Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Sigma 70-300mm f/4-5.6 DL Macro


Summering

Macro vid 300mm.
Närgräns 95 cm.



Betyg


(2.86/5)
(baserat på 7 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Emelie Ohlsson
2007-05-29 emelieohlsson
PLUS: Billigt och riktigt bra i bra ljusförhållanden
MINUS: Dålig manuell fokus,tungt och svårt att använda i sämre ljusförhållanden.

Detta objektivet var mitt andra och det är ett bra teleobjektiv att börja med. Billigt och fungerar riktigt bra i bra ljusförhållanden. Manuell fokus är svårt att få in perfekt, och auto låter mycket men ok resultat.

Svårare att arbeta med i sämre ljus, då objektivet också väger en del, vill ändå absolut rekommendera det för den nya fotografen. Makro-läget är inget att skryta med men man kan få bra bilder.

Billigt och helt okej objektiv för pengarna!

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 1495
Lars Alfredsson
2006-07-25 Västkustbo
PLUS: Billig
MINUS: Skärpa. Fungerar dåligt med EOS 350D

Ettobjektiv som jag tidigare använde till min Canon EOS 1000 utan större problem. Nu när jag använder det till min Canon EOS 350D så fungerar den inte så bra. Jag kan bara få den att fungera om jag ökar på bländaren 2 steg. Skärpan är inte så bra i makroläge enligt min uppfattning.

Köpt hos: Expert Foto i Trollhättan
Joakim Ölund
2006-03-19 jolund
PLUS: Billigt, man kan använda det för att ta bilder
MINUS: Tungt, långsam AF, sisådär skärpa, konstiga färger

Bytte ett Canon 70-200 zoom mot detta objektiv för att få makro egenskaper. Ett byte jag ångrat många gånger. Sämre färger och skärpa på bilderna, extremt långsam AF som dessutom stannar i kallt väder. Tungt objektiv som även kryper ut när det bärs - men billigt och fungerar gör det!

Liknande produkter: Canon 70-200 4-5,6

Kundtjänst: -

Köpt hos: Expert

Pris: 1800
bengt luthman
2006-03-08 bengt luthman
PLUS: bra omfång, billigt, bra nybörjarobjektiv
MINUS: halvklen skärpa i ytterlägena, slö autofocus

funkar bra som nybörjar objektiv om man inte har jättehöga krav på skärpan i 300mm läget. autofocusen är som de flest anämnt rätt seg o ganska klen i dåligt ljus. men jag köpte på mig det för att ha lite mer brännvidd att leka med, o med min dslr funkar de tutmärkt o ger lite högre förstoringsgrad vilket bara är välkommet.

Kundtjänst: inte behövt

Köpt hos: begagnat

Pris: 710
Rickard kähler
2005-09-18 kahler
PLUS: Billigt och mångsidigt
MINUS: Långsam AF, tveksam skärpa

Ett perfekt objektiv för den som vill testa nya områden utan att lägga ut en förmögenhet. Dock inget för den erfarna/avancerade fotografen.
Har haft mitt i mååånga år och det har alltid funkat felfritt även på digitalare(7D).
Albert Höglund
2005-06-26 Krabbskal
PLUS: Billigt macro/zoomobjektiv
MINUS: Ganska slö AF

Gammalt men pålitligt objektiv som fortfarande funkar bra. Har inte som nedanstående haft problem med att få det att funka till DSLR men använder ju själv en Dynax 7D och inte Canon. Har varit en trotjänare i nästan 10 år och funkar fortfarande....
Mattias Jönsson
2005-05-01 Mattias 1
PLUS: Kul med "macro" vid 300mm.
MINUS: Långsam autofokus, fungerar ej med DSLR.

Autofokusen är långsam. Men jag kanske inte kan begära mer i denna prisklassen. Tyvärr fungerar kameran bara med största bländaröppning när jag använder den till EOS 350D. Enligt Sigma kan den inte heller uppgraderas för att få den fungera. Visst, det är ett gammalt objektiv, men jag tycker det är dåligt att den nu inte fungerar till Canons nya kameror.
ANNONS