Sigma 30mm F1.4 DC DN Contemporary (E-mount)


Summmering

Ljusstark fast normaloptik för spegelfria modeller från Sony (APS-C-sensor). Optiken är påkostad med både asfäriskt och dubbelasfäriskt linselement, vilket möjliggör en kompakt design och en optik välkorrigerad för sfärisk aberration. Brännvidden är allround och gör optiken lämplig för vardagsfoto, såväl som porträtt, stilleben etc.

Objektivet är tillverkat av både metall och kompositmaterial, vilket ger en gedigen och fin känsla, och även i fokusringen vid manuell fokus. Sigmas stegmotor ger mjuk och följsam autofokus som lämpar sig väl för såväl stillbildsfoto som filmning. Särskilt vid filmning jobbar AF i stort sett ljudlöst och mycket följsamt. Motljusskydd ingår.

Optiken har toppbetyg i DXOMARK
Se länk: https://www.dxomark.com/Reviews/Sigma-30mm-f-1.4-DC-DN-C-lens-review-Sony-E-top-ranking-prime

Brännvidden motsvarar ca 45 mm på Sonykameror (jämfört med 35mm fullformat).2019-11-21 jkm

PLUS: Skarpt välbyggt och prisvärt.
MINUS: Alldeles för STOOOORT!!!!

Ett på många sätt fantastiskt objektiv till ett mycket bra pris. Vilka gluggar är så här skarpa på full öppning till dessa pengar? Inga skulle jag påstå... Men varför så stort?? Lirar dåligt med tanke på hur nätta Sony E husen är... 56 an betydligt vettigare därvidlag och dessutom vädertätad. Edit 200507 köpt gluggen igen... Den är för bra för att inte ha. Gav 2 papp begagnad... 30 och 56 mm täcker mycket av det jag gör. Bl 1,4 är mkt trevligt...

Pris: 2000