Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons

Canon RF 70-200mm f/2,8L IS USM

Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension


Summmering

Canons L-serie består av objektiv i det professionella segmentet, och ger svårslagen optisk prestanda och tillförlitlighet. Med Canon RF 70-200mm f/2,8L IS USM får du professionell kvalitet i ett kompakt objektivhus, väl anpassat för de mindre, spegellösa kamerorna med RF-fattning. Objektivet har gjorts mindre och lättare än sin motsvarighet med EF-fattning, med skillnaden att RF-objektivet saknar intern zoom, det vill säga att det expanderar i längd när du zoomar.Jonas Hedlin
2021-10-12 gamleJ

PLUS: Hög bildkvalitet, snabb exakt af och framförallt ett förhållandevis lätt och kompakt objektiv.
MINUS: Extendrar fungerar inte.

Har tidigare ägt EF 70-200 2.8 ii is så är van vid den höga kvalitet dessa zoomar ger. Med det sagt så är nya RF-modellen skarpare främst vid f2.8 och närgränsen är bättre. AF är snabb, tyst och exakt. Stabiliseringen är effektivare än på gamla varianten.Jag gillar omfånget men tidigare har min 70-200 2.8 ofta stannat hemma pga vikt och klumpighet. Nu hänger den med i väskan även när den troligen inte kommer nyttjas. Jag väljer den också som vandra runt lins på stan eller i skogen. Det hände aldrig med gamla varianten. Detta är den absolut största vinsten med nya modellen. Jag har tagit fler bilder med RF-linsen på några månader än vad jag gjorde på 2 år med EF-varianten. Det går inte annat än varmt rekommendera RF 70-200 2.8.

Det finns två saker jag inte gillar. Extender fungerar inte.. På skogspromenader hade det varit trevligt att ibland kunna skruva på en förlängning. Nästa sak är möjligen lite löjlig men ändå irriterande. När objektivet ska ner i väskan lyckas jag alltid vända och sätta fast motljusskyddet innan jag kommer på att låsa objektivet. Låsknappen hamnar då väldigt osmidigt till inne i motljusskyddet och så får skyddet av igen. När jag gjort samma fel tillräckligt många gånger kanske jag tillslut kan lära mig rätt ordning och då är problemet löst. Jo jag flaggade för ett visst löjets skimmer :).
ANNONS
Tamron till Sony - Scandinavian Photo