Canon EF 70-300 f/4-5.6 IS II USM


Summmering

Canon's nya 70-300 zoom2020-07-06 Fredrik AVT

PLUS: Otroligt bra skärpa för priset och storleken. Otroligt snabb autofokus och effektiv bildstabilisering. Mjuk och jämn fokusring. Inget spel i innertuben ens vid maxutdrag. Lätt.
MINUS: Mycket plast. Ytfinishen som är ganska matt torde visa spår av användning ganska snabbt. Focus by Wire. Man kunde bjuda på ett motljusskydd. Det kostar inte många tior att tillverka.

Väldigt bra prestanda vad gäller autofokus och bildstabilisering oavsett prisklass. Bra skärpa i synnerhet för prisklassen. 70-200/4 L objektiven upplever jag har lite högre kontrast men det är subtilt. Enda nackdelen mot DO objektivet är att det inte kan förvaras stående i väskan. Sätter en 4/5 p g a byggkvalitet (ej metall - men ej förväntat heller i o f s) och lite mindre kontrast än L objektiven men då är jag petig. Ett fynd helt enkelt!

Liknande produkter: Canon 70-300 IS, Canon 70-300 L IS, Canon 70-300 DO IS, Tamron 70-300 VC men även Canon 70-200/4 L och L IS.
2017-07-22 B-gren

PLUS: Skarpt överlag, men ej gjort några djuplodande tester. Gediget byggt. Funkar på både FF o APS-C. Prisvärt.
MINUS: Inga egentliga, speciellt inte med tanke på priset - då får man liksom leva med 5,6 vid lång brännvidd. Löjligt dyrt original motljusskydd. Rekommenderar starkt JJC's variant LH-74B, typ 1/4 av priset och bra finish/passform.

Jag säger "Mycket bra" med reservation för att jag inte har alltför mycket erfarenhet. Inget att klaga på, möjligen förutom att det blir lite väl långt vid längre brännvidd, men det har ju sin förklaring. Har tagit några fantastiskt skarpa bilder med det, i komb med min EOS 80D. Mycket bra finish, men LCD:n tillför inte jättemycket i praktiken tycker jag.

Liknande produkter: Inga.

Kundtjänst: Bra skött hos Scandinavianphoto - som vanligt.

Köpt hos: JJC motljusskyddet köpt hos kamda.se

Pris: 5390

Lastolite HaloCompact