Annons

Canon CanoScan N650U


Summering

Världens mest kompakta A4 flatbädds färgscanner. Ultraslimmad i vacker design. Dimensioner 256 x 373 x 39 mm (b x d x h). Upplösning 600 x 1200 dpi. Högsta kvalitet genom Canon's LED in-Direct ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2003-10-14 jourtor
PLUS: rolig ocr-programvara, snygg och kompakt
MINUS: märkligt magentastick, risig skärpa

duglig bildläsare för den utan allt för stora krav.
2001-10-24 muhamed
PLUS: Bra bildkvalitet, kompakt, snabb, enkel, bra inläsningsprogram, strömförsörjning genom USB
MINUS: Klarar inte av 3D objekt (vem bryr sig)

Strömförsörjning genom USB och låg vikt gör denna kompakta skanner lämpad där litenheten har betydelse.
Efter att enkelt ha installerat drivrutiner och program, som är på engelska, så kommer man snabbt igång med själva bildinläsningen.
Ett lätt tryck på knappen på fronten aktiverar verktygslådans menyer. Där väljer man sedan aktivitet eller konfigurerar funktionerna för ens personliga smak.
Själva bildinläsningen sker på ett enkelt och överskådligt sätt som man lär sig utan att studera manualen alltför ingående. Här finns de flesta funktioner man kan önska sig och några specialval som kan användas efter tycke och smak.
Denna maskin ger verkligen valuta för pengarna och har dessutom en riktig manual vilket ej hör till vanligheterna. Bildkvaliteten är utmärkt och kan enkelt mätas med dubbelt så dyra maskiner. Jag har jämfört den med nedan listade maskinerna från HP, Agfa, Epson och Canon. N650U var jämnt bra eller bättre i varje fall utom när jag jämförde med Epson skannern. Epson var en aning vassare men kostade däremot mer än det dubbla priset vilket jag inte tyckte var värt att betala. I en direkt jämförelse med den nya Canon modellen N670U var N650U både skarpare, hade bätre färgupplösning och mindre brus i de inlästa bilderna.
Man kan dock inte ta bilder av tredimensionella föremål speciellt bra med denna apparat. Är denna funktion av intresse så är CanoScan N650U fel val. Anledningen att detta inte fungerar är att apparaten inte har någon optik, utan läser av bilden direkt till CCD-cellerna under glaset.
Det är också därför den har kunnat göras så pass liten och nätt.

Liknande produkter: HP ScanJet 3400C, HP ScanJet 4300, Canon CanoScan N1220U, Epson Perfection 1240U, Agfa Agfascan e20, Agfa Agfascan e25, Agfa Agfascan e50, Canon CanoScan N670,

Kundtjänst: Ingen erfarenhet. Köpte den hos ONOFF. Byte till den nya CanoScan N670U modellen, var inte nöjd och bytte tillbaka till N650U.

Köpt hos: ONOFF

Pris: 992
ANNONS