativfästet går inte att plocka bort vid frihandstagning

Stor och tung men värd mödan att släpa med sig Snabba fokuseringar både auto och manuellt. Ljustyrkan gör sökarbilden lätt att jobba med även i sämre ljusförhållande.

Liknande produkter: Nikkor 300 F/4

Köpt hos: Scandinavian Photo
2008-05-01 gdip

PLUS: Skärpa, bokeh, snabb autofokus, lättjobbad
MINUS: Efter en timme skriker handlederna vid frihand

Ett precisionsinstrument som man måste lära sig att använda i synnerhet om man plåtar motiv som rör sig. I kombination med D2Xs är jag den svaga länken och inte objektiv/kamera. Förutom vikten som är uthärdlig men inte mer har jag bara superlativer til övers för detta objektiv. Det fick mig att slutligen överge högupplöst jpg för raw (trots Ken Rockwell)! Skaffa åtminstone en enbenare i klass med Monostat för denna pjäs.
Åker till Runde i juni -08 och då skall den definitivt upp till bevis men innan dess måste det tränas och åter tränas ...

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: --

Köpt hos: B&H, NY, USA

Pris: 27000
2008-03-05 Grover

PLUS: Snabb, tyst och skarp, hyfsat pris jämfört med vad tidigare 300mm/2.8 har kostat.
MINUS: Lite omständlig montering av motljusskyddet, men det sitter bra när det är fastskruvat. Bajonett hade varit smidigare.

Helt ljuvlig tele med ljus och klar sökarbild och en snabb och tyst AF. VR-funktionen jobbar bra men drar en del kräm från batteriet. Kör med 1.4X konverter med bra resultat.

Logiska, tydliga och hyfsat lätthittade reglage som man känner igen från hela VR-serien. Levereras med en riktigt smart påkostad vadderad nylonväska som faktiskt är användbar till skillnad mot tidigare kogers.

Har 6m till oändlighetssökning för AF som alternativ för snabbare AF.

Köpt hos: B&H i New York 4300 US$

Pris: 27700
2007-03-05 TSV

PLUS: Känns komplett.
MINUS: Har inte funnit några ännu.

Min första reaktion var att men...det är ljusare i sökaren jämfört med Sigmas 120-300 f2,8a. Hur är det möjligt? Klar bild med en mycket stor synlig skillnad mot zoomen jag nämde. Det andra jag genast märkte var att bokeh verkligen är snygg och jag får fram och bakgrunder som jag inte kunde få tidigare, kreativt användbart. Skärpan är distinkt och känns naturlig och ren. Vibrationsreduceringen är ytterligare ett hjälpmedel som verkar riktigt bra, men jag känner mej lite osäker med den ännu. Det drar enheldel ström denhär Vr:en. Motljusegenskaperna är precis så bra som jag önskade mej och mer än natt och dag mot Zoomen. Välbalanserat. Jag använder manuell focussering och där tycker jag att man måste vrida lite väl mycket från oändligt till närgänsen som är 2,2m. Där får jag nog användning av focuspreset funtionen. Har användt mellanring och det märks bra att dehär objektivet har kapacitet till närbilder med krispig känsla. Använder kovertrarna 1,4 och 1,7, ingen synlig försämring.

Liknande produkter: Nikkor 500mm f4 var ett alternativ men denhär är flexiblare.

Miops Capsule360