Annons

Pentax SMC M40mm f/2.8


Summering

40mm fast optik, max oppning f/2.8



Betyg


(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2009-12-31 AndersPS
PLUS: Litet och smidigt, sticker inte ut, ser fräckt ut, inte så stora linser som man lätt kan repa annars, lätt att fokusera med.
MINUS: Bländarringen sitter långt in

Har precis fått det(30/12-09) och har det till min MX just för tillfället. Det är litet och smidigt och man kan ha det i en större ficka. Det som är svårast att komma åt är bländarringen. Fokusering är inga problem, om man inte har handskar, men de kan man ta av :) Lite vidvinkeleffekt men det är bara lite roligt. Man behöver inte vrida fokuseringsringen så mcyket, vilket är bra.

Köpt hos: Privat

Pris: 400
2005-11-06 jonasw
PLUS: Superlätt och kompakt. Ser coolt ut.
MINUS: Liten fokuseringsring av gummi som faktiskt lossnat då och då.

"Pannkakan" är ju kultobjektivet från denna tidsepok. Mycket bra att ha på sin MX, ME, LX eller vad du nu har för Pentaxbody. Hyfsat bra och bör bländas ned till f8 för att vara riktigt bra. Ett måste till en Pentax MX.

Kundtjänst: Min Pentaxutrustning är fullservad av Kamerateknik, Malmö, december 2004.

Köpt hos: Nybrofotomagasin, Nybro

Pris: 450
2003-09-23 huggyviking
PLUS: Mycket skarpt objektiv som ockso ar otroligt kompakt.
MINUS: Mindre bra under f/5.6 eller f/8.

Det har glaset ar so kompakt att det nastan blir jobbigt att stalla in slutare och fokusera eftersom de boda ringarna till de justeringarna sitter valdigt tatt. Om det ar kallt och du har vantarna po - glom det hemma!

Av nogon anledning ar objektivet inte skarpt mellan f/2.8 - f/5.6. f/8 eller over andrar det helt karaktar och blir ett av de skarpaste objektiven Pentax nogonsin har tillverkat. Ett litet mirakel! Jag gillar ockso den lilla vidvinkeleffekten som ges av 40mm brannvidd. Mycket anvandbart! Rekommenderas helhjartat till alla som vill ha ett superskarpt allroundobjektiv.

Kundtjänst: Lattservat, valbyggt.

Köpt hos: eBay
ANNONS