Annons

Pentax Optio W60


Summering

Vattentät (JIS-klass 8) ner till 4 meters djup två timmar och dammtät enligt JIS-klass 5. Den klarar även temperaturer ner till -10 grader.
Upplösningen 10 miljoner pixlar och optiken har 5x zoom ...

Läs mer


Betyg


(3/5)
(2.75/5)
(2.75/5)
(4.5/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Johan Grandin
2009-07-23 Grandin

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Vattentät, gediget byggd, mycket användbart zoomomfång (28-140 mm), inget utskjutande objektiv, mycket liten och lätt, bra pris (menar förstås butikspriset, inte vad jag betalade beg), makroläge, klockren följeslagare till dyr och stor dSLR
MINUS: Ingeting givet förutsättningarna (jag hade förstås gärna sett 720P filmläge med 30 fps ist f 15 fps - eller ännu hellre 1080P med 30 fps), batteritiden (ganska dålig, jag har ett extra batteri till min kamera)

Delar av problemen som två tidigare recensioner (Petra & Kimmy) anger är för mig rena handhavandefel.

Kameran har från fabrik extremt generösa auto-ISO inställningar där kameran pendlar mellan ISO 50-6400. Auto-ISO spannet var den absolut första inställningsändring jag gjorde (jag satte intervallet till mellan ISO 50-100 om det är ljust ute, vid behov expanderar jag spannet till ISO 50-400). Det var den första förändringen jag gjorde, den andra var att jag drop ner skärpan något (föredrar att göra i datorn vid behov).

Jag kör i allmänhet med kameran i programläge, kameran kan prestera mycket skarpa bilder givet den lilla sensorn och det ambitiösa zoomintervallet (28-140 mm).

Den bästa recensionen av kameran ifråga, som jag har hittat (och jag läste ca: 10 st när jag surfade om vilken undervattenskamera jag skulle köpa), återfinns här...

http://www.dpreview.com/reviews/Q209waterproofgroup/

...och är en del av ett grupptest för undervattenskameror.

---

För mig är detta det perfekta komplementet till en dyr och ömtålig digital systemkamera. Så himla skönt med en kamera som man helt kan sluta oroa sig för när man är ute i bushen. Min har t ex varit med mig och snorklat i röda havet och åkt quadbike i öknen (fruktansvärt dammigt - jag hade sand i både kalsongerna och långt inne i öronen vid dagens slut).

Liknande produkter: Många, men inte så många som har 28 mm vidvinkel och definitivt inte med 28 mm vidvinkel och samma prissättning.

Köpt hos: Begagnad via Blocket

Pris: 2000
Kimmy Bolke
2009-05-24 kimmy

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 4
PLUS: Vattentät, makroläge (1cm), 5 x optisk zoom, snygg
MINUS: Brusiga bilder, batteriet laddar ur på kort tid, för lite manuella inställningar, inget linsskydd

Jag rekommenderar inte denna kamera. Bildkvaliten är allt för dålig för att den ska användas mer än som en undervattensleksak. För mycket brus!
Sten Wiklund
2009-03-05 stone philips

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Macroläget på 1cm. Zoomen på 28-140mm. Verkar vara stabil och hållbar Vattentät ner till 4m, bara att skölja av om den blir sandig. Det tunna formatet plus att objektivet inte kommer ut när man zoomar.
MINUS: Har inte kommit på några ännu men man får ju betänka att det ej är någon systemkamera.

Jag känner inte alls igen min kamera i Petra Nilssons beskrivning, antingen fick hon ett måndagsexemplar eller så har hon använt fel inställningar. Jag har inga som helst problem att fota inomhus med te.x 50 ISO, bilderna blir skarpa o klara. Vid ISO 400 uppträder brus.
Jag testade den under vattnet i Thailand och bilderna blev bra med skarpa och klara färger. Det är dock svårt att komponera bilden på displayen under vattnet, kanske beroende på att jag använder glasögon och kan inte ha dem på under cyklopen. På det hela taget är jag nöjd med kameran.

Liknande produkter: Olympus motsvarande kameror

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2700
Petra Nilsson
2008-12-26 Golden_Angel

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 1 Hållbarhet: 4
PLUS: Acceptabelt macroläge. Troligen robust.
MINUS: Urusel bildkvalité. Extremt ljuskrävande (valde ISO 6400 i ett fullt upplyst rum).

Jag ville ha en vattentålig kamera som man kan ta med sig ut i regn och rusk. Var medveten om att denna typ av kamera inte ger samma bildkvalité som hos kompaktkameror som inte är vattentäta men hade ändå räknat med att den ungefär skulle motsvara min gamla Canon Ixus 40. Det var ju dock bara att glömma! Bildkvalitén påminde mer om den jag får när jag fotar med min mobilkamera som har 2 megapixlar.

I fullt decemberdagsljus (visserligen molnigt) blev bilderna kolsvarta vid ISO 400. På högre ISO-tal blev de grymt brusiga och lite oskarpa. Inomhus var det helt omöjligt att ta skarpa bilder - trots att vi tände taklampa, uplight OCH använde blixt. De enda bilder som blev acceptabla var de som togs med macroläget.

Efter en dags testande lämnade vi tillbaka kameran och fick (tack och lov) pengarna tillbaka. Mitt omdöme är att kameran möjligen duger som undervattensleksak på någon solig semesterort.

Köpt hos: Media Markt

Pris: 2690
ANNONS