Annons

Nikon AF-S 300mm f/2.8D IF-ED II Nikkor


Summering

Objektivet har givetvis samma överlägsna optiska kvalitet och snabba autofokus som det tidigare AF-S 300mm f/2.8D IF-ED objektivet, men AF-S 300mm f/2.8D IF-ED II är 540g lättare (2 560g, tack vare ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Gustav Markholm
2012-04-14 Markholm
PLUS: Skärpan, AF hastigheten, ljusstyrkan
MINUS:

Underbart objektiv, som gjort fotograferingen så mycket roligare! Funkar mycket bra med nikons 1.4 tc och även deras TC-2 III (vid f/8). Kan verkligen rekomendera detta objektiv!

Liknande produkter: Nikon AF-S 300/2.8 och Nikon AF-S 300/2.8 VR
Daniel Gulliksson
2010-08-30 D Gulliksson
PLUS: Skärpan, Kontrasten, AF(snabbhet+säkerhet), Fokusbegränsare.
MINUS: Finns inga.. Skulle möjligtvis vara vikten men det är svårt att komma undan..

Hade tidigare ett Nikon 300/4 af-s och ville uppgradera pga möjlighet till bättre slutartider i svagt ljus samt kortare skärpedjup för att isolera motivet från bakrunden. Köpte det begagnat av en trevlig prick från Dalarna. Den har inte gjort mig besviken om jag säger så.. Skärpan är kanon på full öppning, även med konverter . Snabbheten i AF är löjligt snabb, absolut det vassaste jag testat.

Finns egentligen inget jag saknar med denna glugg. Skulle ev. vara VR men då är det helt andra pengar vi pratar om (cirka 15000kr mer för en VR-version i samma begagnatskick). Använder gluggen uteslutande på stativ så därför är VR inte jätteviktigt.

En sak som jag föredrar med denna version framför tex de nyare VR-versionerna är det medföljande motljusskyddet. På denna version är motljusskydet nämligen längre vilket jag föredrar. Sen ser gluggen mycket maffigare ut med ett fetare motljusskydd ;)

Liknande produkter: Finns inga.. Sigma 300/2.8 uppfyller inte "kraven" på skärpa (med konverter). Samt ingen fokusbegränsare..

Köpt hos: Privat
ANNONS